Kom igång med din amerikanska folkräkningsforskning från 1950 med Census Helper™

Kom igång med din amerikanska folkräkningsforskning från 1950 med Census Helper™

Vi är glada att introducera Census Helper™, ett användbart och gratis verktyg som skannar ditt släktträd och sammanställer en lista över dina släktingar som med stor sannolikhet finns i 1950 års folkräkning i USA. Detta verktyg är tillgängligt för alla MyHeritage-användare. Om du inte använder MyHeritage ännu är det nu ett perfekt tillfälle att registrera dig och ta med ditt träd (via GEDCOM-import) och dra nytta av detta användbara verktyg, som sparar tid och ger vägledning till din forskning.

Använd Census Helper™ nu – det är gratis

Utgivningen av 1950 års amerikanska folkräkning är här, och många släktforskare har väntat på den med stor entusiasm. Federala amerikanska folkräkningsregister släpps en gång per decennium, och dessa register kommer att avslöja en mängd ny information om släktingar som bor på amerikansk mark (och vissa amerikanska medborgare som tjänstgör utomlands) efter andra världskrigets slut. 1950 års amerikanska folkräkningsposter publiceras av MyHeritage och är helt gratis. Indexeringsprocessen började så snart folkräkningsbilderna släpptes, med start den 1 april 2022.

Vi rekommenderar att du förbereder dig genom att skapa en lista med Census Helper™ för att fokusera din forskning. Beväpnad med den här listan vet du exakt vilka familjemedlemmar du ska hitta i de nysläppta 1950 års folkräkningsposter. Bredvid varje släkting tillhandahåller Census Helper™ en praktisk knapp för att söka efter den personen i folkräkningen med ett klick. Namnen på personer som du redan har forskat i kommer att anges, liksom namnen för vilka automatiska record matches som hittades i folkräkningen. Detta gör Census Helper™ till ett omfattande forskningsverktyg som låter dig pressa ut varje bit av värdefull information ur folkräkningen utan att missa en droppe.

The Census Helper™ (Click to zoom)

The Census Helper™ (Click to zoom)

Hur fungerar det?

När du använder Census Helper™ för första gången skannar den ditt släktträd på MyHeritage för att identifiera alla personer som med största sannolikhet finns i 1950 års folkräkning i USA. Den sparar sedan resultaten så att du kan komma åt dem mycket snabbt när som helst efteråt. Listan med resultat kan enkelt exporteras för användning utanför MyHeritage.

Syftet med Census Helper™ är att hitta personerna i ditt släktträd som levde i april 1950 och som bodde i USA. Eftersom 1950 års folkräkning i USA var en rikstäckande undersökning, räknades nästan alla som bodde i USA då. Det betyder att du kan hitta värdefull information om dessa personer i 1950 års amerikanska folkräkning.

För att hitta relevanta släktingar utesluter Census Helper™ de som missat att inkluderas i folkräkningen: de föddes antingen efter april 1950 eller dog före den månaden. När datum för en individ saknas i släktträdet, härleder det dem från andra släktingar. Till exempel kommer en odaterad individ som födde ett barn 1840 inte att förekomma i 1950 års folkräkning. När den väl har fastställt att en viss individ levde 1950, söker den efter bevis för att de befann sig i USA vid den tiden, genom att analysera platsinformation som angetts för livshändelser i släktträdet, såsom födelse, dop, bostad, äktenskap, död och begravning. När den är frånvarande, härleder den detta från händelser av anhöriga. Till exempel, om en persons föräldrar gifte sig i USA 1930, är ​​det ganska troligt att denna person faktiskt var i USA 1950, även om ingen födelse- eller bostadsinformation finns tillgänglig för dem i trädet.

Ytterligare ledtrådar som används av Census Helper™ är matchningar med andra amerikanska samlingar; till exempel, om en individ har en rekordmatchning till 1940 års amerikanska folkräkningssamling på MyHeritage, eller till Social Security Death Index, ökar bevisen för deras närvaro i USA Även om sådan logik kan låta överdriven för våra amerikanska användare med en majoritet av släktingar som bodde i USA, blir det mycket värdefullt för de miljontals icke-amerikanska användare på MyHeritage, som har några släktingar i USA men de är en minoritet i sin familj. Precis som att sortera vetet från agnarna, kommer Census Helper™ lätt att hitta dem.

Baserat på denna analys genererar Census Helper™ en lista åt dig med de personer som med största sannolikhet finns i 1950 års amerikanska folkräkning.

Klicka på ”Visa resultat med lägre förtroende” för att också visa personer som sannolikt levde 1950, men för vilka vi inte hittade några bevis för att de befann sig i USA vid den tiden. Även om dessa människor är mindre benägna att hittas i 1950 års Census, finns det fortfarande en chans att de kan vara det.

Show lower-confidence results in the Census Helper™ (Click to zoom)

Show lower-confidence results in the Census Helper™ (Click to zoom)

Du kan senare återgå och välja att dölja resultaten med lägre konfidens igen från listan.

Om det finns information tillgänglig som indikerar att vissa individer inte levde 1950 eller inte bodde i USA vid den tiden, kommer de inte att inkluderas i någon av listorna.

Tillgång till Census Helper™

Om du redan har ett släktträd på MyHeritage, gå till Census Helper™ på din familjewebbplats under fliken ”Research” i navigeringsfältet.

Tillgång till Census Helper™ (Klicka för att zooma)

Tillgång till Census Helper™ (Klicka för att zooma)

Om du ännu inte har ett släktträd på MyHeritage kan du ladda upp ditt träd som en GEDCOM-fil via den här sidan. Verktyget är helt gratis för alla. När ditt träd har laddats upp kommer du att föras till Census Helper™-sidan, där verktyget omedelbart börjar skanna ditt träd.

När ditt träd genomsöks kommer en förloppsindikator att indikera hur mycket tid som krävs för att slutföra skanningen. Första gången kan det ta en kort stund, beroende på storleken på ditt träd. Du kommer att få ett e-postmeddelande när dina resultat är klara. Resultaten lagras så att när du besöker den här sidan igen kommer den att ladda rapporten omedelbart.

När den är klar innehåller resultatlistan följande fält för varje individ: deras profilfoto från släktträdet, namn, förhållande till dig, födelse- och dödsdatum, ålder vid tidpunkten för folkräkningen (exakt eller beräknad) och detaljer som Census Helper™ fann som stödjer deras chanser att hittas i folkräkningen. Dessa uppgifter inkluderar deras plats i USA, vilket gör det lättare för dig att hitta dem i 1950 års folkräkning, om de fortfarande bodde på samma adress 1950 eller i samma delstat.

Att använda Census Helper™

När listan med resultat är klar vill du klicka på Forskning för varje person i listan över personer som sannolikt kommer att finnas i folkräkningen, för att hämta information om dem. Klicka på forskningsknappen för att göra detta. Detta öppnar en ny flik med en sökning på den här personen i alla tidigare amerikanska folkräkningar på MyHeritage. Så snart 1950 års folkräkningssamling är tillgänglig på MyHeritage, är det där forskningen kommer att utföras.

Sökning i folkräkningen (Klicka för att zooma)

Sökning i folkräkningen (Klicka för att zooma)

När du har hittat en relevant post klickar du på ”Visa post” för att se den, och sedan kan du spara den i ditt träd.

Ikonen med 3 punkter till höger om knappen Forskning öppnar en liten meny som låter dig se den personen i släktträdet eller se deras profil.

Tillgängliga alternativ (Klicka för att zooma)

Tillgängliga alternativ (Klicka för att zooma)

Klicka på relationen (understruken med en streckad linje) för att se din relation till den personen. Detta är användbart om ditt släktträd är stort och du kan få en påminnelse då och då om hur du är släkt med olika personer i ditt träd.

Realtionsdiagram (Klicka för att zooma)

Realtionsdiagram (Klicka för att zooma)

Fler alternativ tillgängliga

Det övre högra hörnet innehåller ikoner för att utföra ytterligare åtgärder.

Du kan ladda ner resultaten till din dator som ett kalkylblad för vidare referens.

Uppdatera-knappen låter dig räkna om listan för ditt träd, vilket är användbart om du har lagt till mycket data till ditt träd sedan du senast körde Census Helper™.

Uppdatera och ladda ner-knapparna i Census Helper™ (Klicka för att zooma)

Uppdatera och ladda ner-knapparna i Census Helper™ (Klicka för att zooma)

Om du har flera släktträd på din webbplats på MyHeritage kan du köra Census Helper™ på vilken som helst av dem. För att göra det, öppna rullgardinsmenyn till höger på skärmen och välj ett av dina släktträd.

Välj ett annat träd för Census Helper™ (klicka för att zooma)

Välj ett annat träd för Census Helper™ (klicka för att zooma)

Var systematisk

I listan kommer personer du redan har undersökt att visas med deras namn som visas något nedtonat.

Ytterligare ikoner indikerar om en rekordmatchning hittades för en person i 1950 års folkräkning (och du har bekräftat det), och om du har sparat en post för den personen från 1950 års folkräkningssamling. Dessa indikationer låter dig gå igenom listan systematiskt, namn efter namn, för att säkerställa att du extraherar folkräkningsinformation till ditt träd för varje individ som sannolikt kommer att förekomma i folkräkningen. Varje person för vilken du bekräftat en rekordmatchning, eller sparat en post från 1950 års folkräkningssamling till ditt träd, är en helt hanterad i detta avseende.

Använd Census Helper™ för andra folkräkningssamlingar

Det här verktyget kallas Census Helper™ och inte 1950 Census Helper™, eftersom det är generiskt och byggdes för att fungera bra för alla rikstäckande folkräkningar. Dess första utgåva stöder alla amerikanska folkräkningar från 1790 till 1950. För att välja en annan folkräkning än 1950 års folkräkning, använd folkräkningsväljaren.

Välja en annan amerikansk folkräkning från listan (klicka för att zooma)

Välja en annan amerikansk folkräkning från listan (klicka för att zooma)

 

Till exempel, om du väljer 1930 års folkräkning i USA, kommer Census Helper™ att förbereda en ny rapport som visar dig alla i ditt släktträd som sannolikt skulle förekomma i den folkräkningen. Du kan sedan systematiskt gå igenom dem och spara informationen från den folkräkningen till ditt träd, eller exportera listan för att bearbeta senare.

I sina kommande uppdateringar kommer Census Helper™ snart att stödja rikstäckande folkräkningar i andra länder som finns på MyHeritage, som Kanada, England och Wales, Skottland, Irland, Frankrike, Danmark, Norge och mer. Till exempel, om du är en MyHeritage-användare med danska rötter, kommer du att kunna använda detta för att hitta all information om dina släktingar som troligen dök upp i 1940 års Danmarks folkräkning (en unik samling som finns på MyHeritage som inte finns på andra kommersiella webbplatser). Du kommer att kunna använda detta av nyfikenhet för att se vilka personer i ditt släktträd som kan förekomma i andra rikstäckande folkräkningssamlingar, och sedan hitta deras register och spara dem i ditt träd. Det är en mycket tillfredsställande känsla att vara noggrann och framgångsrik i sin släktforskning.

Kostnad

Den nya Census Helper™ är helt gratis att använda. När du får din resultatlista kommer du att kunna söka i de listade amerikanska folkräkningssamlingarna. När väl 1950 års amerikanska folkräkningssamling är tillgänglig på MyHeritage kommer den också att vara helt gratis.

Andra amerikanska folkräkningssamlingar på MyHeritage kan sökas gratis, men för att se deras register eller spara dem i ditt släktträd behöver du ett data- eller komplett-abonnemang.

Sammanfattning

Släppet av 1950 års folkräkning i USA är en anledning till att fira. Denna händelse som inträffar en gång under ett decennium kommer att ge en mängd information om nästan alla dina släktingar som bodde i USA i april 1950.

Vi utvecklade det nya Census Helper™-verktyget för att hjälpa släktforskare att anta ett grundligt tillvägagångssätt för att kamma 1950 års folkräkningssamling (eller någon annan rikstäckande folkräkningssamling på MyHeritage) för all information om alla relevanta personer i deras släktträd som sannolikt finns i folkräkning, utan att slösa tid på att undersöka de som omöjligt kan inkluderas.

Census Helper™ är så användbar att även användare som normalt inte använder MyHeritage kan dra nytta av den för att producera rapporten som den genererar, och sedan exportera den. Men uppriktigt hoppas vi att de i processen kommer att bli förälskade i MyHeritages funktioner och funktionalitet!

Både Census Helper™ och den kommande 1950 U.S. Census-samlingen på MyHeritage tillhandahålls gratis!

Vi hoppas att du kommer att gilla att använda Census Helper™ och ser fram emot att höra dina berättelser som kommer att komma upp från användningen. Lycka till!