Vi Introducerar Record Detective™ II

Kommentarer1

Vi är glada att kunna meddela att vi har släppt Record Detective™ II , en avancerad ny teknik som förbättrar din släktforskning mer än någonsin tidigare .

Det är nu nästan tre år sedan vi lanserade Record Detective™ , en teknologi som genererar nya fynd och upptäckter . Med Record Detective™ , hänför träffar i MyHeritage SuperSearch™ automatiskt till ytterligare filer och släktträd profiler angående samma person.

För och Nackdelar med Transvitivitet

Föregående använde sig Record Detective™  av transitivitet dvs om inlägg A motsvarades av personen B i ett släktträd, och person B matchade personen C i ett annat släktträd, och person C matchade rekord D, då ansågs A och D att vara en träff och Record Detective™ hänvisade från var och en av dem till de andra. Detta tillät magiska upptäckter, till exempel, kan ett födelsebevis hänvisa till en tidningsartikel om bröllopet av samma person! Detta simulerar avancerade härledningar som tidigare bara en människlig släktforskare kunnat göra. Men denna teknologiska skicklighet kommer med en begränsning: Record Detective™ kunde bara hitta information när det fanns åtminstone en släktträds profil på MyHeritage som kunde länkas till , och förekomsten av en sådan profil på MyHeritage kunde inte garanteras: ungefär hälften av historiska dokument som finns på MyHeritage är inte ännu länkade med släktträd.

Att Utmana Detektiven

Denna begränsning störde våra tekniker, och de bestämde sig för att förbättra tekniken. Nästa generation av denna teknik skulle vara så bra, att den skulle ”allvarlig utmana den bästa detektiven genom tiderna”, och därmed har projektet ömt fåt smeknamnet ”Professor Moriarty” av vårt team. Den nya generationen av tekniken släpps nu, Record Detective™ II,  den övervinner transitivitets begränsning och ovanpå alla de matcher den kunde tillhandahålla tidigare kan tekniken nu också länka inlägg andra tillinlägg, även för uppgifter som inte har någon matchande släktträdprofiler på MyHeritage.

Fler Träffar

Resultatet är Sherlock Holmes på steroider: ett mycket större antal matchande dokument för varje post. Denna kraftfulla nya teknik har gett ett svindlande 2,2 extra miljarder framgångsrik sök fynd. Record Detective™ II ger ny information och ledtrådar som tar din släktforskning till nya höjder. Den gör allt detta utan att negativt påverka noggrannhet.

Belysande Exempel:Föreställ dig att du använder sökmotorn  på MyHeritage för att hitta ett inlägg som tillhör en släkting till dig. Nu kommer det inlägget inte att vara en återvändsgränd, det kommer att leda vägen till andra inlägg om din släkting.

Här är några exempel som visar Record Detective™ II i aktion:

1. Marie Freeser, en 12-årig flicka från Montana i 1900 US Census, matchas automatiskt till sitt vigselbevis – detta avslöjar allt om hennes make och hans föräldrar, och vi får även hennes årsbokinlägg som innehåller en överraskning (se Nedan).

Record Detective™ resultat visas alltid vid botten av varje inlägg.

Marie Freers årsbok

Vad spännande att se Marie ta studenten

Marie Freers äktenskapsbevis från folkbokföringen får Montana 1865-1890

2. Ett relativt tråkigt passagerarregister för Johann Kliewert matchas till ett mycket mer detaljerat invandringsregister som innehåller namnen på hans familjemedlemmar.

Det matchande manifestet visar alla familjemedlemmar, inklusive deras åldrar och yrken. I manifestet ser vi att Kilewert familjen var bönder och att Johann hade tre söner och fyra döttrar. Även dottern Anna, 12, finns med inskriven som bonde!

3. Ett svenskt äktenskapsregister inlägg för Matilda Gustafs och Anders John Alfredsson matchas till sju inlägg i Husförhörslängdboken.


Vi kan spåra familjen från år till år, från plats till plats, över hela landet, medans familjen växte.

Klicka för att förstora

Det fulla indexet och sökbara svenska hushåll undersöknings inlägg, med färgbilder, kan bara hittas på MyHeritage . För mer information om den här samlingen finns i Sveriges Husförhörslängd.

4. Invandringsbokföring för Hanna Hanevold, som kom från Irland till USA (via Kanada), matchar tre olika Amerikanska censusinlägg, vilket tillåter oss att följa hennes liv i USA och, ledder oss slutligen till två dödsregister.

I 1940, vid 76 års åldern anges hon i USAs folkräkning som boende med tre av sina vuxna döttrar (41, 43 och 44), och två barnbarn (17 och 20).

Klicka för att förstora

Av matchade dödsregistret på BillionGraves, finner vi att hon är ihågkommen av sin familj som, Mor Hannah M. Hanevold.

5. Ett inlägg i ett amerikanskt offentligtregister för Thomas Wilkinson, inkluderar hans adress och telefonnummer, matchas automatiskt till hans andravärldskriget militära inlägg, från 50 år tidigare. Thomas fyllde i formulären själv, och den inkluderar hans underskrift.

Registret av hans inkallan till militärtjänst visar var Thomas bodde och vilket universitet han gick på när han var 19, innan han gick med i Amerikanska armen.

6. En amerikansk folkräkning visar Walter Bush, då endast två år gammal, automatiskt matchas detta till ett invandringsregister av Walter när han anlände till Brasilien nästan 50 år senare!

Walters immigrationskort, visar en bild när han anlände till Rio de Janeiro, Brasilien, bilden fångar ett viktigt ögonblick i hans liv.

7. Födelseuppgifter för James Spyros Spyre matchas automatiskt till ett koreanskt krigsoffer register som visar rang, militär ockupation, arméförband, och datum. Det visar att han  antingen dödats eller förklarats saknad i strid.

Dödsattest för James Syros Spyre från Koreakriget

Sammanfattning

Dessa exempel visar fördelarna med att ha en kraftfull släktforskandedetektiv som arbetar för dig. Tack vare Record Detective™ II,  kan ett inlägg som du har hittat på MyHeritage enkelt öppna dörren till många fler inlägg om samma person. Denna information kan komma från helt olika insamlingar, och de kan härröra från en annan del av världen, du inte förväntat dig. Tekniken hjälper dig genom att spara tid och avslöjar ny information som du kanske aldrig har hittat på egen hand.

Att skåda handlingar från Record Detective™ kräver ett abonnemang på MyHeritage. Vissa inlägg kommer från gratis samlingar (t ex BillionGraves gravstens samling) och kan ses utan ett abonnemang, men de flesta är inte gratis.

Med Record Detective™ II har släktforskning just blivit lättare och roligare. Med miljarder nya träffar tillgängliga,  har dina chanser att hitta information genom Record Detective™ förbättrats betydligt,. Detta ger nya insikter i din familjehistoria, så att du kan göra nya spännande upptäckter. Denna teknik är endast tillgänglig på MyHeritage. Om ditt släktträd inte är på MyHeritage ännu, är det dags att prova det – anmäl dig på vår hemsida, och skapa ett nytt släktträd eller ladda upp ditt GEDCOM. Om du redan använder MyHeritage, håll utkik efter Record Detective™ II vid botten av varje inlägg.

Njut!

Lämna en kommentar

E-post addresen är privat och visas ej

  • Ingemar Åhlen


    april 11, 2016

    Tack! Det ska bli spännande att upptäcka.