Ny funktion: Global namnöversättnings-teknologi

Ny funktion: Global namnöversättnings-teknologi

Vi är glada över att kunna tillkännage lanseringen av Global namnöversättning, en ny teknologi unik för MyHeritage, som hjälper till att bryta igenom de språk- barriärer som kan dyka upp i din strävan att utforska ditt förflutna.

Global namnöversättnings-teknologi (klicka för större bild).

Global namnöversättnings-teknologi (klicka för större bild).

Den här innovationen gör det nu ännu enklare att upptäcka dina rötter – globalt. Teknologin översätter automatiskt namn funna i historiska dokument och släktträd från ett språk till ett annat, med mycket hög noggrannhet, vilket genererar rimliga översättningar, för att underlätta matchningar mellan namn på olika språk. Dessutom har en manuell sökning i MyHeritages SuperSearch, som gett resultat på olika språk, automatiskt översatts tillbaka till det språk som du gjort sökningar på. Hur kan du dra fördel av detta? Till exempel om din släkt har ryska rötter, hade du tidigare behövt söka på ryska för att hitta all information tillgänglig om dina anfäder. Nu kan du söka på svenska och få resultat på ryska, som översatts tillbaka till svenska för din bekvämlighet.

En sökning på Tatiana ger resultat på ryska och engelska översättningar (klicka för större bild).

En sökning på Tatiana ger resultat på ryska och engelska översättningar (klicka för större bild).

Teknologin omfattar förnamn och efternamn och kan ta itu med namn som du tidigare har hittat, plus nya namn som du aldrig tidigare stött på. Den använder också omfattande ordböcker skapta av MyHeritage, samt synonymer och smeknamn. Till exempel kommer en sökning på Alessandro (Alexander på italienska) även hitta ”Саша” (”Sasha”för Alessandro, det populära ryska smeknamn för Alexander) översatt till språket du söker på.

En sökning på Alessandro på italienska ger resultat på svenska för "Alexander" och smeknamnet "Саша/Sasha" (klicka för större bild).

En sökning på Alessandro på italienska ger resultat på svenska för "Alexander" och smeknamnet "Саша/Sasha" (klicka för större bild).

Global namnöversättning bygger på avancerade algoritmer och är baserad på dess massiva flerspråkiga och internationella databas innehållande 6 miljarder släktträdsprofiler och historiska dokument. Teknologin är också integrerad med våra matchningsteknologier, så du kommer få matchningar, med hög noggrannhet, översatta åt dig. Om en användare från Grekland, med ett släktträd på grekiska, är släkt med en användare från Israel som har ett träd på hebreiska, kommer MyHeritage kunna koppla ihop dem och automatiskt matcha namn mellan de båda språken, och visa hur de två användarnas släktträd överlappar, vilket kan leda till spännande släktträffar. Alla med ett släktträd på MyHeritage kan använda vår nya globala namn- översättnings-teknologi. Börja med att njuta av automatiska matchningar eller använd SuperSearch, vår databas online med miljarder av historiska dokument, för att hitta anfäder från hela världen. Den första versionen översätter namn mellan: engelska, tyska, nederländska, franska, spanska, katalanska, portugisiska, italienska, norska, svenska, danska, grekiska, hebreiska, polska, tjeckiska, ryska och ukrainska. Nästa version, som håller på att utvecklas, kommer översätta kinesiska och japanska. Ytterligare språk kommer läggas till. Världen blir allt mindre och mer sammankopplad, trots detta är information från andra länder fortfarande mestadels otillgänglig för personer som inte talar språket. Nu, har vi gjorde det enklare för användare runt om i världen att forska och upptäcka sina globala rötter genom att ta bort hinder i att översätta namn från ett språk till ett annat. Vi är stolta över att ha banat vägen för detta verktyg som en del av vårt uppdrag att utveckla de bästa teknologierna för att genera släkthistoriska upptäcker för alla, överallt. MyHeritage-teamet.

Kommentarer

E-postadressen hålls privat och kommer inte att visas.

 • Heino Kopamees

  juli 16, 2015

  Estlands kyrkoböcker som är skrivna på Gammal-Tyska eller Gammal-Ryska, hur får man dessa översatta till Svenska och Estniska?

  Tyskar bosatta i Sverige kan inte Gammal-Tyska.

  • Sara

   augusti 6, 2015

   Hej Heino,

   Tyvärr erbjuder vi inte estniska kyrkoböcker på MyHeritage just nu. Men vi hoppas kunna göra det i framtiden och när vi väl erbjuder den till våra användare kommer den globala namnöversättnings-teknologin att översätta från gammal-tyska eller gammel-ryska till svenska och estniska. / Sara

 • Heino Kopamees

  juli 16, 2015

  Godkänner, väntar på svar.

 • Monika Ekman

  september 8, 2015

  Finns det någon möjlighet att forska i gamla tyska kyrkoböcker från Östtyskland?

 • Gunnar Falk

  januari 28, 2016

  Genom att min far Har Oskar den andra som far är Lord mont Baten även en gren Det är som jag säger Riktet DNA Gäller Hej från GF