MyHeritage förvärvar MesAieux.com

MyHeritage förvärvar MesAieux.com

Vi är glada att kunna meddela att MyHeritage har förvärvat MesAieux.com, en populär släktforskningstjänst som specialiserar sig på fransk-kanadensisk släktforskning.

Detta är en spännande tid för fransktalande släktforskare och en viktig milstolpe för kanadensisk släktforskning. Detta är det 13:e förvärvet av MyHeritage. I augusti 2021, förvärvade MyHeritage Filae, den ledande släktforskningstjänsten i Frankrike. Med tillägget av MesAieux.com stärker dessa förvärv MyHeritages ledande position inom global släktforskning och säkrar dess framträdande plats i den fransktalande världen.

Om MesAieux.com

MesAieux.com (även känt som YourFolks.com på engelska) är ett Quebec-baserat familjeföretag som grundades 2004 av släktforskaren Jean Trudel, som har vuxit till att bli Quebecs mest populära släktforskningstjänst, med över en miljon användare. Webbplatsen erbjuder en online släktträdsbyggare med automatiserade funktioner för att lägga till förfäder, med hjälp av en proprietär algoritm för fransk fonetik som utvecklats av företaget. MesAieux.com är också hem för cirka 15 miljoner historiska poster från Kanada, främst från Quebec, och flera exklusiva samlingar. Dess databas täcker Quebec såväl som andra platser dit fransk-kanadensare har migrerat och inkluderar kanadensiska födelse-, vigsel- och dödsregister, samt dödsannonser och folkräkningar.

Från vänster till höger: Tal Erlichman, Gilad Japhet, Jean Trudel, Ido Eytan, Thierry Trudel

Båda företagen delar målet att göra släktforskning enklare och mer tillgänglig genom att tillhandahålla högkvalitativa produkter och värdefullt historiskt postinnehåll. Tillsammans är MyHeritage och MesAieux.com engagerade i uppdraget att hjälpa alla att upptäcka och bevara sin familjehistoria till förmån för framtida generationer.

Ett välkommet tillskott till MyHeritage-familjen

Som ett MyHeritage-företag kommer MesAieux.com snart att dra nytta av MyHeritages resurser och tekniska expertis, vilket kommer att underlätta publiceringen av nya historiska dokumentsamlingar och ge större värde till MesAieux.com användare, som kommer att introduceras till det breda utbudet av MyHeritage-tjänster. MesAieux.com användare kommer att njuta av nya historiska dokumentsamlingar, en förbättrad användarupplevelse och exklusiva erbjudanden på MyHeritage-produkter.

Garanti för sekretess

MyHeritage har ett starkt ramverk för integritet som inkluderar ett strikt åtagande om sekretess för användarnas data, vilket gör det unikt bland de stora släktforskningsföretagen. Dess integritetspolicy säger entydigt att MyHeritage aldrig kommer att sälja eller licensiera personuppgifter och genetiska data till någon tredje part.

Ett viktigt steg för kanadensisk och quebecisk släktforskning

“Vi är glada över att välkomna MesAieux.com till MyHeritage-familjen”, säger Gilad Japhet, grundare och VD för MyHeritage. ”Kanadensiska släktforskare kommer att ha mycket att vinna på en sammanslagning av de två företagen. Vi har varit imponerade av MesAieux.com:s prestationer, och detta förvärv stärker vårt engagemang för att utöka resurserna för fransktalande släktforskare.”

“MyHeritages teknologier är enastående, och företaget fortsätter att göra sitt avtryck som en global ledare inom familjehistoria”, säger Jean Trudel, grundare och VD för MesAieux.com. ”Deras innovativa anda, kunnande och globala fotavtryck kommer att stärka vårt varumärke och leverera ännu större värde till släktforskare i Kanada och utomlands.”

Tack vare detta förvärv kan MyHeritage-användare förvänta sig förbättringar på MyHeritage under de kommande månaderna. Alla kanadensiska historiska poster från MesAieux.com kommer snart att publiceras på MyHeritage, vilket gör det möjligt för MyHeritage-användare att få Record Matches till dessa unika samlingar.

MyHeritage-teamet träffar MesAieuxs Jean Trudel och Thierry Trudel i Quebec