Ny uppdatering för Theory of Family Relativity™

Ny uppdatering för Theory of Family Relativity™

New Update to Theory of Family Relativity™

Goda nyheter! Vi har precis uppdaterat data för Theory of Family Relativity™ och lagt till miljontals nya teorier för att hjälpa dig att avslöja hur du är relaterad till dina DNA-matchningar.

Theory of Family Relativity™ är en banbrytande funktion som kan spara timmar av arbete med att försöka förstå din koppling till dina DNA-matchningar. Den utnyttjar miljarder datapunkter över 53 miljoner släktträd och 19,4 miljarder historiska poster på MyHeritage för att förse dig med rimliga teorier om hur du och dina DNA-matchningar är relaterade.

Sedan den senaste uppdateringen har vår DNA-databas vuxit, liksom antalet släktträdsprofiler och historiska register på MyHeritage. Som ett resultat har det totala antalet teorier ökat avsevärt.

Har du inte tagit ett DNA-test ännu? Beställ på MyHeritage DNA idag!

Theory of Family Relativity™ genom siffror

Tack vare denna nya uppdatering:

  • Det totala antalet teorier har vuxit till 136 713 021, vilket motsvarar en ökning med 61 %.
  • Antalet DNA-matchningar som innehåller en teori har ökat med 78 % till 95 691 486.
  • Det totala antalet spår har ökat med 51,2 %, totalt 998 325 515 spår.
  • Antalet DNA-kit med minst en teori har ökat med 23,6 % till 2 353 769 kit.
  • Ytterligare 402 255 användare har en eller flera Theories of Family Relativity™.

Utforska Theories of Family Relativity™

Se videon nedan för att lära dig hur du använder Theory of Family Relativity™:

För att komma åt dina Theories of Family Relativity™, besök avsnittet DNA-matchningar på webbplatsen. Om nya teorier hittades ser du en lila banner högst upp på sidan. Klicka på ”Visa teorier” för att se alla matchningar som har en teori.

Du kan också filtrera dina DNA-matchningar för att bara visa de med en familjerelativitetsteori™. Klicka på knappen ”Filter” i det övre högra hörnet på sidan. Klicka sedan på ”Alla träddetaljer” längst till vänster och välj ”Har Theory of Family Relativity™.” Detta kommer att visa alla DNA-matchningar som har en teori. Ett ”NYTT”-märke kommer att visas bredvid teorin på DNA-machningskortet i 30 dagar.

Klicka på ”Visa teori” för att se den detaljerade vägen som visar hur algoritmen kom fram till det föreslagna förhållandet. I vissa fall kan flera möjliga vägar finnas för en given teori. Om det finns mer än en sökväg kan du växla mellan dem på sidan. Att ha mer än en väg för en given teori stärker dess tillförlitlighet.

Det är viktigt att se över relationsvägarna för varje teori och själv bestämma om teorin är rimlig. Om teorin verkar vara korrekt kan du bekräfta den med knappen som visas direkt ovanför diagrammet med relationsvägen. Om teorin verkar felaktig kan du förkasta den.

Confirming or rejecting a theory

Bekräfta eller förkasta en teori (klicka för att zooma)

Förbättrad relationsterminologi

I mars 2023 släppte vi cM Explainer™, som förutsäger relationer mellan DNA-matchningar med större noggrannhet. I cM Explainer™ tog vi oss bort från tvetydiga relationstermer som ofta finns i branschen, som ”kusinbarn”, och vi ersatte dem med tydliga relationer som ”förälders första kusin” eller ”första kusins barn.” Vi har nu tillämpat samma terminologi på andra DNA-sidor på webbplatsen, inklusive på DNA-matchningaskortet och Granska DNA-matchningsidan. Dessutom, när du tittar på en Theory of Family Relativity™, gör den här förändringen att du kan se det exakta förhållandet mellan DNA Matchningen och dig, baserat på teorin.

Improved relationship terms for DNA Matches

Förbättrade, entydiga relationsvillkor för DNA-matchningar (klicka för att zooma)

Improved relationship terms for a Theory of Family Relativity™

Förbättrade, entydiga relationsvillkor för Theory of Family Relativity™ (klicka för att zooma)

Tips för att öka dina chanser att få teorier

Om du har tagit ett MyHeritage DNA-test eller laddat upp din DNA-data till MyHeritage från en annan tjänst, när vi uppdaterar data för Theory of Family Relativity™, kommer vi automatiskt att meddela dig om nya teorier hittas.

Ju mer detaljerat ditt släktträd är, desto mer sannolikt är det att du får en teori. För att öka dina chanser att få en teori, fortsätt att odla ditt släktträd. Ju fler detaljer du lägger till, särskilt om dina farfarsföräldrar och andra avlägsna förfäder, desto fler upptäckter kommer du att få. Dessa kan leda till att algoritmen avslöjar nya teorier om dina relationer till dina DNA-matchningar. Du kan också uppmuntra dina släktingar att odla sina släktträd och ta ett DNA-test för att öka dina chanser att göra nya upptäckter.

Alla användare som har nya teorier kommer att få ett e-postmeddelande från MyHeritage som talar om för dem att det finns en ny teori att granska. Theory of Family Relativity™ är en premiumfunktion på MyHeritage. För att se en fullständig teori krävs ett abonnemang (Premium, PremiumPlus eller Komplett). Användare som laddar upp sin DNA-data till MyHeritage kan betala en engångsavgift för upplåsning för att få tillgång till avancerade DNA-funktioner.

Har du inte tagit ett DNA-test ännu? Det finns ingen tid som nu! Ta del av det roliga du också och beställ ditt DNA-kit idag!