Pedigree View – Släkttavlevy

Kommentarer

Ni bad om det, och vi har utvecklat det för er! I veckan släppte vi Pedigree View (en släkttavlevy) för släktträd, vilket utvecklades som svar på den stora efterfrågan från våra användare. Många användare såg släkttavlevyn som sin mest eftersökta funktion på MyHeritage, så vi är väldigt glada att fylla detta behov.

En stamtavla visar en rotperson och hens förfäder. Det visar inte syskon, makar eller någon annan som inte är en direkt anfader. I den här vyn kan du navigera till någon annan i ditt träd och även se deras stamtavla.

Den nya släkttavlevyn ersätter inte den tavla som redan finns, den som vi kallar Family View. Den finns kvar och du kan växla mellan de två och en tredje vy, vilket är en lista.

Översikt

För att navigera till den nya stamtavlan, gå till ditt släktträd och välj ”släkttavlevy” i övre högra hörnet

Tree view selector
Trädvalsväljare

Pedigree View över ditt släktträd kommer att visas. Klicka på ”släktvy” för att växla tillbaka till ditt omfattande släktträd. När du är på släkttavlevy, kan du klicka på inställningsikonen (ser ut som ett kugghjul) för att ställa in detta som standardvisning om du vill.

Family tree in Pedigree view mode – this example comes from the family tree of MyHeritage’s founder
Familjeträd i släkttavlevyläge – det här exemplet kommer från MyHeritages grundare

Erfarna släktforskare kommer direkt att uppskatta det faktum att individer visas i stamtavlan med sina flicknamn och inte med sina efternamn som gifta eller några andra underförstådda efternamn.

Som en ny bild av ditt befintliga släktträd, innehåller den mycket av samma släktträd som du är van vid. Du kan till exempel söka efter personer i ditt träd och zooma in och ut precis som du vill i Family View. Eventuella funktioner som är associerade med profilen (t.ex. Smart Matches, Record Matches och DNA-knappar) visas även i stamtavlan och kan klickas på för att se respektive matchning.

Individual with badges for pending Smart Matches, confirmed Record Matches, and DNA Matches
Person med knappar för Smart Matches, bekräftade Record Matches och DNA-matchningar

I den nya släkttavlevyn visas skillnader mellan individer som har Smart Matches och Record Matches i väntan på bekräftelse (ifyllda knappar) och Smart Matches och Record Matches som redan har bekräftats (tomma knappar). Om alla matchningar har avvisats, om du anser dem felaktiga, kommer knappen att försvinna. Detta gör att du enkelt kan se vilka av dina förfäders profiler som kräver din uppmärksamhet. En funktion som våra användare har uttryckt skulle vara mycket användbar.

Om du klickar på en persons profil i trädet öppnas profilpanelen på skärmens vänstra sida, där du kan granska mer information om personen och om alla närmaste släktingar till samma person, även de som inte visas i stamtavlan, såsom syskon, makar och barn.

Individuell panel i Pedigree View

Panelen är det bästa sättet att navigera till syskon, makar och barn till den person du har klickat på, som kanske inte visas i den nya stamtavlan. Klicka bara på någon släktings namn för att göra den personen rotpersonen i stamtavlan.

Pedigree View visar sex generationer – den utvalda rotpersonen och fem led av förfäder. Om den valda personen har mer än fem generationer av förfäder kommer du att se en pil till höger om förfäderna i den sista generationen som har ytterligare förfäder i trädet.

Fifth level ancestors with more ancestors
Femte ledet av förfäder som har fler förfäder

Klicka bara på någon av dessa pilar för att expandera trädet för denna förfader och se fler förfäder på denna linje.

Expanding an ancestor branch. The arrow will reverse and clicking it again will collapse the branch
Utvidgning av en förfadergren. Med pilen kan du vända och om du klickar igen kommer grenen att stängas.

Sammanfattning

Vi är glada att släppa den nya släktavlevyn, som vi utvecklat efter många förfrågningar från våra användare. I den här första utgåvan är det endast möjligt att se stamtavlan; möjligheten att lägga till, redigera och ta bort trädprofiler från stamtavlan är nästan redo och kommer att släppas inom de närmaste veckorna. För närvarande, om du vill redigera information, kan du växla om till Family View och gör dina ändringar där.

Vi hoppas att du kommer att njuta av Pedigree View! Om det finns fler funktioner som du skulle vilja se på MyHeritage och som du tycker saknas för närvarande, berätta för oss!

Lämna en kommentar

E-post addresen är privat och visas ej