Uppdatering av Theory of Family Relativity™: 19 miljoner nya teorier har lagts till

Uppdatering av Theory of Family Relativity™: 19 miljoner nya teorier har lagts till

Sedan MyHeritage först introducerade Theory of Family Relativity™ i början av 2019 har denna fantastiska funktion hjälpt otaliga användare att enkelt förstå hur de är relaterade till sina DNA-matchningar och göra genombrott i sin forskning. Vi är glada att berätta att vi just har gjort en ytterligare uppdatering av data, som kommer att leda många fler användare till viktiga upptäckter.

Theory of Family Relativity™-funktionen är den ultimata genealogiska genvägen: den analyserar miljarder datapunkter från alla MyHeritages släktträd och historiska registerdatabaser för att beräkna troliga teorier om hur du kan vara relaterad till dina DNA -matchningar. Dessa beräkningar körs regelbundet. Sedan den senaste uppdateringen har många nya DNA-kit och släktträdsprofiler lagts till i MyHeritage – och det innebär en mycket signifikant ökning av antalet teorier, antalet DNA-matchningar som innehåller en teori, antalet beräknade relationsvägar, och antalet MyHeritage-användare som har minst en Theory of Family Relativity™ för en eller flera DNA -matchningar.

Den nya uppdateringen med siffror

Som ett resultat av denna nya uppdatering:

  • Det totala antalet teorier har ökat med 47,7%, från 39 845 078 till 58 866 331
  • Antalet DNA-matchningar som inkluderar en teori har ökat med 48,7%, från 27 130 989 till 40 335 252
  • Antalet relationskopplingar har ökat med 46%, från 312 222 662 till 456 091 094 (ibland finns teorier via flera vägar, och dessa ger ytterligare stöd för ett förhållande)
  • Antalet MyHeritage-användare som nu har minst en Theory of Family Relativity™ genom sina DNA-matchningar har ökat med 22,2%

Vad allt detta betyder är att om du inte har dragit nytta av en Theory of Family Relativity™ på din DNA matchnings-lista ännu, så kommer det troligtvis att ändras tack vare den här nya uppdateringen. Gå till din DNA matchnings-lista nu för att ta reda på det!

Se och analysera dina Theories of Family Relativity™

Besök din DNA matchningssida för att se dina Theories of Family Relativity™. En sammanfattning av teorin kommer att visas direkt på matchningskortet för en DNA-matchning som har en teori. Nya teorier kommer att märkas med en banner där det står ”NY” i 30 dagar efter denna uppdatering.

Du kan filtrera din DNA-matchningslista för att endast se matchningar med Theories of Family Relativity™. För att göra det, gå till din DNA-matchningssida och klicka på knappen ”Filter” i det övre högra hörnet. Under ”Alla träddetaljer” längst till vänster, välj ”Har Theory of Family Relativity™.” Du kommer nu att se en lista över alla dina DNA-matchningar som har en teori.

För att se hela teorin, klicka på ”Visa teori.” Detta tar dig till en sida som visar i detalj hur algoritmen kom fram till denna teori.

Ibland kommer MyHeritage fram till en teori på mer än ett sätt. I fall som dessa kommer du att kunna växla mellan de olika relationsvägarna. Att ha mer än en väg för en given teori stärker dess tillförlitlighet.

Bekräfta eller avvisa en teori

För några månader sedan lade vi till alternativet att bekräfta eller avvisa Theories of Family Relativity™ på sidan ”Visa hela teorin”. Detta beror på att teorierna ofta är korrekta, men de förlitar sig på Smart Matches™ och Record Matches, vilka kanske inte alltid är korrekta. Det är därför det är viktigt att se över relationsvägen för teorin och bekräfta dess riktighet.

Om teorin verkar vara korrekt, klicka på den lila ”Bekräfta”-knappen ovanför relationvägsdiagrammet. Om det verkar vara felaktigt kan du klicka på ”Avvisa”. Din bekräftelse eller avslag på teorin kommer då att visas på DNA-matchningens kort i din lista. (Du kan alltid ångra den här åtgärden om du gör ett misstag.)

Vad kan jag göra för att öka mina chanser att få teorier?

För att få Theories of Family Relativity™ behöver du:

Ha tagit ett MyHeritage DNA-test, ELLER laddat upp din DNA-data till MyHeritage från en annan testtjänst
Ha en Premium-, PremiumPlus- eller Komplettabonnemang på MyHeritage, ELLER ha betalat engångsavgiften för upplåsning för avancerade DNA-funktioner (endast för uppladdade DNA-data)
Ha ett släktträd på MyHeritage som innehåller åtminstone de ”magiska 7” (du, dina föräldrar och dina farföräldrar)

Ju mer detaljerat ditt släktträd är, desto mer sannolikt är det att du får teorier. Specifikt hjälper det att ha information om så många som möjligt av dina far- och morföräldrar och deras föräldrar.

Så om du inte fick några teorier den här gången, förbered dig för nästa uppdatering genom att arbeta på ditt träd! Det kan också hjälpa till att uppmuntra avlägsna familjemedlemmar du är i kontakt med att expandera sina träd och även ta DNA-tester.