MyHeritage har förvärvats av ledande riskkapitalbolag Francisco Partners

MyHeritage har förvärvats av ledande riskkapitalbolag Francisco Partners

Vi är glada att meddela att Francisco Partners, ett ledande globalt investeringsföretag som specialiserat sig på samarbete med teknikföretag, har förvärvat MyHeritage. Transaktionen undertecknades den 24 februari 2021 och stod i väntan på godkännande från lagstiftningen, som nyligen har erhållits, och därför slutfördes förvärvet idag.

De senaste 18 åren har varit en otrolig resa för MyHeritage, varav inget hade varit möjligt utan vårt fantastiska team och våra hängivna användare. Vi kunde inte ha gjort det utan er.

Samma team … samma mission

Gilad Japhet, grundare och VD för MyHeritage, kommer att fortsätta att leda vårt utmärkta och dedikerade team när vi skapar nya och spännande sätt för människor att lära sig om sitt ursprung. Det finns inga personliga förändringar och inga förändringar i produktens framtida planer. Några av våra tidigare investerare har gått ur med ett leende och Francisco Partners har ersatt dem.

Vi fortsätter att sätta våra användare först

Sedan lanseringen för över 20 år sedan har Francisco Partners investerat i mer än 300 teknikföretag, vilket gör det till en av de mest aktiva och långvariga investerarna i teknikindustrin. Företaget investerar i möjligheter där djup kunskap och operativ expertis kan hjälpa företag att förverkliga sin fulla potential.

Vi tror att Francisco Partners är unikt positionerade för att hjälpa oss att påskynda vår vision för tillväxt på MyHeritage, vilket gör det möjligt för oss att fortsätta längs vår väg och göra det vi gör bäst – sätta våra användare först och ge dem livsberikande och ibland livsförändrande upplevelser . Vi ser fram emot framtiden när vi börjar på detta nya kapitel med Francisco Partners.

MyHeritage-resan

Sedan 2003 har MyHeritage gjort upptäckten av familjehistoria enklare och mer tillgänglig för miljontals människor runt om i världen. Vår passion för släktforskning och vårt engagemang för innovation har styrt oss genom åren. MyHeritage används för närvarande av 85 miljoner användare över hela världen som gemensamt har skapat mer än 72 miljoner släktträd, och webbplatsen finns på 42 olika språk.

MyHeritage har samlat in 49 miljoner dollar under åren i 5 finansieringsrundor, varav den sista ägde rum 2012, varefter företaget blev lönsamt. Företagets investerare har inkluderat privata investerarna Yuval Rakavy och Aviv Raiz, som investerade i företaget 2005 och har fortsatt att stödja det sedan dess, samt Accel, Index Ventures och Bessemer Venture Partners. Med deras stöd accelererade företaget sin tillväxt och genomförde elva strategiska förvärv. Några av företagets nuvarande investerare kommer att återinvestera i företaget tillsammans med Francisco Partners, inklusive HP Beteiligungs GmbH, Yuval Rakavy, företagets grundare och VD Gilad Japhet, och den oberoende investeraren Gigi Levy.

Åtagande om integritet

På MyHeritage är din integritet och säkerheten för dina uppgifter vår högsta prioritet. Vi säljer eller licensierar inte personuppgifter. Vi utvärderar kontinuerligt våra rutiner och policyer och söker nya sätt att förbättra vår inställning till integritet och säkerhet. Med Francisco Partners kommer detta åtagande att stärkas ytterligare och användare kommer att dra nytta av förbättringar av företagets integritetsram. Som ett första steg i denna strategi kommer vi snart att uppdatera vår integritetspolicy för att inkludera det entydiga förbudet för företaget att licensiera eller sälja genetisk data till någon tredje part. Dessa uppdateringar kommer att vara mycket unika bland den större släktforsknings- och DNA-industrin för konsumenter, och är ett bevis på det åtagande som båda företag delar för integritet och konsumenter.

Till våra användare

Framöver kommer MyHeritage att förbli samma släktforskningsföretag som ni har lärt er att älska. Vår mission är oförändrad och vi kommer att fortsätta att förnya oss för att göra familjehistoria mer tillfredsställande, njutbar och tillgänglig.

Vi är oerhört glada för nästa kapitel i MyHeritages utveckling, och vi är mycket glada över att ni får vara med på resan. Francisco Partners omfattande expertis och resurser gör att vi kan skapa ännu större värde för våra användare och nå en större publik, vilket gynnar miljontals MyHeritage-användare världen över.

Håll er er uppdaterade för fantastiska saker i framtiden!