Nytt: Lägg till släktträdsprofiler från historiska poster

Nytt: Lägg till släktträdsprofiler från historiska poster

Kommentarer

I dag lanserar vi en ny spännande funktion som gör det möjligt för dig att lägga till nya profiler i ditt släktträd direkt från en historisk post.

Tidigare har du kunnat titta på en historisk post och extrahera informationen från posten till flera profiler i ditt släktträd. Nu kan du ta det hela ett steg längre och lägga till nya profiler i ditt släktträd från just den posten!

Lägg till släktträdsprofiler från historiska poster

Till exempel, om du hittar en folkräkningspost om din mormors mor och upptäcker att hon hade en syster som du inte kände till, kan du nu lägga till systern i ditt träd direkt från posten. Och samtidigt extrahera informationen om henne från posten.

Lite bakgrundshistorik

På MyHeritage tror vi att tät integration mellan släktträd och historiska poster är nyckeln till framgångsrik släktforskning. Det är därför som vi har skapat Record Matches – som automatiskt genererar matchningar mellan släktträdsprofiler och historiska poster – direkt i trädet. Och vi har arbetat hård för att skapa enkla, användarvänliga funktioner som gör det möjligt att extrahera information från historiska poster in i ett släktträd, med källor och citering. Dagens funktionstillägg är ytterligare ett viktigt steg i vår strävan att integrera släktträd med historiska poster.

Hur funkar det?

Efter att ha sparat en post från SuperSearch eller bekräftat en Record Match kan du extrahera information från posten till släktträdsprofiler. Vissa poster innehåller information om flera släktingar, till exempel giftermålsposter och folkräkningsposter.

Vi la nyligen till möjligheten att extrahera information från en post i SuperSearch eller Record Match till fler profiler i ditt släktträd på MyHeritage, alla på en gång. Vi har nu utvecklat den funktionen. När en post innehåller information om flera släktingar och det finns en person i posten som inte överensstämmer med släktingarna i ditt träd, kan du nu välja att lägga till nya släktingar i trädet och det växer utifrån informationen som finns i posten.

Genomgång: Nå extrahera info-sidan

Från SuperSearch:

Efter att ha upptäckt en post i SuperSearch som avser en person i ditt släktträd, kan du spara posten i personens profil genom att klicka på den gröna spara-knappen.

Spara en post från SuperSearch (klicka på bilden för större version)
Spara en post från SuperSearch (klicka på bilden för större version)

Därefter, klicka “extrahera info till ditt släktträd” för att fortsätta till extrahera info-sidan.

Extrahera info från en post i SuperSearch (klicka på bilden för större version)
Extrahera info från en post i SuperSearch (klicka på bilden för större version)

Behandla dina Record Matches och klicka på bock-knappen för att bekräfta en korrekt matchning.

Bekräfta Record Matchningar (klicka på bilden för större version)
Bekräfta Record Matchningar (klicka på bilden för större version)

När du har bekräftat en matchning kommer en popupruta att informera dig att matchningen framgångsrikt har bekräftats. Klicka ”fortsätt” för att gå vidare och extrahera mer information.

Extrahera info från en bekräftas Record Match (klicka på bilden för större version)
Extrahera info från en bekräftad Record Match (klicka på bilden för större version)

Genomgång: Skapa en ny släktträdsprofil från en post

1) På extrahera info-sida, kan du se listan över alla släktingar som ingår i samma post, under sektionen om huvudpersonen. Rulla enkelt ner på sidan för att se information om de andra släktingarna.

Extrahera information om fler släktingar (klicka på bilden för större version)
Extrahera information om fler släktingar (klicka på bilden för större version)

Du kan nu enkelt byta mellan släktingarna som ingår i posten. Använd det nya indexet till vänster (vi har döpt det till ”hissen”) för att välja en person som nämns i posten och se över informationen. Placera musen över en bild eller siluett i indexet för att se deras namn och släktband med personen i posten.

“Hissen”: Navigera enkelt mellan släktingar som ingår i posten (klicka på bilden för större version)
“Hissen”: Navigera enkelt mellan släktingar som ingår i posten (klicka på bilden för större version)

2) För varje person klicka på [>>] för att extrahera den önskade informationen till ditt släktträd, eller [>>>] längst ner för att överföra ALL den nya informationen om personen på en och samma gång.

3) Om ingen motsvarande person hittas i ditt träd, finns det ett nytt alternativ att lägga till en profil i ditt träd. Använd den för att lägga till en ny profil för att sedan extrahera den information som du vill åt från posten, till den nya profilen.

Lägg till en ny profil i ditt träd från en post (klicka på bilden för större version)
Lägg till en ny profil i ditt träd från en post (klicka på bilden för större version)

4) Över tid kan du komma att lita på extrahera info-guiden så pass mycket att du kommer att låta den göra jobbet år dig. Vi har lagt till en knapp längst ner som heter ”Vill du extrahera allt?”. Om du klickar på den kommer all information i posten (men inte information som motsäger vad som finns i ditt träd) att automatiskt lägga till personerna i ditt träd. Att använda den här knappen sparar dig en massa tid.

Extrahera all information till alla personer (klicka på bilden för större version)
Extrahera all information till alla personer (klicka på bilden för större version)

5) Klar? Klicka på den gröna “spara till trädet”-knappen för att spara all information till ditt träd.

Ytterligare tips och förslag:

 • För att dra full nytta av den kompletta extrahera info-funktionen, krävs ett dataabonnemang. Om du inte har ett, kan du här läsa mer information om vårt årliga abonnemang som erbjuder obegränsad tillgång till alla historiska poster i SuperSearch.
 • Om en föreslagen post för en släkting är felaktig, kan du ignorera förslaget. Dra musten över matchningens övre högra hörn och klicka på x:et så tas den bort.
Ignorera en felaktig matchning (klicka på bilden för större version)
Ignorera en felaktig matchning (klicka på bilden för större version)
 • Om personer i en post är felaktigt matchade till en person i ditt släktträd, kan du på extrahera info-sidan enkelt rätta till detta misstag. Klicka på ”inte den här personen”-alternativet i rutans övre högra hörn och välj den relevanta personen i ditt träd.
Ändra till den relevanta personen i trädet (klicka på bilden för större version)
Ändra till den relevanta personen i trädet (klicka på bilden för större version)
 • Om vi inte kan matcha en person från en post till en profil i trädet, men det finns ett par kandidater som möjligen kan matcha den personen, har du möjlighet att manuellt välja en av dessa profiler och extrahera information till den.
Välj en släktträdsprofil att matcha en post till (klicka på bilden för större version)
Välj en släktträdsprofil att matcha en post till (klicka på bilden för större version)
 • Om du använder vår populära mjukvara Family Tree Builder för att bygga ditt träd, du kan fortfarande njuta av den nya funktionen. Se till att du använder version 7.0 som stödjer full synkronisering mellan din dator och din webbaserade släktplats på MyHeritage. Att uppgradera till version 7.0 är kostnadsfritt och om du har Family Tree Builder i premiumversion i en tidigare programversion kan du uppgradera till version 7.0 gratis och behålla din premiumstatus.

När du har version 7.0 kan du använda den nya extrahera info-funktionen och lägga till ännu fler personer i ditt träd och vid nästa synkronisering kommer ändringar och tillagd data att resa till din dator och uppdatera ditt lokala släktträd, med endast ett klick. Detta är styrkan av MyHeritages släktforskning i molnet och om du inte redan använder dig av det, missar du verkligen något. Du kan ladda hem Family Tree Builder 7.0 gratis här.

Summering

Detta spännande tillägg till extrahera info-funktionen gör historiska poster på MyHeritage ännu mer användbara. Det tillåter dig att lägga till saknande profiler i ditt släktträd direkt från en historisk post, samtidigt som du extraherar användbar information.

Tjänsten är ännu inte fulländad, vi stödjer fortfarande inte tillägg av fler släktingar omnämnda i tidningsartiklar eller möjligheten att lägga till flera avlägsna släktingar (såsom svärson eller gammelfarbror). För att vi inte vill riskera att göra misstaget att föreslå en felaktig plats när det kommer till att lägga till avlägsna släktingar i trädet, kommer de att behövas läggas till manuellt.  Vi arbetar med att lägga till många fler viktiga funktioner som kommer att göra den kraftfullare och enklare att använda.

Vi hoppas att du kommer att gilla det nya tillskottet i extrahera info-funktionen och använda den flitigt för att få ditt släktträd att växa. Vi bjuder in dig att använda SuperSearch för att söka i våra snabbt växande samlingar av historiska poster, och kolla dina Record Matches för att se vilka skatter du nu kan lägga till i ditt träd!

Vänligen,

MyHeritage-teamet

Lämna en kommentar

E-post addresen är privat och visas ej

 • L-O.N


  februari 18, 2014

  Bör ingå utan avgift

 • gunilla spångberg


  februari 19, 2014

  Har inte varit här på ett år så nu har jag mycket att ta igen….. Men det är säkert en jättebra funktion!

  • Sara


   februari 19, 2014

   Hej Gunilla,

   Välkommen tillbaka! Mycket nöje!

   Sara