Introduktion till Record Detective™: banbrytande teknik för släktforskning

Kommentarer

MyHeritage är glada att tillkännage lanseringen av Record Detective™. Det är den första tekniken i sitt slag som med hjälp av ett historiskt dokument, hittar andra relevanta dokument.

Record Detective™

Record Detective™ generar nya ledtrådar och upptäckter genom att vrida och vända på varje dokument. Till exempel om ett dokument upptäcks i MyHeritages digitala arkiv SuperSearch, inkluderas nu en automatisk sammanfattning av ytterligare dokument och individer i relevanta släktträd, och erbjuder ny information och ledtrådar som för din släktforskning i nya riktningar.

Här är ett kort videoklipp som förklarar mer:

Här är ett exempel på hur Record Detective™ börjar med ett dödsbevis från Kalifornien om Frederick Thomas Blanchard och lyckas hitta en tidningsartikel som är över 100 år gammal, där det beskrivs hur han träffade och gifte sig med sin stora kärlek.

Record Detective™ gör historiska dokument ännu smartare för att finna mer information åt våra användare. Historisk information är ovärderlig för alla som är intresserade av sin släkthistoria. Med över 4 miljarder dokument tillgängliga, erbjuder MyHeritage en uppsjö av dokument som gör det möjligt för dig att göra spännande upptäckter.

Ett dödsbevis ger en inblick i en individs liv via en tidningsartikel som nämner hans äktenskap. (Klicka för större bild)
Ett dödsbevis ger en inblick i en individs liv. Här via en tidningsartikel som nämner hans äktenskap (klicka på bilden för större version)

Har du upptäckt någon i MyHeritages amerikanska folkräkningar? MyHeritage kommer att leta fram dokument från folkräkningarna om en och samma person från olika årtal, och även för ett helt hushåll.

Gravstensbilder, tidningsartiklar om en persons son eller en förälders immigrationshandlingar kommer att visas direkt på sidan. Detta görs med hjälp av en noggrann teknik som nästan inte skapar några falska positiva.

Ett dokument från USAs folkräkning 1940 drar fram en lista över relevanta poster och människor för dem som också anges i den ursprungliga posten, och öppnar dörren till nya fynd. (Klicka för större bild)
Ett dokument från USA:s folkräkning 1940 visar en lista över relevanta poster och personer som också anges i den ursprungliga posten, och öppnar dörren till nya fynd (klicka på bilden för större version)

Som du kan se på bilden ovan, kan dokument om en individ även referera till andra personer, men även äktenskaps- eller folkräkningsdokument som ofta anger alla hushållets medlemmar. Om personen som är kopplad till dokumentet finns med i ett släktträd på MyHeritage, kommer Record Detective™ att visa länkar till släktingarnas profiler.

“Tillhörande personer” är släktträdsprofiler från MyHeritage som är kopplade till personen eller personer i det aktuella dokumentet.

Du lär dig mer om ett specifikt dokument eller profil med hjälp av Record Detective™ genom att dra musen över dokumentets miniatyrbild. Sammanfattningen kommer att visa ett förtroende poäng, som sträcker sig från en halv stjärna till fem, och indikerar sannolikheten att det historiska dokumentet korrekt tillhör den associerade individen. Genom att klicka på dokumentnamnet eller personen, länkas du till mer information.

Dra musen över dokumentets minatyrbild för att få en sammanfattning  av dokumentet och  ett förtroende poäng.
Dra musen över dokumentets miniatyrbild för att få en detaljerad sammanfattning av dokumentet och ett förtroende poäng av fyndet som hittats av Record Detective™

Record Detective™ kan nås på två sätt, antingen via Record Matches eller från SuperSearch, MyHeritages digitala arkiv online.

Record Matches
En Record Match är ett dokument som anses relevant för din släkthistoria, såsom en förfaders födelsedagsbevis, en bild på en släktings gravsten eller en tidningsartikel. Record Matches genereras automatiskt från alla MyHeritages släktträd.

1) När du är inloggad på din släktplats, besök Record Matches-sidan i släktträdsmenyn. Där kan du se Record Mataches tillhörande personer eller dokument från historiska samlingar.

(klicka på bilden för större version)
Record Matches (klicka på bilden för större version)

2) Om du tittar på matchningarna från en samling, klicka på visa-knappen bredvid den för att se Record Matchen som finns i den.

(klicka på bilden för större version)
(klicka på bilden för större version)

3) Klicka på den blåa visa-knappen för att se träffen i detalj. Folkräkningsdokumentet ovan redovisar hushållets alla medlemmar från tidpunkten då folkräkningen gjordes. Här kan man se Charles Yutze, gift med Alice, och deras barn: Charles, Dorothy och William.

(klicka på bilden för större version)
Record Detective™ visar alla dokument hittade om alla hushållsmedlemmar i folkräkningen (klicka på bilden för större version)

I detta exempel har vi börjat med en Record Match om Alice Yutze.  Record Detective™ har hittat ytterligare 7 dokument om Alice och hennes familj, med folkräkningsposter från 1930, ett gravstensdokument och mycket mer.  

SuperSearch
Record Detective™ är även användbart när du hittar relevanta historiska dokument genom sökningar i SuperSearch, MyHeritages sökmotor för historiska dokument, och är din inkörsport till miljarder historiska dokument.

1) Gå till www.myheritage.se/research och sök efter individen av intresse.

2) Få en lista av alla dokument och släktträdsprofiler som överensstämmer med din sökning. Klicka på det dokumentet som du vill utforska.

(klicka på bilden för större version)
Resultatet av en sökning i SuperSearch (klicka på bilden för större version)

3) På varje dokumentsida kommer Record Detective™ att försöka hitta fler poster om personerna från den post du hittat, och släktträdsprofiler om dessa personer.

En post från USA:s folkräkning 1940 visar upp en individuell sökning efter andra nedskrivna i samma folkräkning (klicka på bilden för större version)
En post från USA:s folkräkning 1940 visar en individuell sökning. Nedanför syns de andra medlemmarna från hans hushåll (klicka på bilden för större version)

Att hitta nya släktingar är spännande! Om du hittar en släktträdsprofil som är relevant för din sökning, kan du kontakta den MyHeritageanvändaren som lagt upp profilen. Denna användare är ofta släkt med personen som du har hittat och kan även vara släkt med dig.

Hittat en släkting genom Record Detective™? Kontakta träds skapare och andra medlemmar för att utbyta mer information, bilder och för att expandera din kunskap om släktens historia.
Hittat en släkting med hjälp av Record Detective™? Kontakta trädets skapare för att utbyta information, bilder och för att expandera din kunskap om släktens historia

Sekretess
Vår sekretesspolicy säkerställer att ingen levande persons profil visas som en “tillhörande person”, med undantag för din släktplats profiler. Under ”min sekretess” kan du välja att göra din profil och släktplatsen offentlig i sökningar eller inaktivera inställningarna så att trädets individer inte är med i SuperSearchs sökningar.

Just nu kan du hitta ett bra dokument eller profil genom Record Detective™ och sannolikheten är att nästan varje dokument eller profil som den finner är korrekt och relevant. Det finns inget sätt att automatiskt associera dokument med ditt träd. Men vi kommer att lägga till den funktionen snart. För stunden kan du titta på dokument eller profiler och extrahera relevant information manuellt in i ditt träd.

Sammanfattning
Record Detective™ är en ny teknik från MyHeritage, som ger dig många dokument, tillhörande dokument och släktträdsprofiler om samma person. Dokumenten är relevanta och kommer inte att slösa din tid med falsklarm. Tekniken är unik och det finns inget liknande på marknaden. Den ersätter inte manuell forskning, men kan ofta hjälpa dig att spara tid och hitta relevant information som du kanske aldrig hade hittat på egen hand. En sammanfattning av varje dokument kan ses gratis. För fullständig tillgång till alla historiska dokument, välj mellan prisvärda förbrukningskrediter eller ett dataabonnemang.

På MyHeritage drivs vi av att utveckla innovativa tekniker som kan göra släktforskning mer givande och spännande för dig.

Vi bjuder in dig att prova Record Detective™, längst ner på varje post för att se vad du kan upptäcka!

Mycket nöje,
MyHeritage-teamet!

Taggar: ,

Lämna en kommentar

E-post addresen är privat och visas ej