MyHeritages mobilapp version 2.0 lanseras i dag!

Kommentarer4

Vi är glada att kunna tillkännage lanseringen av MyHeritages mobilapp version 2.0. Vår kostnadsfria app är fullspäckad med spännande nya funktioner. Nu kan du bygga och redigera ditt släktträd, lägga till mer information och ta med dig ditt arv vart du än går.

Redigera ditt släktträd på språng

Vår mobilapp är tillgänglig för iPad, iPhone och Android, på 32 språk, och har förbättrats för varje mobil enhet med hjälp av banbrytande HTML5- och SVG-teknologier. Ladda hem den nya appen kostnadsfritt från Appels App Store eller Google Play.

Om du redan har en äldre version av appen, kommer den nya versionen att ersätta den utan att påverka din data. För att ge dig lite bakgrunds- information, kan vi delge att version 1.0 av MyHeritages kostnadsfria mobilapp lanserades i december 2011 och blev snabbt populär bland våra användare. Hitintills har den laddats ner 1,35 miljoner gånger. Den första versionen innehöll ett skrivskyddat släktträd och bilddelning. Vi uppdaterade appen i april 2012 och lanserade då version 1.2, innehållande en mobilvänlig version av SuperSearch, för sökning i miljarder historiska dokument på språng. Version 2.0 lanserades i dag och har varit under utveckling sedan dess.

Nytt: redigera ditt träd på språng

Den nya mobilappen låter dig skapa och redigera ditt släktträd, lägga till släktingar och bilder, redigera profiler, information och händelser, var du än är, direkt från din handflata. Dags för släktträff? Tillsammans med dina släktingar, kan du mata in information som saknas, korrigera fel med hjälp de av redigerings- skärmarna. Profilsidorna har även förbättrats för mobila enheter.

Ditt släktträd kommer att se snyggt ut i alla typer av mobile enheter. Du kan nu redigera ditt släktträd på språng, och njuta av enkel navigering, nyp-zoom och panorering
Ditt släktträd kommer att se snyggt ut i alla typer av mobila enheter. Du kan nu redigera ditt släktträd på språng, och njuta av enkel navigering, nyp-zoom och panorering
Klicka på "+" för att lägga till en person
Klicka på "+" för att lägga till en person
Välj vilken släkting att lägga till
Välj vilken släkting att lägga till

Lägga till personer i ditt släktträd

Den viktigaste funktion i den nya appversionen är möjligheten att lägga till personer direkt i trädet. Du kan se att alla profiler i trädet nu har ett litet ”+” tecken i nedre kanten. Klicka på tecknet för att lägga till en släkting till någon i trädet.

Logga in eller registrera dig

När du har installerat appen för första gången, kommer du till huvudmenyn.

MyHeritage appens huvudmenyn
MyHeritage appens huvudmenyn

Klicka på “släktträd” för att komma igång.

Om detta är första gången du använder appen, kommer du att uppmanas att logga in på MyHeritage, eller registrera dig.

Här loggar du in
Här loggar du in

Om du redan har ett konto, räcker det med att du anger ditt användarnamn och lösenord för att därefter klicka på ”logga in”. Om du är ny på MyHeritage och inte har ett konto sedan tidigare, kan du registrera dig utan kostnad via appen. Att registrera sig var inte möjligt i de tidigare versionerna av appen. Detta är alltså en ny funktion.

Kostnadsfri registrering via appen
Kostnadsfri registrering via appen

Redigera profilsidor och information i mobilen

När du klickar på en person i ditt träd kommer en mobilanpassad profilsida att dyka upp, den kommer att ha tre flikar: ”information”, ”händelser” och ”släkt”. I alla dessa flikar kan du klicka på ”redigera” för att lägga till, ta bort eller redigera information.

Informationsfliken: Ändra födelsedatum, yrke, e-postadress och telefonnummer eller ta bort profilen från ditt träd.
Informationsfliken: Ändra födelsedatum, yrke, e-postadress och telefonnummer eller ta bort profiler från ditt träd.
Händelsefliken: Lägg till händelser som exempelvis födelse, död, begravning, invandring, utbildning och andra händelser.
Händelsefliken: Lägg till händelser som exempelvis födelse, död, begravning, invandring, utbildning och andra händelser.
Lägga till händelser av olika slag
Lägga till händelser av olika slag
Släktfliken: Lägg till nya släktingar och redigera relationer med makar.
Släktfliken: Lägg till nya släktingar och redigera relationer med makar.

Bjud in släktingar

Du kan redigera en persons information enligt instruktionerna ovan och ange en e-postadress.

När du göra detta kommer du ges möjlighet att bjuda in personen till din släktplats (standard är inte att bjuda in, om du inte begär det).

Lägg till en ny e-postadress och bjud in en släkting till din släktplats
Lägg till en ny e-postadress och bjud in en släkting till din släktplats

Att bjuda in släktingar är rekommenderat för att ge dem som vill tillgång till trädet för att lägga till mer information, med hjälp av mobilappen eller en vanlig webbläsare på deras dator.

Lägg till bilder till ditt träd

I alla släktträd är det rekommenderat att ha åtminstone en bild på varje person, eftersom det gör trädet mer levande. Om du är på släktträff och en av dina släktingar saknar bild i trädet, kan du nu ta chansen. Ta fram din smarta telefon och ta en bild på henne eller honom (be om tillåtelse!), och ladda upp bilden direkt i trädet.

För att göra detta, besök den släktträdsprofil som du vill lägga till en bild till och tryck sedan på den gröna kameraikonen under silhuetten.

Lägg till en bild till en profil
Lägg till en bild till en profil

Du kommer då att tillfrågas att ta en ny bild med kameran eller välja en tidigare tagen bild.

Smarta telefoner kan även fungera som skannrar. Så om du besöker en släkting som har ett gammalt släktfotografi i en skolåda eller gamla fotoalbum, kan du ta bilder med hjälp av din smarta telefon och sedan lägga upp dem i ditt släktträd enligt instruktionerna ovan.

Forska på språng

Mobilappen har en mobilvänlig version av SuperSearch, MyHeritage sökmotor för historiska poster. Den hittar du om du klickar på ”forskning” i appens huvudmeny.

Använd SuperSearch för att upptäcka mer om din släkts historia genom att forska i miljarder poster från MyHeritages datasamlingar. Dessa inkluderar släktträds-, födelse-, vigsel-, dödsfall-, invandrings- och militärposter, folkräkningsregister, tidningar och mycket mer. Vissa poster kan ses utan kostnad medan andra kräver ett dataabonnemang.

Denna möjlighet är perfekt om du har din mobila enhet med dig när du på biblioteket eller besöker en kyrkogård och vill forska där och då. Du måste vara uppkopplad till internet eftersom SuperSearch inte fungerar offline.

SuperSearch i mobilappen
SuperSearch i mobilappen
Sökresultat i SuperSearch direkt i din mobilapp
Sökresultat i SuperSearch direkt i din mobilapp

Arbeta med din släktplats

Mobilappen ansluter dig till din webbaserade släktplats på MyHeritage. All ändringar du gör med appen kommer direkt att synas på din släktplats på MyHeritage och vice versa. Din släktplats kommer alltid att synkas.

Om du använder Family Tree Builder, MyHeritages släktforskningsprogram för att bygga släktträd, kommer du inte kunna redigera ditt släktträd med appen. Trädet som visas i din mobila enhet kommer att vara skrivskyddat. Men om ett par månader kommer användare som använder programmet också kunna ändra släktträd från sin mobila enhet.

Dela bilder

Sist men inte minst, mobilappen låter dig enkelt dela bilder med dina släktingar. Pröva på detta genom att klicka på ”dela foton” i appens huvudmeny.

Med bilddelningsfunktionen kan du fånga släktögonblick när de händer och snabbt dela dem med personer du älskar och automatiskt dela bilder på din släktplats för säker förvaring i många år framöver. Gör det till en vana att ta nya släktbilder på det här sättet, så att de inte försvinner eller tappas bort.

Ta en ny bild genom att klicka på den gröna kamera-ikonen i det övre högra hörnet.

Dela bilder: ta bilder med din mobila enhet och dela dem med din släkt
Dela bilder: ta bilder med din mobila enhet och dela dem med din släkt

Appen visar en ström av nyligen upplagda bilder på din släktplats, så att du aldrig missar något.

Appinställningar

För att få tillgång till inställningarna och ändra konfigurationsinställningar, klicka på hjul-ikonen.

Appinställningar
Appinställningar

Här kan du ändra bilddelningsinställningar. Du kan även lämna feedback och förslag på hur du kan förbättra appen.

Slutligen kan du logga ut härifrån om du vill.

Sammanfattning

Version 2.0 av mobilappen lanserades i dag och tar MyHeritage till nya höjder med de nya redigeringsmöjligheterna. Användare av Family Tree Builder måste vänta flera månader tills att deras träd kan redigeras på språng, men de kan börja använda den i dag för att njuta av andra funktioner. Den nya appen kan användas vid släktträffar och sammankomster – du kan visa ditt träd för släktingar och imponera på dem med din forskning. Ta bilder på släktingar som saknar en bild i trädet och förbättra trädet oavsett var du är, närsomhelst. Hela din släkt kan nu bidra med bilder och information till din släktplats och hålla kontakten via iPhone, iPad och Android.

Hämta hem appen kostnadsfritt nu.

Vi har fler förbättringar på väg. Du kan räkna med att vi kommer att lägga till fler funktioner snart och vi fortsätter att förbättra den mobila upplevelsen. Men för tillfället, när vi lanserar den nya 2.0 versionen, hoppas vi att du kommer att ha mycket roligt med den nya appen och vi ser fram emot din feedback och dina förslag.

MyHeritage-teamet

Lämna en kommentar

E-post addresen är privat och visas ej

 • Ewa Wrannert


  januari 13, 2013

  Vid försök till nerladdning får jag svar att min mobil inte är kompatibel. Jag har android på Samsung galaxy gio 2.3.6. Mvh Ewa

  • Sara


   januari 13, 2013

   Hej Ewa,

   För att appen ska fungera på Androidtelefoner krävs följande:

   Minsta skärmupplösning på 780 × 400
   Maximal skärmupplösning på 1280×720

   Vänligen Sara

 • Eide Segerback


  januari 13, 2013

  Har också en android surfplatta som får svaret att den inte är kompatibel. Jag känner inte till skärmupplösningen. Innebär detta att appen inte kan laddas ner?

 • Sara


  januari 13, 2013

  Hej Eide,

  Vilken surfplatta har du?

  / Sara