Nyhet: Solfjädertavla

Kommentarer1

Släktträdstavlor är ett bra sätt att dela din forskning med din familj och att presentera den så att den kommer till liv. MyHeritage erbjuder ett brett utbud av släktträdstavlor och böcker som du kan skapa gratis och lätt på din släktträdswebbsida.

Idag intoducerar vi ett nytt bidgrag till vårt sortiment – Solfjädertavlan. Detta är ett inovativt nytt släktträdsdriagramformat.

Det kallas en solfjädertavla för att huvudförfädern (som du själv väljer) visas i tavlans centrum med flera generationer av ättlingar i yttre koncentriska ringar. Formatet betyder att antalet ätlingsgenerationer är obegrensat. Du kan också inkludera bilder i din tavla. Solfjädertavlan är designad för att kunna placera så många familjemedlemmar som möjligt på minsta möjliga diagram. Formatet ger dig möjligheten att inkludera hundratals eller till och med tusentals medlemmar. Det är ett ideelt sätt att dela med dig av din släktforskning på släktfester. Detta är inte möjligt med det traditionella släktträdstavleformaten. Solfjädertavlan är kompakt och vacker, perfekt att hänga på väggen.
Tavlan ovan är skapad av MyHeritage grundare och VD Gilad Japhet det visar hans faders släktlinje (Japhet/Pat). Det vissar ätlingarna av hans farfars farfar. Klicka här för att se diagrammet i detalj. Lägg märke till att levande människor visas med initialer för att skydda deras identitet (detta är en av de diagram konfigurationsalternativ till användarens förfogande).

Utmaningen
Släktforskningsentusiaster letar alltid efter den perfekta tavlan för släktträffar och andra festliga familjehändelser . De vanliga ättlingstavlorna är typiskt horisontella eller vertikala, och kan bli enorma. För stora och otympliga för att vara praktiska eller för att hänga på väggen (om du inte äger en herrgård).

Solfjädertavlornas uppgång
Solfjädertavlan är designad för att kunna placera så många familjemedlemmar som möjligt på minsta möjliga diagram. Tavlan som kan inkludera hundratals eller tusentals med inlägg kan nu förberedas på detta kompakta, cirkulära format och hängas bekvämt på väggen. Solfjäderstavlan är det enda tillgängliga diagram som kan inkludera personliga högkvalitetsfoton. Detta unika format är bara tillgängligt på MyHeritage.

Dessutom har vi utvecklat en algoritm för att göra solfjädertavlan så kompakt som möjligt. Den beräknar varje individs exakta position för att producera det minsta möjliga diagrammet. Spridningen mellan ringarna i diagrammet beräknas för att vara optimalt så att ättlingar visas så nära som möjligt sina föräldrar. Allt detta sker medan klarheten bibehålls, även vid höga nivåer av kompakthet, och kompakthet är en parameter som användaren själv kan definera.

Inspiration
Soldfjädertavlan är inspirerad av ett släktträdstavleformat som MyHeritages forskningsteam stötte på flera gånger medan de utförde pro bono forskning relaterat till judiska försammlingen på Korfu, Grekland. Diagrammet som de upptäckte har av denna försammling använts i flera sekel . Våra forskare förstod omedelbart de unika fördelarna med detta format. Dess briljans ligger i det sätt som ett segment inom diagrammet fördelas beroende på hur många ättlingar hon/han har, och det enkla sättet man kan lägga till inlägg allt eftersom nya familjemedlemmar föds.

En Inspirerande Tavla: Nacson släktträdet var en av inspirationerna för solfjädertavlan. Denna tavla tillhör Manuel Osmos förfäder Nino Nacson, en Holocaust överlevare från Korfu (Klicka för att förstora)

MyHeritage visade nyligen upp en solfjädertavla under återföreningen av Nata Gattegno , en 93 -årig förintelseöverlevande från Korfu, med sina släktingar . Trotts att hon trodde att hon var ensam i världen, avslöjade vår forskning kusiner som Nata aldrig visste fanns eller som hon förlorat kontakten med. Det´n följande  videon är ett utmärkt exempel på den spänning och effekt som den här typen av diagram kan ha när de skrivs ut och används. Solfjädertavlan framträder runt minut 03:10 i videon och omfattar cirka 900 personer.

Solfjädertavlorna är gratis och MyHeritage användare kan njuta av dem genast.

Hur man skapar en solfjädertavla
På din MyHeritage sida under ”Släktträd,” välj ”Skriv ut släkttavlor och böcker”. Välj ”Solfjädertavla”.

I ”Anpassa Tavlan” sektionen, kan du välja de huvudsakliga förfädrarna för tavlan, välja titel åt tavlan,  hur många generationer du vill att tavlan ska visa (standard: alla generationer) och välja de fakta du vill ska visas. Om din huvudperson har mer än en make/a så kan du välja vilken du vill använda på tavlan.

Klicka ”Förhandsvisa Tavla” vid botten för att se hur din tavla kommer att se ut. Till skillnad från andra typer av tavlor, kommer solfjädertavlan att skapas mycket snabbt, och du kommer kunna förhandsgranska den, och justera den ytterligare tills du är nöjd med den, sedan generera den slutliga PDF-filen . I granskningsläge kan du zooma in eller ut på tavlan och ändra dess inställningar.

Under ”Inställningar” kan du ändar alla aspekter av din tavla och förhandsgrandska dem. Här kan du modifiera mer inställningar , till exempel textstorlek och storleken på personliga bilder (standard är stor för båda), släktavlans kompakhet och om den inkluderar makar (om inte, så visas bara blodsrelaterade personer).

Innom tavlans kompakthetsinställningar kan du styra avvägningen mellan tavlans kompakthet och klarhet. Mindre kompakta diagram kan vara tydligare att följa, men kommer att kräva en större storlek vid utskrift. ”Extrem” kompakthet kommer att ge den minsta möjliga tavlan, men var uppmärksam på att en sådan tavla kan bli mindre läsbar.

När du är nöjd med diagrammet, klicka på ”Skapa släkttavla” och vänta på att den framställas som en PDF-fil. Du kan sedan ladda ner den till datorn och den kommer också att automatiskt skickas till dig . Du kan skriva ut den själv hemma eller använda ett professionellt tryckeri, eller e-posta en kopia till dina familjemedlemmar. Vi erbjuder också en integrerad affischutskriftstjänst där du kan beställa en härlig affisch av ditt släktträd och – med internationell frakt – kan tavlan levereras var som helst i världen. Vi erbjuder en mängd olika papperstyper (inklusive standardpapper, matt foto, glättat fotopapper, vinyl och duk), i storlekar upp till 107 cm och med valfri laminering.

Tips

  • Ladda upp så många personliga bilder som möjligt till din släkttavla.
  • Är du ny på MyHeritage? Registrera dig på vår hemsida och ladda upp ditt släktträd som en GEDCOM-fil , så kan du omedelbart skapa en Solfjädertavla åt din familj ..

Sammanfattning

Solfjädertavlan är ett ytterligare exempel på MyHeritage strävan att ständigt förnya och driva släktforskning och teknik framåt, även på traditionella områden där man kunde ha trott det inte fanns utrymme kvar för ytterligare utveckling. Släktträdstavlor har använts i århundraden utan mycket förändring eller förbättring – tills nu . Vi kombinerar våra spjutspetsteknik med visdom från tidigare generationer för att ge våra användare nya förbättringar för sina släkthistorieupplevelser.

Vi hoppas att du kommer att njuta av att skapa solfjädertavla för din familj !

Var vänlig och dela med dig dina framgångshistorier av att använda solfjädertavla för din familj, genom att skriva till oss på stories@myheritage.com

Lämna en kommentar

E-post addresen är privat och visas ej

  • Gerda


    juli 12, 2016

    Äntligen, som jag har längtat efter att jobba med ett sådant släktsträd. Ska jobba med detta projekt ett tag framöver för att få så många familjemedlemmar med som möjligt samt ”gräva” fram lite gamla och nya bilder. Det kommer att ta tid och arbete att få allt samlat men resultatet kommer till glädje för mina barn, barnbarn och barnbarnsbarn