Nytt: Animera ansiktena i dina familjefoton

Nytt: Animera ansiktena i dina familjefoton

Undrar du ibland hur dina förfäder rörde sig, log och såg ut i verkligheten? Du kan nu se dina förfäder från tidigare generationer som aldrig någonsin förr!

Vi presenterar Deep Nostalgia™, en banbrytande ny fotofunktion på MyHeritage som gör att du kan animera dina nära och kära i stillbilder. Detta nya tillskott i vår serie av fotoverktyg ger en realistisk skildring av hur en person från ett gammalt foto kunde ha rört sig och sett ut om de hade filmats på video.

Animera dina foton

Det kan vara jättefint att se det här fotot av din mormor …

… men att se henne le mot dig och se sig omkring är en helt annan historia:

Deep Nostalgia™ använder algoritmer för djupinlärning för att producera otroliga resultat. Du kan animera alla ansikten i dina foton så att de rör sig, blinkar och ler. Det fungerar lika bra på svartvita foton och foton som ursprungligen togs i färg. Det fungerar också bra på färglagda foton och foton vars färger har återställts med MyHeritage In Color™. Dela de korta animerade videoklippen på dina förfäder som ler, blinkar och rör huvudet, med dina vänner och din familj och se vad de tycker!

Hur det fungerar

Den anmärkningsvärda tekniken för animering av foton licensierades av MyHeritage från D-ID, ett företag som specialiserat sig på återskapande av video med djupinlärning. MyHeritage integrerade denna teknik för att animera ansikten i historiska bilder och skapa högkvalitativa, realistiska videofilmer.

Deep Nostalgia™ fungerar på alla förbättrade foton – vare sig de är i sitt ursprungliga färgschema, färglagda eller färgåterställs med MyHeritage In Color™. Om ditt foto ännu inte har förbättrats på MyHeritage görs det automatiskt, som en del av processen för att uppnå en så högupplöst bild som möjligt. Detta säkerställer optimala resultat för videoanimationen.

Vi har flera möjliga sekvenser av gester som kan appliceras på ett foto, som alla kommer från en förinspelad drivrutinsvideo som vi har förberett i förväg. Förarvideorna styr rörelserna i animationen så att du kan se dina förfäder le, blinka och vända på huvudet.

I exemplet ovan kan du se hur inspelade drivrutinsvideor fungerar. Till vänster ser du förarvideon som vi förberedde med Sagih Keinan från MyHeritage Marketing-teamet och till höger ser du hur föraren applicerades på ett stillbild för att skapa videoanimationen.

Vi analyserar huvudets orientering och ögonriktningen och väljer automatiskt vilken förare som är bäst och som kommer att appliceras på det valda ansiktet.

Resultatet är en kort, högkvalitativ videoanimering av ett enskilt ansikte som kan le, blinka och röra sig.

Exempel

Två ansikten upptäcktes på det här fotot:då det laddades upp til MyHertage:

Här är ansiktena förbättrade:

Och nu animerade:

I detta nästa exempel, ser vi Sir Cecil Herbert Edward Chubb, 1a Baron med sin dotter Mary Chubb. Sir Cecil var den sista privata ägaren av det förhistoriska monumentet Stonehenge. Han köpte monumentet till sin fru Lady Chubb på ett infall på en auktion 1915 för 6 600 pund som han tog från hennes förmögenhet bestående av 100 000 pund, och 1918 donerade han det till den brittiska regeringen.

Deras individuella ansikten fokuseras med MyHeritage Bildförbättrare:

Att se Sir Cecil och hans dotter Marys ansikten animerade får oss att känna att de befinner sig precis framför oss!

Kom igång

För att animera nya foton som ännu inte har laddats upp till MyHeritage kan du ladda upp och animera dem på myheritage.se/deep-nostalgia.

Klicka på ”Ladda upp foto” för att välja en fil från din dator. Eller dra och släpp ett foto efter eget val i fotoramen.

När du laddat upp ditt foto blir du ombedd att registrera dig på MyHeritage för att animera dina foton. Registrering är gratis. Om du redan har ett MyHeritage-konto och inte är inloggad väljer du alternativet ”Logga in” i popup-fönstret.

När fotot har laddats upp väljer du ett ansikte att animera bland de enskilda ansikten som har upptäckts i bilden.

Välj ett ansikte att animera från ansiktena på fototAtt animera ett ansikte i ett foto tar vanligtvis mellan 10 och 20 sekunder, beroende på längden på drivrutinsvideon som vi använder på fotot. Videor som består av en längre sekvens av gester tar längre tid att skapa.

När din animerade video är klar kommer den att börja spelas omedelbart. Håll muspekaren över den för att pausa videon när som helst.

Pausa den animerade videon

Pausa den animerade videon

Animera foton som redan finns på MyHeritage

Du kan också animera foton som redan finns på MyHeritage genom att besöka ”Mina foton” på webbplatsen.

Öppna ”Mina foton” på menyn

Öppna ”Mina foton” på menyn

Välj ett av dina foton och klicka på den nya knappen ”Animera”.

Klicka “Animera” för att börja!

Klicka “Animera” för att börja!

Om bara ett ansikte upptäcks i ditt foto börjar vi animera det direkt.

Om det finns mer än en person i fotot kan du välja vilket ansikte du vill animera genom att välja i fältet under fotot som visar alla enskilda ansikten som detekteras i bilden.

Välj bland de ansikten som vi har detekterat

Välj bland de ansikten som vi har detekterat

När du är klar kan du titta på animationsvideon.

Klicka på play för att spela upp din animering igen

Klicka på play för att spela upp din animering igen

Dela och spara

När du har skapat din videoanimation vill du säkert dela den med dina vänner och familj. Klicka på ikonen Dela för att dela originalfotot eller animationen på Facebook, Twitter eller för att enkelt kopiera länken. Välj Hämta för att spara videoanimationen i mp4-format.

Share an animation

Share an animation

Autenticitet

Gesterna i drivrutinsvideorna som används för att skapa animationssekvenserna är riktiga mänskliga gester och aktörerna i de flesta av dessa förinspelningar är anställda på MyHeritage. Slutresultatet är dock inte autentiskt – det är en teknisk simulering av hur personen i ditt foto skulle ha rört sig och sett ut om de hade filmats på video.

Vi tror att det är vårt etiska ansvar att se till att människor ser skillnaden mellan simulerade videor skapade med djupinlärning och originalfoton eller videor. Av den anledningen skiljer vi animerade foton från originalen med hjälp av en speciell präglad rörelseikon (det ser ut som en rörlig boll) längst ned till vänster på bilderna. Tillsammans med trollstavsikonen som indikerar att fotot har förbättrats visas dessa ikoner på alla animerade foton så att användarna kan skilja dem från originalet. Om animeringen skapades på ett färglagt foto visas palettikonen bredvid trollstav- och rörelseikonerna längst ned till vänster.

Du ser samma ikon i miniatyrerna av de foton som du redan har animerat i Mina foton på din släktsida. Den här ikonen hjälper dig att hålla reda på vilka foton du har animerat.

Ikon som anger att en animerad version av ett foto har skapats

Ikon som anger att en animerad version av ett foto har skapats

När du animerar ett foto läggs inte den animerade videon som skapas till dina album på MyHeritage som ett fristående objekt. Istället är det ”piggybacks” på originalfotoet.

Flera ansikten

När du har laddat upp ett foto upptäcker vi automatiskt ansikten i det och låter dig välja ett ansikte att animera. Vi kan vanligtvis hitta de flesta ansikten som finns på ett foto, men det finns fall där vissa ansikten inte upptäcks. För närvarande kan endast ansikten som har upptäckts av algoritmen animeras.

Du kan animera alla upptäckta ansikten i ett foto, men i den aktuella versionen av den här funktionen kan de inte alla animeras samtidigt. Du måste skapa en separat animation för varje ansikte, en i taget.

Om du tittar på ett foto från avsnittet Mina foton på webbplatsen kan du se vilka ansikten som har animerats genom att titta på de enskilda ansiktena under huvudfotot – de med en animation visas med en uppspelningsknapp.

En Play-knapp indikerar vilka ansikten som redan har blivit animerade

En Play-knapp indikerar vilka ansikten som redan har blivit animerade

Ändra sekvensen av rörelser

Om du vill kontrollera vilken sekvens av gester som väljs istället för att hålla dig till standarddrivrutinen som du valt, kan du göra det från avsnittet Mina foton på webbplatsen. Där kan du ändra drivrutinen för ett foto som redan har animerats. Även om vi har valt den sekvens som vi anser fungerar bäst för det valda ansiktet, kan du leka med de olika alternativen och se om du föredrar en annan.

För att ändra drivrutinen för din animering, klicka på ”Animering” i rullgardinsmenyn och välj någon av de tillgängliga drivrutinerna. Drivrutinen som vi ursprungligen valde kommer att visas med ordet ”standard” bredvid.

För detta underbara bröllopsfoto valdes automatiskt en specifik drivrutin (Animation # 8) som standarddrivrutin:

Videoanimering med standarddrivrutin (Animation #8)

Den automatiskt valda föraren ger ett fantastiskt resultat. Låt oss leka med andra och se om de också kan fånga den här brudens glädje på hennes bröllopsdag.

Att välja en annan drivrutin (Animation 2) ger också en fantastisk animation:

Videoanimation med en ny drivrutin (Animation #2)

Animera dina foton med hjälp av mobilappen

Deep Nostalgia™ är också tillgängligt i den kostnadsfria MyHeritage-mobilappen, som kan laddas ner från App Store eller Google Play. Om du redan har appen måste du uppdatera den först och se till att du använder den senaste versionen.

Du kan animera foton från avsnittet Foton i appen eller ladda upp nya foton som ska animeras. Vi rekommenderar att du använder mobilappens inbyggda skanner. Detta är ett utmärkt sätt att digitalisera dina historiska foton och överföra dem från deras fysiska album direkt till MyHeritage, där de kommer att bevaras för framtiden. När du skannar dina foton gör du det i högsta möjliga upplösning för att maximera kvaliteten och uppnå bästa möjliga resultat.

Besök avsnittet Foton för att se alla dina uppladdade foton och välj en. Tryck på den nya animationsikonen ovanpå ett foto:

Om ditt foto ännu inte har förbättrats kommer vi att förbättra det i detta skede för att uppnå optimala animationsresultat.

Om flera ansikten upptäcks på fotot blir du ombedd att välja vilken du vill animera:

Animeringsprocessen kan ta upp till 20 sekunder, beroende på vilken drivrutin vi har valt för ansiktet du valt. När videoanimeringen har skapats spelas den automatiskt. Tryck på uppspelningsknappen för att spela upp den igen.

Du kan också dela videoanimationen, radera animationen eller ladda ner filen från den här sidan.

Tryck på ”Animeringstyp” i rullgardinsmenyn för att prova andra drivrutiner för ett visst ansikte.

Integritet

Medan många älskar Deep Nostalgia™ -funktionen och anser att den är magisk, tycker andra att den är kuslig och är obekväma med resultatet. Våra förarvideor innehåller inte ljud och tal, för att förhindra missbruk av den här funktionen, till exempel skapandet av ”deep fake”-videor av levande människor. Använd den här funktionen på dina egna historiska bilder, och inte på foton med levande människor utan deras tillstånd.

När du skapar en animering med Deep Nostalgia™ skyddas din integritet. Animeringen och förbättringen sker på MyHeritage-servrar och varken foton eller videor delas med någon tredje part. MyHeritage äger inte den resulterande videon; det tillhör dig, precis som med alla foton du laddar upp till MyHeritage.

Kostnad

Om du har ett komplett abonnemang på MyHeritage kan du animera ett obegränsat antal foton.

Andra MyHeritage-användare kan animera flera bilder gratis, oavsett antalet ansikten på fotot. Utöver det behöver de ett abonnemang för att animera fler foton. Icke-abonnenter kommer att se en vattenstämpel av MyHeritage-logotypen längst ned till höger i videoanimationen, medan användare med Komplett abonnemang kommer att kunna producera animerade foton som är logofria.

Du kan läsa mer om våra olika abonnemang här.

Slutsats

Vi är glada att lägga till Deep Nostalgia™ -funktionen i vår serie av avancerade fotoverktyg som hjälper våra användare att se sina förfäder på ett helt nytt sätt. Med introduktionen av MyHeritage In Color™ och Bildförbättraren kunde du se dina förfäders ansikten i levande färg och fantastisk klarhet. Nu, med Deep Nostalgia™, kan du se deras ansikten bli levande i en högkvalitativ videoanimation.

Att göra otroliga familjehistoriska upptäckter kan ofta kännas som att vi lär känna våra förfäder på en personlig nivå. Att se våra förfäder röra på sig gör dem ännu mer verkliga för oss och skapar ett möte med vår familjehistoria som är mer personlig och verklighetstrogen än någonsin tidigare.

Prova detta idag och låt oss veta vad du tycker!

Kommentarer

E-postadressen hålls privat och kommer inte att visas.

  • Lars Lindström

    mars 13, 2021

    Mycket Bra!