MyHeritage DNA hjälper Borussia Dortmund att upptäcka hur ”Vi är alla ihopblandade”

MyHeritage DNA hjälper Borussia Dortmund att upptäcka hur ”Vi är alla ihopblandade”

Vi är glada att meddela om en ny kampanj med titeln ”Vi är alla ihopblandade” med ett av Europas hetaste fotbollslag, Borussia Dortmund (BVB). Fyra Borussia Dortmund-spelare har redan gnuggat sina kinder och är på väg att upptäcka sina unika etniciteter ”blandningar” då de väntar på sina MyHeritage-DNA-testresultat.

Här kan du se vad spelarna tror att de kommer att upptäcka:

Förutom att leda Bundesliga (officiell tysk fotbollsliga) och ha framgång i UEFA Champions League, är laget välkänt för sina värderingar av jämlikhet, tolerans, anti-rasism och ”fotboll för alla”. MyHeritage är stolt över att dela och stödja samma värderingar – det finns i vårt företags DNA. Enligt den tyska MyHeritage-DNA-databasen har över 99,4% (!) av de testade tyskarna mer än en etnicitet i sina resultat – de har ”blandade” etniciteter. För mer statistik om etniciteter i Tyskland, besök Etniciteter runt om i världen.

I somras fick BVB-laget och deras fans ett nytt intresse för familjehistoria. Patrick Owomoyela – en tidigare BVB-spelare och lokal legend som var med på BVBs sommarturné – var chockerad att upptäcka att han hade skandinaviska rötter.

Borussia Dortmund - Patrick Owomoyela

Patrick Owomoyela

Han hade alltid känt till sin nigerianska etnicitet (fadern var från Nigeria) men föreställde sig aldrig att han är del skandinavisk. När Patrick omfamnar sin unika etniska ”blandning” uppmuntrar han de fyra spelarna att utforska sin egen etniska bakgrund och upptäcka de sätt på vilka ”Vi är alla ihopblandade”.

Fyra Borussia Dortmund-spelare – Mario Götze, Maximilian Philipp, Julian Weigl och Marwin Hitz – har accepterat utmaningen och håller på att avslöja sitt ”blandade” etniska ursprung. Håll dig uppdaterad inför deras häpnadsväckande DNA-resultat!

Genom en enkel kindgnuggning på 2 minuter, ger MyHeritage DNA dig en etnicitetsuppskattning, vilket är en procentuell fördelning av de geografiska regioner som dina förfäder kom ifrån, bland våra 42 stödda etniciteter. MyHeritage DNA hjälper dig också att hitta släktingar som du inte visste fanns, genom ert gemensamma DNA, vilket kan hjälpa dig att lära dig mer om din familj och upptäcka gemensamma förfäder.

Kan du gissa spelarnas etniciteter? Skriv gärna i kommentarerna nedan!