2021 på MyHeritage: en återblick

2021 var ett spännande och utmanande år. Vi såg privatpersoner flyga ut i rymden, covid-vacciner administreras över hela världen, stora händelser planerade till 2020 som ägde rum ett år försenade och globala leveranskedjeproblem som störde våra liv. Genom allt detta, har de senaste två åren lärt oss att flexibilitet och motståndskraft är nyckeln.

Här på MyHeritage har vi åkt berg-och-dalbanan med er och fortsätter att göra det vi är bäst på: förnya oss för att förbättra din upplevelse på MyHeritage, för enklare och mer framgångsrik upptäckt av släktforskning.

Vi släppte flera nya fotofunktioner, vilket befäster vår position som den främsta destinationen för att ladda upp och dela familjefoton. Vår banbrytande Deep Nostalgia™-funktion som animerar ansikten i stillbilder blev helt viral, med miljontals animationer som skapades under bara de första dagarna efter lanseringen. Tack vare Deep Nostalgia™ hamnade MyHeritage-mobilappen högst upp i App Store och var den mest populära gratisappen i 22 länder! Vi har också lagt till flera verktyg för att göra DNA-matchningar mer användbara och lättare att arbeta med.

18 år efter vårt grundande förvärvades MyHeritage av Francisco Partners, ett ledande globalt investeringsföretag. Francisco Partners är helt i linje med vår mission och tillsammans arbetar hårdare än någonsin för att förbättra framtidens familjehistoria.

MyHeritage har åtagit sig att lägga till historiska dokument från hela världen för att ytterligare släktforskning. I augusti förvärvade vi Filae, en ledande släktforskningstjänst i Frankrike. MyHeritage-användare har redan haft tillgång till nästan en miljard exklusiva franska historiska poster som har lagts till MyHeritage som ett resultat av detta förvärv.

Under 2021 fortsatte våra gratis online live-erbjudanden för webinarier för släktforskning, inklusive Ask the Expert-sessioner och hundratals Facebook Lives på flera olika språk. Vi firade milstolpen med 150 Facebook Live-sessioner bara på engelska, sedan 2020!

Här är en fullständig sammanfattning av 2021 på MyHeritage:

Januari

Genetiska grupper har varit ett av de viktigaste tilläggen till vårt DNA-test sedan lanseringen. I januari, bara veckor efter den första releasen av Genetiska grupper-funktionen, tillkännagav vi betydande förbättringar av Genetiska grupper: tillägget av en tidslinje-widget som låter dig följa migrationsmönstret för en genetisk grupp över tid, och ett mer detaljerat topplaceringsavsnitt, där du kan se var medlemmar i en genetisk grupp har bott under en given tidsperiod.

Tidslinjeanimation för den genetiska gruppen ”mormoner i USA (Utah och Idaho) och i Kanada”

Tidslinjeanimation för den genetiska gruppen ”mormoner i USA (Utah och Idaho) och i Kanada”

Vårt första fotoverktyg för 2021 var Färgåterskapning, som vackert återställer färgerna i bleka färgfoton. Den är idealisk för att återställa skannade foton från 1950- till 1990-talet som ursprungligen togs i färg, men som har bleknat med åren. Sedan lanseringen har 16,4 miljoner foton fått sina färger återställda på MyHeritage!

Photo Storyteller™ var en annan hit. Denna funktion endast för mobil, låter dig spela in berättelserna bakom dina favoritfamiljefoton och bifoga ljudberättelsen till bilderna med hjälp av MyHeritage-mobilappen. Sedan lanseringen har 692 tusen berättelser spelats in.

Februari

I februari blev våra DNA-användare glada när vi tillkännagav en ny uppdatering av Theory of Family Relativity™. Denna fantastiska funktion ger dig ledtrådar som kan förklara förhållandet mellan dig och dina DNA-matchningar, baserat på data från hela vår samling av släktträd och historiska register.

Inför presidentens dag i USA släppte MyHeritage en innovativ annons som låter dig se Abraham Lincoln som aldrig förr, när han utforskar sin familjehistoria på MyHeritage. Detta var ett förebud om MyHeritages innovationer baserade på artificiell intelligens som snart skulle inleda ett helt nytt perspektiv på släkthistorien och väcka den till liv.

I februari tillkännagav vi också några goda nyheter för Mac-användare av Family Tree Builder med lanseringen av en ny version av vår älskade programvara Family Tree Builder för macOS Big Sur.

Som en del av trenden att förbättra funktionerna för DNA-matchning på MyHeritage släppte vi ett par nya tillägg till Gemensamma DNA-matchningar på MyHeritage, vilket gör det lättare att komma åt viktig information om gemensamma matchningar. Dessa inkluderar indikationer om huruvida gemensamma DNA-matchningar förekommer i ett släktträd på MyHeritage, och om anteckningar har lagts till i en gemensam matchning – båda tillägg har efterfrågats av våra användare.

I slutet av februari tillkännagav vi vinnarna av vår #LoveInFullColor Alla hjärtans dag-tävling. Vi bad våra användare att dela förbättrade, färgade och/eller färgåterställda bröllopsfoton, och vi blev imponerade av alla bidrag – så fantastiska bilder och fascinerande berättelser från hela världen!

Allt detta var bara en uppvärmning för vad som skulle komma i slutet av februari, när släppet av Deep Nostalgia™ tog världen med storm. Vi såg rekordstor trafik till vår webbplats när miljontals människor skyndade sig att animera sina historiska bilder och väcka det förflutna till liv. Den anmärkningsvärda tekniken för att animera foton licensierades av MyHeritage från D-ID, ett företag som specialiserat sig på videoreenactment med hjälp av djupinlärning.

Den banbrytande fotofunktionen som låter dig animera dina nära och käras ansikten i stillbilder blev omedelbart viral.

Användare svarade med förundran och känslor: vissa blev imponerade över att se förfäder de aldrig hade träffat – vissa från över 100 år sedan – röra sig, blinka och le, medan andra blev rörda till tårar när de såg sina förlorade nära och kära i rörelse efter så många år med bara stillbilder att minnas dem med.

Mars

Deep Nostalgia™ fortsatte att bygga upp ett viralt momentum. När fler och fler exempel på dess användning delades från hela världen, nådde vi de nya milstolparna på 26 miljoner, och sedan skapades 50 miljoner animationer.

Den här videon beskriver det globala fenomen som Deep Nostalgia™ har blivit:

I slutet av mars tillkännagav vi ytterligare ett tillägg till DNA-matchningar på MyHeritage: möjligheten att jämföra dina genetiska grupper med dina DNA-matchningars, på sidan Granska DNA-matchningar.

April

I april var vi värdar för det andra årliga 24-timmars släktforskningswebinariet på Legacy Family Tree Webinars. Arrangemanget blev en stor succé. Du kan titta på inspelningarna när som helst med ett medlemskap på FamilyTreeWebinars.com, tillsammans med alla årets sessioner och många, många andra utmärkta webinarier.

Vi introducerade ytterligare 10 animationer för Deep Nostalgia™, så att användare kan animera foton med ett bredare spektrum av gester och känslor, som att le helhjärtat, pussas, nicka godkännande och mer.

Vi tillkännagav att Francisco Partners, ett ledande globalt investeringsföretag som specialiserat sig på partnerskap med teknikföretag, hade förvärvat MyHeritage. Vi är glada över möjligheten att påskynda vår vision för tillväxt på MyHeritage, vilket gör det möjligt för oss att fortsätta på vår väg och göra det vi är bäst på – att sätta våra användare först och ge dem livsberikande, och ibland livsförändrande upplevelser.

En annan webbplatsförbättring hjälpte till att göra navigeringsfältet på MyHeritage mer intuitivt och enklare att använda.

Maj

För Victory in Europe-dagen hittade MyHeritage Research-teamet några underbara V-E Day-foton från MyHeritage-användare och nådde ut till dem för att upptäcka dessa berättelser. Vi har också färglagt och förbättrat dem med hjälp av MyHeritage fotoverktyg.

När det efterlängtade återföreningsavsnittet av Friends TV-program hade premiär, efter mer än 17 år sedan det senaste avsnittet sändes, grävde MyHeritage-forskarteamet djupt ner i skådespelarnas släktträd och upptäckte att Courteney Cox (Monica) och Matthew Perry (Chandler) faktiskt är 11:e kusiner! Avslöjandet väckte stor uppståndelse i globala medier.

Juni

I juni lade vi till ytterligare en fotofunktion i vår fotoverktygslåda och introducerade Fotoreparation, som låter användare automatiskt fixa repade och skadade foton på MyHeritage.

Fotoreparation fixar automagiskt repor, revor, hål, fläckar och andra skador på historiska foton. Detta markerade ännu ett framgångsrikt samarbete med DeOldify. Sedan lanseringen har 1,75 miljoner foton reparerats på MyHeritage.

Juli

För att hedra den 4 juli hittade MyHeritage Research-teamet några spännande historiska bilder tagna för så länge som 150 år sedan. Vi färglade och förbättrade dem för att producera fantastiska, kristallklara versioner i fullfärg, och började sedan lära oss historierna bakom fotona.

Den viktigaste funktionsuppdateringen vi introducerade i juli var möjligheten att bekräfta eller avvisa en Theory of Family Relativity™ på MyHeritage, vilket gör det möjligt för användare att systematiskt granska teorier och markera de som inte längre är relevanta för att göra de nya mer märkbara. Denna funktionalitet efterfrågades mycket av våra DNA-användare och mottogs mycket väl.

Augusti

I augusti tillkännagav vi den spännande nyheten att MyHeritage hade tecknat avtal om att förvärva Filae, en ledande släktforskningstjänst i Frankrike. Förvärvet stärkte MyHeritages position som den ledande släktforskningstjänsten för människor med europeiska rötter.

Vi förbättrade den mest populära vyn för släktträd på MyHeritage med en ny design, vilket gör det enklare än någonsin att navigera i ditt släktträd och göra nya upptäckter. Tillsammans med den här uppdateringen introducerade vi ett nytt relationsdiagram som gör det enklare än någonsin att spåra vägarna mellan dig själv och dina släktingar.

Vi har lagt till en ny färgsättningsmodell för MyHeritage In Color™ som tar färgsättningsverktygets resultat till en helt ny nivå. Den nya modellen fungerar särskilt bra på foton som också har förbättrats med MyHeritage Fotoförbättrare.

September

I september introducerade vi några uppdateringar av den nya, förbättrade släktträdsvyn som svar på feedback från våra användare.

Vi var också värdar för Webtember på Legacy Family Tree Webinars, och erbjöd gratis webbseminarier om släktforskning och DNA som hölls varje fredag i september, med totalt 30 live- och förinspelade webbseminarier.

Oktober

I oktober lanserade vi den nya och förbättrade webbplatsen Legacy Family Tree Webinars. Det är nu snabbare, lättare att navigera och mer mobilvänligt och innehåller flera nya sidor och funktioner. Legacy Family Tree Webinars är en världspionjär inom släktforskning online och ett av MyHeritages uppskattade förvärv. Geoff Rasmussen är chef för sidan som hittills har visat mer än 1 600 live- och inspelade webbseminarier, undervisade av toppexperter inom släktforskning och uppskattas av släktforskare på alla nivåer över hela världen.

Vi körde också ytterligare en uppdatering av data för Theory of Family Relativity™, vilket resulterade i att 19 miljoner nya teorier lades till.

November

I november tillkännagav vi ett spännande partnerskap med Expedia för att hjälpa användare att planera den ultimata arvsresan och följa sina förfäders fotspår. Vi skapade Heritage Travel Hub, en webbplats på Expedia, för att kartlägga en resplan baserad på MyHeritage släkthistoriska upptäckter.

I november släppte vi också den första fasen av etiketter för DNA-matchningar, vilket ger ett bekvämt sätt att organisera DNA-matchningar på MyHeritage. Du kan nu märka dina DNA-matchningar efter de kriterier du väljer med 30 olika färger. Varje färg kan tilldelas för att representera en annan intressegrupp, vilket hjälper dig att granska dem mer effektivt och göra bättre framsteg i din släktforskning.

December

Bara veckor efter den första releasen av Etiketter för DNA-matchningar på MyHeritage var fas två klar och DNA-matchningsetiketter lades till på tre ställen: högst upp på sidan för recensionsmatchning, gemensamma DNA-matchningar och export av DNA-matchningar.

MyHeritage nådde ytterligare en extraordinär milstolpe för att avsluta året och passerade en miljon årliga prenumeranter! För att fira tillfället bestämde vi oss för att göra ett överraskande besök hos vår miljonte prenumerant i hennes hem i Belgien och prata med henne om hennes MyHeritage-upplevelse. Vi firade med ett marschband, ballonger och tårta. Se videon från överraskningsbesöket!

Bara en dag före årets slut hedrades MyHeritages grundare och VD Gilad Japhet med en inbjudan till den israeliska presidentens hem i Jerusalem, där president Isaac Herzog höll den andra årliga president-bibelträffen. Årets mötesagenda ägnades åt presentationer av Gilad och hans mor, Prof. Sara Japhet, 87, som är Israelspristagare i bibelvetenskap. Familjemedlemmarna Japhet presenterades av presidenten för publiken och deras respektive presentationer drog en koppling mellan betydelsen av släktträd under biblisk tid och deras fortsatta betydelse i modern tid. Gilad imponerade publiken med demonstrationer av de senaste tekniska verktygen som MyHeritage erbjuder för att göra släktforskningen rolig och spännande idag. Detta inspirerade presidentens gäster att avge ett nyårslöfte att utforska sin familjehistoria 2022.

Fantastiska berättelser från våra användare

Varje användares upplevelse är unik och varje upptäcktsresa är speciell. Under det senaste året har vi presenterat några otroliga berättelser från våra användare runt om i världen.

Vissa beskrev deras användning av MyHeritage fotofunktioner, som Christina McKillip från USA, vars far blev känslosam när han såg ett foto av sin mormor animerat; Doris McQueen, som producerade ett helt fotoalbum för sin mans 91-åriga faster efter att ha färglagt och förbättrat sina familjebilder; eller Eliška Potužníková, som identifierade släktingar på ett blekt foto tack vare MyHeritages fotoverktyg.

MyHeritage DNA hjälpte Gina McClelland att hitta och återknyta kontakten med sina syskon som bor halvvägs över världen, och Stephanie Gutsys upptäckte sin mystiska biologiska farfar. Diane Ward upptäckte identiteten på sin biologiska mamma, men också en levande halvsyster som bor i USA, tack vare ett DNA-test som hon gjorde själv för några år sedan på julafton. Debra Biaginis DNA-resultat ledde till att hon träffade sin biologiska far och bildade ett starkt band med honom på 90-talet. Erna Rusi gav aldrig upp hoppet, och en DNA-matchning på 3 % fick henne att hitta sin pappa.

Linda Schmidt fick en rekordmatch på MyHeritage som ledde henne till en fantastiskt detaljerad redogörelse för hennes farfars upplevelser av tjänstgöring i den amerikanska armén under första världskriget, och det var ett Search Connect™-resultat som fick användaren Erick Löfdahl att avslöja sin förfaders prestationer från andra världskriget, och besöka hjältens grav i Belgien för första gången.

Det var många historier som verkligen fångade våra hjärtan och fick oss att smälta. Här är några av dem:

Karolina Jurzkys farfar hade berättat för henne att hennes farfarsfar räddade ett par systrar från nazisterna, och med hjälp av MyHeritage kunde hon hitta och få kontakt med deras ättlingar. Den här historien visades nyligen på CNN och fångade internationell uppmärksamhet, och vi kunde inte vara mer tacksamma och stolta över att ha varit en del av den. Kara Miller, som placerades för en sluten adoption när hon var två dagar gammal, fick en MyHeritage DNA-matchning som ledde till att hon fick kontakt med båda sina födelseföräldrar. Månader senare kunde både hennes födelsepappa och hennes adoptivpappa följa med henne i gången på hennes bröllopsdag. Clare Reays mamma trodde att hon var föräldralös i ett koncentrationsläger och kände aldrig sin biologiska familj. När Clare tog ett MyHeritage DNA-test hittade hon sin mammas systrar som hade letat efter henne i mer än 50 år! De återförenades nyligen personligen, enligt artikeln i Washington Post.

Historiska dokument

Här är bara ett litet smakprov på några av de enastående samlingarna som lades till under 2021:

Pernambuco, Brasilien, födelser och dop, 1800–1920; Äktenskap, 1800–1960

Frankrike, Nord civilfödslar, 1820–1915; och Nord civilfördslar, 1820–1935

Skottland folkräkningar, 1841–1901

Amerikanska och Kanadensiska historiska dagstidningar

Frankrike, kyrkdop och civilfödslar; kyrko- och civiläktenskap; kyrkobegravningar och civila dödsfall; Franrikes folkräkning 1872; Franrikes folkräkning 1906

Franrike, 1901 folkräkning; folkräkning från Corrèze; 1911, folkräkning från Hérault; 1836–1936, folkräkning från Côtes-d’Armor, 1872–1906; Dagliga begravningsregister från begravningsplatser i Paris; Militära registreringar and register från Nord; ; och militära register från Seine

Frankrike, vitala registreringsindex; Naturalisationer, 1900–1963

Och följande viktiga samlingar uppdaterades med nya poster:

Tyskland, Norra Rhine Westphalia, dödsindex 1874–1938

Sveriges husförhörslängder

MyHeritage-teamet

Under hela året, när covid tillät, kunde vi fira vissa tillfällen och fortsätta volontärverksamheten.

Här är bilder från några av våra evenemang:

Hälsovecka på kontoret

Hälsovecka på kontoret

Tillbaka till skolan pop-up

Tillbaka till skolan pop-up

Sommarens ”Fun Day”-konsert

Sommarens ”Fun Day”-konsert

Vi sa tack till dessa fantastiska medarbetare som firade ett decennium på MyHeritage. De är var och en en viktig del av MyHeritage-familjen, och vi ser fram emot många fler underbara år tillsammans!

MyHeritage employees celebrating 10 years at the company.

MyHeritage employees celebrating 10 years at the company.

Vi blickar framåt

2021 var ett spännande år på MyHeritage, fullt av milstolpar och prestationer. Vi vill ta tillfället i akt att tacka var och en av våra användare för att de var med på resan och har gett oss inspiration varje steg på vägen. ni är anledningen till att vi fortsätter att skapa och utvecklas.

Vi ser fram emot 2022 med stor förväntan — det är så många spännande utvecklingar på väg! Vi förbereder oss för ett år av nya releaser, med banbrytande nya funktioner, verktyg och uppdateringar. Vi kommer att släppa miljarder historiska dokument från hela världen, så att du kan göra ännu fler framsteg med din släktforskning. Håll utkik!

Vi önskar dig och dina familjer en riktigt glad semester och ett hälsosamt och välmående nytt år!

2021 was an exciting year at MyHeritage, full of milestones and achievements. We’d like to take this opportunity to thank each and every one of our users for being along for the ride, and giving us inspiration every step of the way. You are the reason we continue to create and evolve.

We look forward to 2022 with much anticipation — there are so many exciting developments on the way! We are gearing up for a year of new releases, with groundbreaking new features, tools, and updates. We will release billions of historical records from around the world, allowing you to make even more progress with your genealogy research. Stay tuned!

We wish you and your families a very happy holiday season and a healthy and prosperous New Year!