Uppdatering för relaterade dokument på MyHeritage

Kommentarer

Vi har nyligen uppdaterat Relaterade poster i SuperSearch™ för att se till att du inte missar några viktiga historiska poster som kan leda dig till nya upptäckter.

Relaterade poster, tidigare känd som Record Detective™, visar ytterligare dokument, poster eller släktträdsprofiler som kan tillhöra personen eller personer som finns med i den historiska post du för närvarande tittar på. Tekniken skannar posten du har upptäckt i SuperSearch™ och matchar den till hela vår databas med över 10,2 miljarder historiska poster och släktträdprofiler för att hitta relaterade poster. Till exempel kan en födelsepost peka på en tidningsartikel om samma persons bröllop, där du kan lära dig om nya familjemedlemmar som du inte kände till.

För att göra Relaterade poster mer praktiska och se till att du inte missar dem, visar vi dem nu i en bekväm panel till höger om dokumentet istället för under den. Relaterade poster genereras av MyHeritages post-till-post-matchningsteknik, och vi har just beräknat dessa matchningar och lagt till hundratals miljoner ytterligare relaterade poster. Detta öppnar dörren till många nya och spännande upptäckter.

Example på Relaterade dokument:

  1. En kanadensisk folkräkning från 1921 eller en avlägsen släkting, Michael Margolick, leder till ytterligare 9 hitoriska poster.
   Med 6 separata poster från Ellis Island och andra passagerarlistor från New York, 1820–1957, kan vi se att Michael, en tillverkare och affärsman,  reste lite från 1927–1932. En av passagerarlistorna visar att Michael och hans fru Helen reste till USA från Montreal 1932 på ett fartyg som heter Columbus.
   2. Ett äktenskapsregister över Frederick J Blanchard & Gertrude H Blanchard i samlingen I Massachusetts, Äktenskap 1841–1915 länkar till ytterligare fyra poster, som inkluderar tre folkräkningsposter från 1920, 1930 och amerikanska folkräkningar från 1940.
   I folkräkningen från 1920 lär vi oss om Frederick och Gertrudes två barn Charles och Ruth och hans yrke som grovrundare i en skobutik. Han använde troligen en mängd olika maskiner för att skapa sista poleringen på skor och skodelar.

   I folkräkningen från 1930 ser vi att sonen Charles antagligen har flyttat ut och inte längre bor med familjen, och vid 55 års ålder arbetar Frederick nu som skolvaktmästare.

   Vid folkräkningen från 1940 har båda deras barn flyttat ut, och Fredrick arbetar fortfarande som vaktmästare i en offentlig skola.
 1. 3. En MyHeritage släktträdslista för Marie Travis leder till totalt 24 ytterligare poster för henne och hennes familjemedlemmar!
  Några av höjdpunkterna inkluderar hennes föräldrars äktenskapspost från 1895 i Fulton, Illinois. En annan är en inkallelseorder för hennes bror Rolland H Reeder i USAs samling av inkallelseorder. Där kan du se några intressanta fakta om hans yrke, fysiska attribut med mera.

Kostnad

För att se relaterade poster krävs ett data-abonnemang eller ett komplett abonnemang på MyHeritage. Vissa poster kommer från gratis-samlingar (t.ex. BillionGraves samling av gravstenar) och kan ses utan abonnemang, men majoriteten är inte gratis. Läs mer om våra olika planer här.

Slutsats

Med tillägget av nya matchningar och det förbättrade användargränssnittet har dina chanser att hitta nya relaterade poster betydligt förbättrats. Vi hoppas att du kommer att göra spännande nya upptäckter och få nya insikter i din familjehistoria.

Håll utkik efter dem till höger om varje post i SuperSearch™.

Här på MyHeritage har vi åtagit oss att fortsätta innovera och utveckla ny teknik, men vi arbetar också för att förbättra befintliga funktioner för att göra familjehistoria mer spännande och givande för dig.

Låt oss veta vad du upptäcker!

Lämna en kommentar

E-post addresen är privat och visas ej