Online-evenemang på MyHeritage i maj – juni

Online-evenemang på MyHeritage i maj – juni

MyHeritage har erbjudit dussintals gratis webinarier och Facebook Live-sessioner under de senaste månaderna. Målet med dessa sessioner är att ge användarna möjlighet att lära sig av de bästa experterna och göra framsteg med sin forskning medan de är hemma.

Våra användare har svarat med stor entusiasm. Tusentals människor från hela världen har deltagit i våra FB Live-sessioner och webinarier – från Mexiko till Sverige till Kanada till Polen. De har berättat för oss hur mycket de ser fram emot MyHeritage-sessionerna, särskilt när det är ”kallt och otrevligt” ute, och har kommenterat hur utmärkta lärarna är och hur värdefull informationen är i sessionerna.

Om du har missat våra tidigare sessioner, gör det ingenting – du kan hitta alla inspelade FB Live-sessioner i Videodelen på vår svenska Facebook-sida, och på vår engelska Facebooksida, många av webinarierna är gratis tillgängliga på MyHeritage Kunskapsbas.

Infektionsspridningen kan ha minskat på vissa platser i världen, men vi fortsätter! Den här månaden är vi glada över att ge dig ännu fler informativa, roliga och spännande sessioner för att hjälpa dig gå vidare i din släktforskningsresa.

Facebook Live-sessioner 

Gå över till MyHeritage Facebook-sida för att gå in och se våra videoklipp! Vi har hållit sessioner från olika talare om familjehistoria och DNA-ämnen. Facebook Live-sessioner kräver ingen förhandsregistrering – besök bara vår sida när eventet är planerat att starta. Du kommer att se live video högst upp på flödet. Under sessionen kan du lämna dina frågor i kommentarfältet så att talaren kan svara på dem live.

Nedan följer de kommande Facebook Live-sessionerna från MyHeritage:

20 maj, 20.00

Ämne: Sök i militära register på MyHeritage

Talare: Thomas MacEntee

Beskrivning: Thomas MacEntee är expert i släktforskning och teknologi, och utbildare.  Han berättar hur man utnyttjar MyHeritages stora samling militära journaler för att lära sig mer om sin släkthistoria.

24 maj, 20.00

Ämne: Bryta sig igenom släktforkningshinder med militära register

Talare: Kate Eakman

Beskrivning: Kate Eakman är seniorforskare på Legacy Tree, och hon kommer att visa dig hur du använder militära journaler för att bryta igenom tegelväggar i din släktforskning. 

27 maj, 20.00

Ämne: Ovanliga dokument för släktforskning

Talare: Lisa Lisson

Beskrivning: Lisa Lisson, som är författare, pedagog och släktforskare, kommer att diskutera några av de mindre kända anteckningarna för släktforskning som kan hjälpa dig att hitta ny information om din familj.

1 juni, 20.00

Ämne: Översikt över Ellis Island och samling över New Yorks passagerarlistor

Talare: Schelly Talalay Dardashti

Beskrivning: MyHeritages amerikanska släktforskningsrådgivare Schelly Talalay Dardashti kommer att ge en översikt över Ellis Island och New York Passenger List-samling för att hjälpa dig att upptäcka information om förfäder som immigrerade eller reste till USA.

3 juni, 20.00

Ämne: Fantastiska fotoupptäckter på MyHeritage

Talare: Lisa Louise Cooke

Beskrivning: Lisa Louise Cooke, grundare av släktforskningswebbplatsen Genealogy Gems, kommer att illustrera den fantastiska potentialen i MyHeritage’s Photo Discoveries™ -funktion.

8 juni, 20.00 

Ämne: En inblick i Theory of Family Relativity™

Talare: Uri Gonen

Beskrivning: Uri Gonen, vår Seniorchef över produktledning, kommer att ge dig en titt på den inre funktionen av MyHeritages revolutionära Theory of Family Relativity™ -funktion, och visa hur denna funktion beräknar rimliga teorier för relationer mellan användare och deras DNA-matchningar.

10 juni, 20.00

Ämne: Frågor och svar med Roberta Estes

Talare: Roberta Estes

Beskrivning: Roberta Estes, grundare av DNAeXplain, kommer att besvara dina frågor om tolkning av DNA-resultat. Du kan ställa dina frågor i förväg eller live under sessionen.

15 juni, 20.00

Ämne: Översikt över de grekiska historiska dokumentsamlingarna

Talare: Gregory Kontos och Carol Kostakos Petranek

Beskrivning: Följ med  vår produktchef och grundare av grekiskt arv, Gregory Kontos och Hellenisk härkomstforskare Carol Kostakos Petranek, på en turné i den helt nya kollektionen av grekiska historiska poster som nyligen har lagts till i MyHeritages arkiv.

17 juni, 20.00

Ämne: Forskningsmetoder, källor och citat

Talare: Dick Eastman

Beskrivning:

Den berömda släktforskaren Dick Eastman ger dig värdefulla tips och information om effektiva forskningsmetoder och hur du korrekt listar källor och citat.

Glöm inte att gilla och följa vår Facebook-sida så att du får uppdateringar och aviseringar när vi går live.

Fråga expert-serien

Dessa informativa webinarier hålls av Daniel Horowitz, släktforskare på MyHeritage. De äger rum varje tisdag och torsdag kl.19.00 och täcker ett brett utbud av ämnen.

Här är Daniels kommande Fråga Experten-sessioner för resten av maj och månaden juni. Klicka bara på länken och fyll i formuläret för att registrera dig.

Torsdag, 21 maj, 19.00

Ämne: Hur du hanterar dina råa DNA-data från MyHeritage

Beskrivning: När du testar med MyHeritage DNA tillhör dina data dig. Lär dig att hantera dina råa DNA-data så att du kan använda den hur du vill.

Klicka här för att registrera dig till Hantera dina råa DNA-data från MyHeritage.

Tisdag, 26 maj, 19.00

Ämne: Organisera familjefoton på MyHeritage

Beskrivning: Lär dig att ladda upp och organisera dina foton på MyHeritage: använd mappar och album, tagga dina familjemedlemmar och dela dina foton med dina nära och kära.

Klicka här för att registrera dig till Organisera familjefoton på MyHeritage.

Torsdag, 28 maj, 19.00

Ämne: Slipa din MyHeritage-kompetens med Utbildningscentret

Beskrivning: Varje dag är en ny dag för att lära sig nya saker. Lär dig att utnyttja mängden artiklar, webinarier och instruktionsvideor på Kunskapsbasen för att förbättra din kunskap om MyHeritage, närhelst det passar dig.

Klicka här för att registrera dig till Slipa din MyHeritage-kompetens med Utbildningscentret.

Tisdag, 2 juni, 19.00

Ämne: Kom igång med MyHeritage: Utöka ditt träd

Beskrivning: Så du har lagt in din information, dina föräldrars information och dina morföräldrars information … hur ska du fortsätta härifrån? Lär dig att utöka ditt släktträd utöver det grundläggande. 

Klicka här för att registrera dig till Kom igång med MyHeritage: Utöka ditt träd.

Torsdag, 4 juni, 19.00 

Ämne: Dina frågor besvaras i MyHeritage Hjälpcenter

Beskrivning: Har du en fråga eller fundering? MyHeritage har svar på många vanliga frågor, allt nära till hands och på 42 olika språk.

Klicka här för att registrera dig till Dina frågor besvaras i MyHeritage Hjälpcenter.

Tisdag, 9 juni, 19.00

Ämne: Olika vyer av ditt släktträd

Beskrivning: Använd de fyra släktträdsvyerna på MyHeritage – Släktträdsvy, Listvy, Sollfjädervy och stamtavlevy – och lär dig många nya sätt att se på ditt träd.

Klicka här för att registrera dig till Olika vyer av ditt släktträd

Torsdag, 11 juni, 19.00 

Ämne: Ser du dubbelt? Hantera dubbla individer i ditt träd

Beskrivning: Ibland upptäcker vi att samma person kommer upp mer än en gång i släktträdet. Lär dig hur du konsoliderar information och rensar upp i ditt träd.

Klicka här för att registrera dig till Ser du dubbelt? Hantera dubbla individer i ditt träd.

Tisdag, 16 juni, 19.00

Ämne: Family Tree Builder: Spela in källor för dina fakta

Beskrivnng: Nyckeln till att bygga ett korrekt träd är att citera källor för varje information som du lägger till. Lär dig hur du lägger till källcitat till dina fakta i Family Tree Builder.

Klicka här för att registrera dig till Family Tree Builder: Spela in källor för dina fakta.


Torsdag, 18 juni, 19.00

Ämne: Öppen mikrofon: Ställ frågor om MyHeritage

Beskrivning: Var redo att tala, då Daniel Horowitz öppnar din mikrofon för att höra dina frågor och besvara dem live. Skicka gärna frågor i förväg till webinars@myheritage.com.

Klicka här för att registrera dig till Öppen mikrofon: Ställ dina frågor om MyHeritage.

Tuesday, June 23, 19.00 

Ämne: Använd foton för att berika ditt träd på MyHeritage

Beskrivning: Använd foton för att förbättra ditt släktträd: ladda upp dem, tagga dina familjemedlemmar och färglägg dem för att skissa upp en mer fullständig och livlig bild av familjens arv.

Klicka här för att registrera dig till Använd foton för att berika ditt träd på MyHeritage.

Torsdag, 25 juni, 19.00 

Ämne: Family Tree Builder: Avancerade funktioner

Beskrivning: Family Tree Builder är en robust programvara som kan hjälpa dig att ta din släktforskning till nästa nivå. Lär dig mer om de avancerade funktionerna i detta kraftfulla verktyg och hur de kan hjälpa dig att bygga ett extremt detaljerat, exakt släktträd.

Klicka här för att registrera dig till Family Tree Builder: Avancerade funktioner.

Vi ser fram emot att se dig på våra sessioner!