Kärlekshistorier från världens alla hörn

Kärlekshistorier från världens alla hörn

Kommentarer1

I dag är en speciell dag, fylld av kärlek och lycka. Miljontals människor världen över kommer att visa sin uppskattning och säga: ”Jag älskar dig” till sina nära och kära.

De bästa kärlekshistorierna är inte de i filmer eller böcker, utan de som kommer från vår egen släkt. Dessa historier stannar hos oss som minnen och går i arv generation efter generation.

Kärlekens dag

På MyHeritage vet vi hur viktigt det är att ha släkt och kärlek i sitt liv. Därför bad vi er i början av veckan att skicka kärleksberättelser från er släkt till oss.

Här är några av våra favoriter som vi valt att dela med oss till er på denna speciella dag:

Doris från Sverige berättar:

Mina morföräldrar träffades som småbarn och uppväxte upp i samma stad, Örnsköldsvik. Redan som barn hade mormor Selma satt morfar Arthur i sikte. En jul sträckte sig mormor fram till morfar under julgranen och frågade om hon fick gifta sig med honom. ”Ja, det kan du väl få göra är vi blir stora”, fick hon till svar. Och bröllop blev det den 25 juni 1929. Till och med dubbelbröllop. Systrarna Selma och Frida Nordgren gifte sig samtidigt med sina trolovade. Selma och Arthur Hännström fick 52 år tillsammans.

Ann från USA berättar:

Min gammelfarmor Charlotte anställdes om hushållerska i min gammelfarfars Tonys familj och de fattade tycke för varandra. På grund av hans föräldrars misstycke förhalade han deras förhållande. Under tiden började en annan ung man att uppvakta Charlotte. Hon konfronterade Tony och sa till honom att hon var på väg att köpa en bröllopsklänning.

Den andra mannen hade friat och hon var redo att gifta sig, så om Tony inte kunde bestämma sig för hur han ville ha det skulle hon gifta sig med den andra mannen. Det fick fart på Tony och de gifte sig strax därefter och höll ihop hela livet. När de var gamla, gråa och rynkiga kunde hon titta på honom och säga: ”Visst är han fin?”

Tom och May på deras bröllopsdag 1924.
Tom och May på deras bröllopsdag 1924.

Yvonne från Sydafrika berättar:

Min morfar, Tom, arbetade för den kungliga flottan och på en av hans resor runt Sydafrikas kust stannade hans skepp till i East London på Sydafrikas östkust. Min mormor, May, var en väldigt bra pianist och hon ombads av sin mamma att spela och underhålla sjömännen en kväll. Min morfar gick fram till henne och sa ”Jag kommer att återvända till Sydafrika och gifta mig med dig”. Hon skrattade åt hans påstående men ett år senare kom han tillbaka och de reste till London och gifte sig 1924.

Maj fortsatte att spela piano. De återvände till East London med sina tre barn och levde där tills att de gick bort. Min mormor blev 94 år och min morfar gick bort 1980. De fick 13 barnbarn och 26 barnbarns barn. Min mormor är deras äldsta barn och är fortfarande i livet 89 år gammal.

Lämna en kommentar

E-post addresen är privat och visas ej

  • Arne Reinhold Lind


    februari 18, 2014

    Min mofar Johan Algot Larsson född 29 okt 1878 jobbade som rallare och var med att bygga innlandsbanan.När dom kom opp i Norge till Söndre land skulle hela gjenget på dansen i fokets hus. Der treffade han sin kommande fru Anna Matide Matiasdatter född 26 aug 1884 .Han åkte till baka till Södre land der dom gite sig den 7 sep 1902.Dom fick 6 barn. Min mor Margit fyttade till Sverige ocg gifte sig der med Arthur Lind och fick en son Arne.