Vi har nu 8 miljarder registreringar på SuperSearch!

Vi har nu 8 miljarder registreringar på SuperSearch!

Kommentarer

Hur mycket är egentligen 8 miljarder? 8 miljarder sekunder är 2 222 222 timmar, 92 592 dagar eller 253 år. Enligt de senaste undersökningarna kommer världsbefolkningen att nå 8 miljarder människor inom 6 år, i USA kollar folk i sina telefoner 8 miljarder gånger per dag och svenskarna har fortfarande kvar 8 miljarder kronor i plånböckerna, som måste lösas in innan de gamla sedlarna blir ogiltiga. Detta är också antalet historiska dokument som vi nu har på MyHeritage SuperSearch ™!

Sök i våra 8 miljarder register redan nu

Historiska journaler är ovärderliga för släktforskning. De behövs för att skapa nya familjeband och upptäcka information om förfäder. Vi är stolta över att ha överstigit 8 miljarder historiska register. Det är en enormt viktig milstolpe, och vi ser fram emot att nå fler milstolpar under kommande månader och år, då vi fortsätter att lägga till miljoner nya register till SuperSearch, varje dag. Vi arbetar ständigt hårt för att lägga till mer globalt innehåll och för att forskningen av din familjehistoria ska bli lättare och mer tillgänglig än någonsin tidigare.
I maj introducerade vi vår samlingskatalog, en ny avdelning på vår hemsida, som visar de historiska samlingar av uppgifter, indexerade och tillgängliga på SuperSearch. Katalogen är användbar för nybörjare, såväl som för professionella användare, då den anger hur många register varje samling innehåller, vilka samlingar som är nya och det datum då varje samling blev tillagd eller senast uppdaterad. Detta är en inkörsport till vår omfattande historiska guldgruva, bestående av 8 miljarder register.

Hur räknar vi register?

Varje samling av historiska register i SuperSearch innehåller ett exakt antal dokument. I strukturerade samlingar, såsom folkräkningskort, födelse- och äktenskapsregister, räknas varje enskilt namn som ett register. Till exempel ett äktenskapsdokument med namnet på både bruden och brudgummen, räknas som två register. Smeknamn eller alias räknas inte som extra register. När det gäller släktträd, så räknas varje trädprofil som ett register, även då den är tillgänglig på mer än ett språk. Varje fotografi räknas som ett register. I ostrukturerade samlingar, till exempel tidningar eller årsböcker, räknas varje sida som ett register.

Vår registerteknologi

Vår sofistikerade Record Matching-teknik jämför släktträdsprofiler på MyHeritage med alla historiska register på SuperSearch, för att hitta matchningar med hög noggrannhet och skicka dem direkt till dig. Du kommer att få meddelanden när vårt system automatiskt hittar register som matchar personer i ditt släktträd.

 

 

När du undersöker ett register på MyHeritage, kommer vår Record Detective™ -teknik att föreslå ytterligare register som är relevanta för personen vars register du för närvarande iakttar. Detta innebär att varje register på MyHeritage öppnar dörren till många fler register och släktträdsprofiler relaterade till samma person. Dessa register kan komma från helt olika samlingsenheter, och de kan härstamma från en helt annan del av världen, en del som du inte alls förväntade dig. Tekniken hjälper dig att spara tid och även avslöja ny information som du själv inte hade kunnat finna.

Vår Globala namnöversättnings ™ -teknologi översätter automatiskt namn som finns i historiska dokument och släktträd, från ett språk till ett annat, med mycket hög noggrannhet och framställer alla trovärdiga översättningar. I en manuell sökning på MyHeritage SuperSearch får du resultat på andra språk, som automatiskt översätts till språket du sökte på.

SuperSearch™ Alerts är meddelanden som meddelar dig när nya resultat är tillgängliga för dina tidigare sökningar på SuperSearch, resultat som inte fanns när du utförde sökningarna. Du behöver inte repetera samma sökningar manuellt, för att kontrollera om innehållet du letar efter nyligen har lagts till – vi utför allt arbete åt dig.

Vi har utvecklat en speciell och unik tidningsmatchningsteknik, som tillämpar semantisk analys på gratis textartiklar i historiska tidningar. Vi hittar då automatiskt matchningar mellan den information som samlats in från artiklarna och släktträden. Denna teknik är unik och den är exklusiv för MyHeritage.

Vår bokmatchningsteknik undersöker automatiskt personer som finns i släktträd i vår omfattande samling av digitaliserade historiska böcker. Unikt för MyHeritage, använder den innovativa nya tekniken semantisk analys för att förstå varje mening på varje sida i de digitaliserade böckerna, för att hitta matchningar med mycket hög noggrannhet.

Vissa datasamlingar kan man se gratis (t ex Billion Graves, sammanställning av publicerade källor, dödsindex för socialförsäkring etc.), men de flesta register kräver ett Data-abonnemang för att bli tillgängliga. Det krävs också ett Data-abonnemang för att ha full tillgång till Record Matches.

Fokus på våra nyligen tillagda samlingar

Under de senaste veckorna har vi lagt till och uppdaterat följande samlingar på SuperSearch, vilket har bidragit till att passera 8 miljarder registreringar.

United Kingdom, Select Burial and Cremation Index, 1840-2014 – Den här nya samlingen är en sammanställning av över 8 miljoner begravnings-, kremerings-, grav- och minnesregistreringar, från olika kyrkogårdar och krematorier från hela Storbritanien. Dessa register inkluderar namnen på de avlidna, händelsedatum (begravnings- eller kremeringsdatum), typer av registrering (begravning eller kremering) och evenemangsplatser.

I denna samling kunde vi hitta ett begravnings- och kremeringsindex för Emmeline Pankhurst, inkluderat datum och plats för hennes begravning. Emmeline var en brittisk politisk aktivist och ledare för den brittiska suffragette-rörelsen. Hon var en av huvudpersonerna i målet om att få igenom rösträtt för brittiska kvinnor.

 

Emmeline Pankhurst, cirka 1913

 

Kanada 1906 , folkräkning av Alberta, Saskatchewan, och Manitoba – folkräkningen 1906 startade den 24 juni, och var den första regelbundna beräkningen av prärieprovinserna. Samma folkräkning genomfördes därefter vart tionde år fram till 1956. Syftet med denna specialräkning var att mäta den höga befolkningstillväxten som uppstod i denna del av landet under första hälften av 20-talet. Från 1867 till 1914 öppnades den kanadensiska västern för massbosättningar och blev hem för miljontals invandrare som sökte högre ekonomiska möjligheter och förbättrad livskvalitet.

Folkräkningen kom upp till över 800 000 personer, varje register inkluderade information såsom namn, kön, förhållande till den som var hushållsansvarig, civilstånd, ålder, födelseort och invandringsår. Invandringsboomen under denna tid, markerar en av de viktigaste perioderna för befolkningstillväxten i Kanada. Denna tidsperiod hade också en stor inverkan på prärieutvecklingen och formade för alltid Kanadas samhälle, ekonomi och kultur.

England och Wales, födelseindex, 1837-2005 – Vi har lagt till ytterligare register från åren 1837-1865 och 1921-1983. 110.798.189 nya register. Samlingen uppnår nu 208.384.589 sökbara register.

I denna samling fann vi John Lennons födelseregister! Född den 9 oktober 1940, blev så småningom John Winston Lennon stjärnan i det mest inflytelserika bandet i folkmusikens historia.

 

John W. Lennon i England & Wales, födelseindex, 1837-2005

 

England och Wales, dödsindex, 1837-2005 – Vi har lagt till ytterligare register från åren 1837-1865 och 1921-1983, och 45.107.020 nya register. Samlingen innehåller nu 87,011,478 sökbara register.

England & Wales, äktenskapsindex, 1837-2005 – VIi har lagt till ytterligare register från åren 1837-1865 och 1921-1983.

Israels genealogiska forskningsförening – IGRA – Vi har uppdaterat denna samling och lagt till över 300 000 nya register.
Historiska dokument ger karaktär och personlighet till din släktforskning och kan även bidra till att lösa mysterier i din familjehistoria.

Vi lägger till nya data till SuperSearch hela tiden, med minst 3,3 miljoner historiska register och släktträdsprofiler som läggs till varje dag. Även om du inte hittar det du letar efter på SuperSearch just nu, är chansen stor att du kommer att finna det väldigt snart.

Nya upptäckter väntar dig – Sök i våra 8 miljarder historiska register redan idag!

 

 

Lämna en kommentar

E-post addresen är privat och visas ej

 • Göran Ahlforn


  september 24, 2017

  Hej. Intressant.Jag skulle dock vilja veta om ni bara matchar mig med de som är kunder på MyHeritage eller jämförs mitt DNA även med andra källor. Likaså hur många personer är det som DNA testas som ni jämför mot

  • Daphna


   september 26, 2017

   Hej Göran,
   MyHeritage DNA-kit är ett autosomalt DNA-test, som analyserar DNA-arvet från din mor och far, deras föräldrar, deras föräldrars föräldrar och så vidare. Det ger dig en sammanfattning av dina etniska procentandelar och DNA-matchningar,
   Vår DNA Matchnings-tjänst matchar din råa DNA-fil med andra användare som har tagit DNA-provet med MyHeritage DNA, men också med andra DNA-testleverantörer såsom Family Tree DNA, Ancestry DNA och 23andMe. DNA-matchningarna kopplar ihop dig med släktingar som härstammar från någon av dina stamfäder, ungefär 5-6 generationer bakåt.
   Tack för ditt intresse!