MyHeritage förvärvar Filae

MyHeritage förvärvar Filae

Vi är glada att kunna meddela att MyHeritage har tecknat avtal om att förvärva 90,91% av aktiekapitalet och 89,11% av rösterna för Filae, en ledande släktforskningstjänst i Frankrike. Genom ytterligare planerade steg ökar MyHeritages andel i Filae senare till 100%.

Mer information finns i pressmeddelandet.

Tillkännagivandet markerar början på en ny era för fransk släktforskning som kommer att utnyttja Filae:s expertis inom franska historiska register och MyHeritages nyaste teknik och globala räckvidd. Detta markerar det 12:e förvärvet av MyHeritage och stärker dess position som den ledande familjehistoriska tjänsten för människor med europeiska rötter. Filais befintliga team kommer att bibehållas och stärkas, baserat i sitt nuvarande Paris-kontor, och företaget kommer att fortsätta att arbeta självständigt.

Om Filae

Företaget grundades 1994, tidigare känt som NotreFamille.com och Genealogie.com och bytte namn till Filae.com år 2016, och är dedikerat till att göra genealogisk forskning enklare och mer tillgänglig genom innovativ teknik och exklusiva samlingar av digitaliserade och transkriberade historiska register från Frankrike. De underliggande värdena för användarvänlighet, tillgänglighet och innovation, tillsammans med en djup passion för genealogiskt innehåll, har fungerat som grunden för det pågående förhållandet mellan MyHeritage och Filae. Båda företagens grundare såg att förena sina krafter som det naturliga nästa steget i detta förhållande.

Filae-teamet

Filae-teamet

Öppnar nya horisonter för de med rötter i Frankrike

Efter förvärvet kommer de exklusiva historiska dokumentsamlingar som finns på Filae, som omfattar mer än en miljard poster, att laddas upp på MyHeritage och göras tillgängliga för MyHeritage-användare, vilket skapar nya möjligheter för släktforskning för individer runt om i världen med franska rötter. MyHeritages resurser och teknik gör det möjligt för Filae att påskynda digitaliseringen och indexeringen av ytterligare historiska dokumentsamlingar, som kommer att göras tillgängliga för användare av båda plattformarna. Filae kommer att förbli ett franskt företag baserat i Paris och kommer att fortsätta att arbeta självständigt. Filaes grundare, Toussaint Roze, kommer att fortsätta att leda företaget och dess verksamhet kommer att fortsätta oavbrutet. Omfattningen av tjänster som är tillgängliga för nuvarande prenumeranter på Filae kommer att förbli oförändrad och särskilda fördelar kommer snart att introduceras för dess medlemmar.

Integritetsgaranti

MyHeritage har en stark integritetsram som inkluderar ett strikt engagemang för sekretessen för användarnas data, vilket gör den unik bland de stora släktforskningsföretagen. Dess sekretesspolicy anger otvetydigt att MyHeritage aldrig har sålt eller licensierat personuppgifter eller genetiska data och aldrig kommer att göra det i framtiden.

En spännande kombination

”Vi försökte påskynda vår tillväxt och kände igen den otroliga möjligheten som stod framför oss”, säger Toussaint Roze, grundare och VD för Filae. ”MyHeritage har oöverträffad erfarenhet, teknisk expertis och ett utmärkt rykte, och vi är övertygade om att genom att kombinera våra respektive styrkor kommer Filae att uppleva en stark tillväxt som kommer att berika familjehistoriska resurser för alla av fransk härkomst.”

”Som vi gjorde när vi förvärvade Geni.com för åtta år sedan är vår plan att behålla Filaes självständighet och befintliga team och stärka det”, säger Gilad Japhet, grundare och VD för MyHeritage. ”Franska släktforskare har mycket att vinna på denna kombination, som sammanför MyHeritages resurser, dess kraftfulla matchningsteknik och Filaes omfattande historiska arkiv och dess expertis inom fransk släktforskning. Förvärvet av Filae är ett viktigt steg för MyHeritage som bygger på ett långvarigt förtroendeförhållande och ömsesidig respekt.”

Tack vare detta förvärv kan MyHeritage-användare förvänta sig betydande innehållsförbättringar på MyHeritage mellan september och december 2021.