Vi presenterar föreläsarna på MyHeritage LIVE 2019

Kommentarer

MyHeritage LIVE, som äger rum 6-8 september, i Amsterdam, kommer att innehålla föreläsningar och praktiska workshops ledda av internationellt kända talare inom släktforskning och DNA. Vi är glada att annonsera talarlistan för vår andra årliga MyHeritage LIVE användarkonferens.

Registrera dig nu till MyHeritage LIVE

Läs mer om några av de världsledande genealoger och DNA-experter som du kommer att träffa på konferensen:
Conference Speaker: Gilad Japhet

Gilad Japhet – Grundare och VD, MyHeritage

Gilad Japhet är grundare och VD för MyHeritage. Förutom att han är en framgångsrik israelisk entreprenör, har Gilad också varit en ivrig familjehistoriker i nästan hela sitt liv. Som erfaren släktforskare leder Gilad MyHeritage med en unik vision, passion och expertis. Missa inte hans på MyHeritage LIVE.

Conference Speaker: Prof. Yaniv ErlichProf. Yaniv Erlich – Forskningschef, MyHeritage

Professor Yaniv Erlich, forskningschef på MyHeritage, är en DNA-stjärna. Han är chef för MyHeritage vetenskapseam. Yaniv har en B.Sc. i Datoriserad Neurovetenskap med den högsta distinktionen från Tel Aviv University och en Ph.D. i genforskning från Cold Spring Harbor Laboratory. Han har varit docent i datavetenskap vid Columbia University. Yaniv har genom sina år av forskning gjort banbrytande upptäckter inom genetik och har en global påverkan inom DNA. Yaniv och MyHeritage vetenskapsteam publicerade två banbrytande artiklar 2018 i Science, en av de mest inflytelserika akademiska tidskrifterna i världen.

Maya Lerner – Produktchef, MyHeritage

Maya leder MyHeritages produkt- och strategi-hantering hos MyHeritage, vilket gör att våra produkter inte bara är mäktiga utan också engagerande och användarvänliga. Som expert på området föreläser hon om ämnet interaktiv produktdesign. Maya har alltid varit fascinerad av släktforskning och ännu mer så efter att en dokumentär gjordes om hennes egen familjehistoria år 2007.

Geoff Rasmussen – Grundare och värd, Legacy Family Tree Webinars

Geoff Rasmussen är pappa till fyra spirande släktforskare. Han utexaminerades med en examen i genealogi och familjehistoria från Brigham Young University och arbetade som chef och vice ordförande i Utah Genealogical Association. Som dynamisk genealogiföreläsare i alla former av släktforskningsteknologi och som värd för Legacy Family Tree-webinarier, har han föreläst i nästan 100 olika länder. Geoff har också skrivit böcker, skapat videor, artiklar och webbplatser och han utvecklar programmet Legacy Family Tree.

Leah Larkin – The DNA Geek

Leah Larkin fick sin Ph.D. i biologi från University of Texas i Austin, där hon använde DNA för att studera relationerna mellan olika arter. Hon har arbetat i både akademisk och vetenskaplig publicering och tillämpar dessa forskningsfärdigheter dagligen för att lösa genealogiska frågor med hjälp av DNA.

Blaine Bettinger – Den Genetiska släktforskaren

Blaine Bettinger startade Genetiska genealogen 2007, en av de tidigaste bloggarna om ämnet. Blaine har ofta intervjuats och citerats om genforskning. Han författade ”Jag har fått resultatet av mitt genetiska släktforskningstest, vad gör jag nu?” år 2008. Blaine författar ofta artiklar och ger presentationer för att utbilda andra om användningen av DNA och att utforska sina rötter.

Conference Speaker: Diahan SouthardDiahan Southard – Your DNA Guide

Som mikrobiologistudent, arbetade Diahan Southard, både före och efter examen för Sorenson Molecular Genealogy Foundation. Att växa upp med den spirande genetiska släktforskningsindustrin har lett henne till sin nuvarande position på ”Din DNA Guide”. Där erbjuder Diahan personliga interaktiva upplevelser och hjälper individer och familjer att tolka sina genetiska resultat i samband med deras genealogiska information. Hennes föreläsningar är alltid roliga, optimala och fulla av energi. Hon har en passion för genetisk genealogi, en äkta kärlek till människor och en gåva för att göra det tekniska förståeligt.

Yvette Hoitink – Släktforskning i Nederländerna

Yvette är en professionell släktforskare, författare och föreläsare från Nederländerna. Hon är certifierad av styrelsen för genealoger och tjänstgjorde i styrelsen för föreningen av professionella genealoger. Hennes nederländska släktforskningswebsida har hjälpt miljontals människor att hitta sina förfäder från Nederländerna.

Cyndi Ingle – CyndisList.com

Cyndi är skaparen, ägaren och ”webmaster” på den prisbelönta webbplatsen Cyndi’s List of Genealogy Sites on the Internet, ett kategoriserat index på mer än 335000 online-resurser. Cyndi har intervjuats för många tv- och radiosändningar. Hon är en internationellt känd föreläsare i olika genealogiska samhällen och seminarier och har författat många artiklar och tre böcker.

James Tanner – Genealogy’s Star

James Tanner är författaren till två populära släktforskningsbloggar, ”Genealogy’s Star” och ”Rejoice, and be exceeding glad.” Med över 30 års erfarenhet av släktforskning arbetar han för närvarande vid Brigham Young University Family History Library i Provo, Utah.

Lisa Alzo – Släktforskningsexpert

Lisa A. Alzo är frilansskribent, instruktör och internationellt erkänd föreläsare, som specialiserat sig på slovakisk/östeuropeisk genealogisk forskning, skriver familjehistoria och använder Internet för att spåra kvinnliga förfäder och   förfäder som invandrade. Lisa är författare till 10 böcker, inklusive den prisbelönta ”Three Slovak Women”, hundratals tidningsartiklar och skriver även bloggen ”The Accidental Genealogist”.
Conference Speaker: Dick Eastman

Dick Eastman – Eastman’s Online Genealogy Newsletter

Dick Eastman är ett av de mest kända namn i släktforskningsvärlden. Han har varit inblandad i släktforskning i mer än 30 år efter att ha kommit från dataindustrin och arbetar med hårdvara, mjukvara och ledande befattningar. Som pionjärbloggare använder han teknologi för att förbättra den familjhistoriska erfarenheten.
Conference Speaker: Roberta Estes

Roberta Estes – DNAeXplained

Roberta Estes har varit en professionell vetenskapskvinna och företagsägare i över 25 år, liksom en besatt genealog sedan 1978. År 2005, bildade hon DNAeXplain, ett företag som tillhandahåller individuell analys av DNA-resultat och genealogiskt bistånd och som återspeglar hennes intresse och expertis inom genetik för släktforskning.

Registrera dig idag och säkra din plats.

Lämna en kommentar

E-post addresen är privat och visas ej