Vi introducerar DeepStory: låt dina familjefoton tala

Vi introducerar DeepStory: låt dina familjefoton tala

Vi är väldigt glada över att introducera DeepStory, en banbrytande ny funktion från MyHeritage som låter dig skapa animerade videor av dina förfäder och som berättar deras livshistoria, med enbart en stillbild och lite text. Detta spännande nya verktyg ger dig ett helt nytt sätt att dokumentera, bevara och dela dina mest uppskattade familjeberättelser.

Namnet DeepStory kommer från ”live life story”. En DeepStory är en videobiografi, där berättelsen berättas av ett talande porträtt av din förfader eller släkting, baserat på detaljer från ditt släktträd och manuellt inskriven text, och berikas med fotografier som illustrerar olika livshändelser.

Lär dig mer om DeepStory i den här korta videon:

Föreställ dig att se en realistisk simulering av hur din farfar kan ha sett ut och hur han lät då han berättar historien om sitt liv, hans immigration till USA och hur han blev kär i din farmor. Så känslosamt och spännande det skulle vara! Detta är precis vad du kan göra med DeepStory, som i exemplet nedan:

Allt du behöver är ett tydligt foto av individen och en enkel berättelse skriven i första person, för att skapa din egen DeepStory på bara några minuter! Om du redan har ett släktträd på MyHeritage kan vi skapa en automatisk DeepStory för dig med hjälp av information och foton från ditt träd. Du kan sedan redigera berättelsen och lägga till fotografier, anpassa rösten och förhandsgranska resultatet så mycket du vill, tills din DeepStory är redo att dela med din familj och vänner.

DeepStory kommer att göra dina förfäders berättelser levande. Det kan vara en djupt gripande upplevelse att höra dina anhöriga minnas det förflutna och ta dig med på resan. Denna unika teknik kommer säkerligen att engagera och glädja hela din familj!

Hur det fungerar

DeepStory drivs av några av de mest avancerade AI-teknikerna som finns tillgängliga idag. Den innovativa tekniken för det talande porträttet har licensierats av MyHeritage från D-ID, ett företag som specialiserat sig på videoreenactment med hjälp av djupinlärning.

Vår första licens och integration av D-ID:s imponerande teknologi resulterade i Deep Nostalgia, som låter användare animera ansikten i historiska foton. Den här funktionen tog internet med storm och har använts nästan 100 miljoner gånger under det första året sedan lanseringen.

DeepStory tar detta koncept ännu längre genom att lägga till ljud. Berättelsen som beskriver en persons livshistoria, hämtad automatiskt från deras MyHeritage-släktträd och förbättrad av användaren, konverteras till högkvalitativt ljud med hjälp av text-till-tal-teknik. Banbrytande reenactment-teknik skapar sedan en högupplöst video som animerar personens ansikte och mun för att tala ljudet, genom att generera realistisk läppsynkronisering. Gester i drivrutinsvideorna som används för att skapa animationssekvenserna är riktiga mänskliga gester. Slutresultatet är dock inte autentiskt, utan snarare en teknisk simulering av hur personen på ditt foto skulle ha rört sig och sett ut om de fångats på video och talade ut orden som du angav.

DeepStory fungerar lika bra på svartvita foton och foton som ursprungligen togs i färg. Det fungerar också bra på färglagda foton och foton vars färger har återställts med MyHeritage In Color™. Faktum är att en kombination av dessa funktioner kan leda till fantastiska resultat. MyHeritage gör det nu möjligt för dig att ta ett suddigt svartvitt foto, reparera det, färglägga det, förbättra fokus och sedan använda det för att skapa en DeepStory.

DeepStory kombinerar några av de mest imponerande AI-teknikerna som finns tillgängliga idag, vilket ger dina familjeberättelser liv som ingenting du någonsin sett! Och kom ihåg att du kan skapa en videobiografi med DeepStory för människor som levde innan videon ens uppfanns!

Fler exempel

Vill du se fler fina exempel? Kolla in galleriet på DeepStory-sidan!

Kom igång

Att skapa en DeepStory är roligt och enkelt. Vem som helst kan skapa en fantastisk DeepStory med några enkla steg. Det finns två sätt att skapa en DeepStory: från början (tillgängligt för de som är nya på MyHeritage), eller automatiskt (tillgängligt för befintliga användare av MyHeritage som har ett släktträd).

Om du är ny på MyHeritage

Du kan enkelt skapa en DeepStory från grunden. För att göra det, besök DeepStory-webbsidan: www.myheritage.se/DeepStory.

Ladda upp ett foto för att komma igång – du kommer att bli ombedd att skapa ett MyHeritage-konto gratis på den här sidan.

Du kommer att bli ombedd att granska och acceptera tjänstvillkoren för DeepStory.

Ladda upp ett foto av någon som du vill skapa en DeepStory för, vanligtvis en förfader till dig.

Som ett första steg förbättras ditt foto för optimala resultat:

Om ditt foto innehåller mer än en person visar vi dig de individuella ansikten som vi upptäckte på bilden. Klicka på något av de runda ansiktena som visas för att skapa en DeepStory för den personen.

Ange sedan personens namn och välj kön.

Du kommer nu till DeepStory Editor. Använd redigeraren för att skriva berättelsen som du vill att personen ska berätta, i små bekväma avsnitt, kallade kapitel, och eventuellt lägg till ett foto till varje kapitel. Varje kapitel är avsett att täcka en aspekt av personens liv, såsom födelse, föräldrar, yrke och så vidare. Du kan bestämma vilka kapitel du vill ha.

Se mer detaljer nedan om hur du använder redigeraren för att skriva berättelsen och ladda upp bilder och anpassa röstalternativen.

När du är redo klickar du på knappen ”Skapa DeepStory” i det övre högra hörnet.

Att skapa en DeepStory tar vanligtvis mellan 30 sekunder till några minuter, beroende på längden på berättelsen du har angett och antalet foton du har lagt till.

När din DeepStory är klar visas den tillsammans med alternativet att spela upp den, redigera den eller dela den. Det kommer också att finnas länkar för att se alla LiveStories du har skapat eller för att skapa en helt ny DeepStory. Eftersom det kan vara en lång väntan kommer vi även att maila dig med en länk när DeepStory är klar, så att du inte behöver vänta på att den ska genereras, och du kan göra något annat under tiden.

Om du redan har ett släktträd på MyHeritage

Om du är en av de 99 miljoner användare som redan använder MyHeritage för att bygga släktträd, har du tur. Vi kan skapa en vacker DeepStory för dig, baserat på informationen som redan finns i ditt släktträd, med bara några klick. Använd sedan DeepStory-redigeraren för att förbättra din DeepStory ytterligare.

Gå till DeepStory-sidan för befintliga MyHeritage-användare genom att välja ”DeepStory” under fliken ”Foton” i navigeringsfältet:

Här listas förslag på personer för vilka man kan skapa en DeepStory. Vi kommer att inkludera avlidna förfäder eller släktingar till dig, för vilka tillräcklig information från trädet finns tillgänglig, med företräde framför de med ett personligt foto i släktträdet. Vi är mycket noga med att föreslå personer som vi vet att vi kan skapa de bästa LiveStories för från ditt släktträd, baserat på hur nära släkt de är med dig och hur mycket information ditt träd innehåller om dem.

Skapa en DeepStory baserat på ett förslag från ditt släktträd (Klicka för att zooma)

Skapa en DeepStory baserat på ett förslag från ditt släktträd (Klicka för att zooma)

För att skapa en DeepStory, klicka bara på något av förslagen. Eller bläddra till botten av sidan för att skapa en DeepStory från början med ett nytt foto som du laddar upp.

När du klickar på en föreslagen individ kommer en DeepStory att genereras automatiskt baserat på informationen och fotona i ditt släktträd. Ju fler detaljer och taggade foton du har i ditt träd, desto rikare och mer engagerande blir din DeepStory.

DeepStory är redo att ses!

DeepStory är redo att ses!

Observera att du kommer att bli ombedd att acceptera DeepStory-villkoren innan du skapar din första DeepStory.

Vårt team har utvecklat en mycket sofistikerad logik för att sammanställa information och medföljande bilder från ditt släktträd när du skapar en DeepStory med ett klick baserat på ditt släktträd.

Det finns många olika typer av fakta som skulle kunna läggas till i släktträdet. Vi tar all information som har skrivits in i släktträdet som fakta för den individen och vi väljer de viktigaste fakta som hör till berättelsen. Vi väljer i allmänhet ut och visar när och var människor föddes, deras föräldrar, deras syskon, äktenskap, deras barns födelse, barnbarn, yrke, militärtjänst. Vi utelämnar ofta information om berättelsen blir för lång.

När släktträdsinformationen väljs automatiskt för din DeepStory, väljer vi sedan slumpmässigt olika sätt att presentera varje typ av fakta, för att undvika upprepning. På så sätt kommer varje enskild DeepStory att se annorlunda ut och skapa en annan historia varje gång.

Denna information är grupperad i kapitel baserat på ämnen, och vi försöker hitta ett foto från ditt släktträd som bäst passar det kapitlet. Vi lägger ner stor ansträngning på att välja det bästa fotot för varje kapitel, baserat på flera kriterier, inklusive:

Ju fler personer som är taggade på fotot som är relevanta för kapitlet, desto bättre, och ju färre personer som är taggade på fotot men inte är relevanta, desto bättre.
Bildens upplösning och storleken på ansiktena på bilden
Fotots datum och hur de relaterar till åldern på personerna på bilden.
Fotots titel och andra metadata.

Till exempel, för ett kapitel som beskriver en persons syskon, kommer vi automatiskt att välja fotot där så många av dessa syskon som möjligt är taggade. För ett kapitel om personens äktenskap kommer vi att gissa vilken av bilderna som är ett passande bröllopsfoto, och så vidare. Du kan senare ersätta vilket som helst av standardfotovalen.

Att ladda upp och tagga fler foton på din MyHeritage familjewebbplats kommer att förbättra de foton som automatiskt kureras för dina LiveStories. Om du ännu inte har laddat upp dina familjefoton till MyHeritage, är nu en bra tid att göra det. Ladda upp dina familjefoton idag och tagga personer i bilderna baserat på individerna i ditt släktträd.

Kom ihåg — den automatiska DeepStory vi skapar åt dig är bara en startpunkt! Du uppmuntras att redigera och berika den ytterligare med levande detaljer, färgglada anekdoter och ytterligare foton. Släktträdet är bara en utgångspunkt men din DeepStory kommer leva upp när du lägger till berättelser som kan saknas i släktträdet.

När du har skapat minst en DeepStory kommer du att se alla LiveStories som redan har skapats högst upp på DeepStory-sidan under etiketten Dina ”LiveStories” och ovanpå ”Föreslagna LiveStories”.
Du kan återvända hit när som helst för att fortsätta att förbättra en DeepStory som du har skapat tidigare.

Klicka på de tre prickarna längst ned till höger på en DeepStory som du har skapat tidigare, för att dela, ladda ner, redigera eller ta bort DeepStory.

Om du ännu inte har ett släktträd på MyHeritage, gå till fliken Släktträd och skapa ditt släktträd. Det blir då lättare att skapa en DeepStory.

Om du har ett släktträd på MyHeritage men personen du vill skapa en DeepStory för inte är ett av förslagen som listas, kan du enkelt skapa DeepStory genom att hitta den personen i släktträdet först. Panelen på släktträdssidan erbjuder ett nytt alternativ för att skapa en DeepStory, som visas nedan. Den är endast tillgänglig för avlidna personer.

Skapa en DeepStory från släktträdspanelen

Skapa en DeepStory från släktträdspanelen


Det finns också ett liknande alternativ på profilsidan:

Skapa en DeepStory från profilsidan

Skapa en DeepStory från profilsidan

Dela en DeepStory

Knappar för att dela en DeepStory (klicka för att zooma)

Knappar för att dela en DeepStory (klicka för att zooma)

När din DeepStory är klar kommer du säkert att vilja dela den med dina vänner och familj. Deras reaktioner kommer att vara ovärderliga! Dessutom kommer de att få möjligheten att skapa sina egna LiveStories för er alla att njuta av. DeepStory är en video som du kan ladda ner och dela på vilket sätt du vill, eller dela den direkt till Facebook eller Twitter. Du kan också kopiera en länk till DeepStory som du har skapat och dela den på andra sätt.

 

Redigera en DeepStory

Klicka på ”Redigera DeepStory” för att öppna DeepStory Editor.

DeepStory Editor (klicka för att zooma)

DeepStory Editor (klicka för att zooma)

I redigeraren kommer du att kunna förbättra och anpassa din DeepStory tills du får ett resultat som du är stolt över.

Välj ett kapitel för att redigera texten, eller lägg till eller ersätt fotot för det kapitlet.

Klicka på de tre prickarna längst ner till höger i ett kapitel för att höra hur det kommer att låta, lägga till ett nytt kapitel eller ta bort kapitlet.

I redigeraren klickar du på ”Lägg till ett nytt kapitel” för att göra just det. Ett popup-fönster öppnas där du kan välja ett ämne för det nya kapitlet. Ämnen som redan används i DeepStory kommer inte längre att listas.

Lägg till ett nytt kapitel

Lägg till ett nytt kapitel

Du kan välja ett av de föreslagna kapitelämnena eller klicka på ”Fritext” för att göra det på egen hand om vilket ämne du vill.

När du lägger till ett nytt kapitel, kom ihåg att skriva texten i första person. Du skapar en självbiografi för en av dina förfäder, så orden måste komma från dem, istället för att beskriva den personen i tredje person.

Skriv in text för ett nytt kapitel, i första person.

Skriv in text för ett nytt kapitel, i första person.

Redigera eller ta bort ett kapitels foto (klicka för att zooma)

Redigera eller ta bort ett kapitels foto (klicka för att zooma)

När ett kapitel är valt klickar du på fotoikonen i det nedre högra hörnet av kapitlets foto för att ersätta eller ta bort fotot.

Röstalternativ

DeepStory stöder för närvarande mer än 200 olika röster på 31 olika språk. När vi skapar en DeepStory åt dig kommer vi automatiskt (och slumpmässigt) att välja en röst åt dig bland de röster som stöds, baserat på språket du använder och könet på personen du skapade DeepStory för.

Klicka på ljudknappen längst upp till höger i ett kapitel för att höra kapitlet läsas upp.

Välj ”Röstalternativ” för att ändra rösten i DeepStory.

Därifrån kan du välja en annan röststil eller accent, på DeepStorys språk, från listan över röstalternativ som vi erbjuder och ytterligare anpassa hastigheten för varje röst.

De tillgängliga rösterna är beroende på vilket språk du ser sajten. För att ändra de röster som är tillgängliga för DeepStory, ändra språket i det övre högra hörnet av sajten. Du kommer då att se alla röstalternativ för det språket.

Du kan förhandsgranska varje röst och hastighet för att se till att du är nöjd, och generera DeepStory igen med dina nya inställningar.

För närvarande är det inte möjligt att ladda upp anpassade röstfiler till DeepStory — till exempel, om du har ett riktigt röstprov för personen i DeepStory, är det inte möjligt att använda det för att berätta historien. Förhoppningsvis kommer en sådan funktion att läggas till i framtiden.

När du är klar med redigeringen kan du spara ändringarna och skapa en ny DeepStory, genom att klicka på ”Spara och skapa”, eller ignorera dina senaste ändringar.

Skapa en DeepStory med MyHeritage-mobilappen

DeepStory är också tillgängligt på den kostnadsfria mobilappen MyHeritage, som kan laddas ner från App Store eller Google Play. Om du redan har appen måste du uppdatera den först för att se till att du använder den senaste versionen.

Du kan skapa en DeepStory från avsnittet Foton i appen. En ny DeepStory-flik visas högst upp på skärmen som tar dig till avsnittet DeepStory för mobilappen. Här kan du välja att skapa en föreslagen DeepStory från ditt släktträd, eller scrolla ner för att ladda upp ett nytt foto.

När din DeepStory är klar kan du redigera berättelsen och lägga till fotografier, anpassa rösten och förhandsgranska resultatet.

Tryck på ett kapitel för att redigera det. Här kan du redigera texten och trycka på kameraikonen för att ta bort fotot eller välja ett nytt från din enhet. När du är klar med redigeringen trycker du på ”Spara” för att spara dina ändringar eller på ”Avbryt” för att ignorera dem.

Tryck på plusknappen i det nedre högra hörnet för att skapa ett nytt kapitel. Du kan välja ett ämne från listan eller utgå från fritext.


När du är klar med att redigera DeepStory, tryck på ”Skapa.” Glöm inte att dela med familj och vänner när det är klart!

Tips för bästa resultat

  • DeepStorys teknologi fungerar bäst när du laddar upp ett foto (för huvudpersonen) där personens ansikte är rakt framifrån.
  • Var originell! Din DeepStory behöver inte följa någon mall. Det kan vara känslomässigt, roligt, sorgligt, hjärtevärmande eller sakligt. Det kan beskriva familjehändelser över flera generationer eller detaljera en enskild händelse som ägde rum under ett kort ögonblick.
    Ofta är kort och gott bäst. Ju mer kortfattad berättelsen är, desto mer engagerande blir den för dina familjemedlemmar.
    Berätta historien från din förfaders perspektiv, med ett språk som du tror skulle ha representerat dem bäst.
    Lägg tid på att hitta rätt bilder som matchar texten för varje kapitel. Detta kommer att berika DeepStory.Ibland kommer inte text-till-tal-tekniken att uttala namn eller ord korrekt. Du kan övervinna detta genom att redigera DeepStory och skriva dessa namn eller ord annorlunda, på ett mer fonetiskt sätt. Du kan använda alternativet ”lyssna” för att säkerställa att uttalet matchar din avsikt, utan att behöva generera hela DeepStory igen.
    Om du inte gillar rösten som valdes automatiskt för din DeepStory, gå till röstalternativen och välj en annan röst bland de många tillgängliga. Du hittar ofta en annan som passar bättre för individen du skapar DeepStory för.Skapa en DeepStory nu på www.myheritage.se/DeepStory

Integritet

När du skapar en video med DeepStory skyddas din integritet. Animeringen och förbättringen sker på MyHeritage-servrar och varken bilderna eller videorna delas med någon tredje part. MyHeritage äger inte den resulterande videon; den tillhör dig, liksom med alla foton du laddar upp till MyHeritage.

Medan många människor som har sett det, älskar DeepStory-funktionen och anser att det är extraordinärt, tycker andra att det är oroande och ogillar det. Faktum är att resultaten kan vara kontroversiella och det är svårt att förbli likgiltig inför denna teknik. Vi inbjuder dig att skapa dina egna LiveStories och dela dem på sociala medier för att se vad dina vänner och familj tycker.

Denna funktion är avsedd för nostalgisk användning; det vill säga att väcka älskade förfäder tillbaka till livet och höra deras berättelser. Använd den här funktionen på dina egna historiska foton och aldrig på foton med levande människor utan deras tillåtelse. Att skapa och dela en DeepStory kräver förhandsgodkännande av dess användarvillkor, som inkluderar några av följande för att säkerställa att den inte används för ”djupa falska” ändamål:

Använd inte DeepStory på ett foto av någon levande person utan deras tillåtelse.
När du går in i berättelsen för DeepStory, använd inte innehåll som är obscent, falskt eller stötande.
Det viktigaste är att du respekterar andra.

Kostnad

Om du har ett komplett abonnemang med MyHeritage kan du skapa ett obegränsat antal LiveStories.

Andra användare kan skapa flera LiveStories gratis, oavsett längden på DeepStory. Utöver det kommer de att behöva ett komplett abonnemang för att skapa fler LiveStories. Icke-abonnenter kommer att märka en vattenstämpel på MyHeritage-logotypen längst ner till höger på DeepStory, medan abonnenter med komplettabonnemang kommer att kunna producera LiveStories som är logofria.

Du kan lära dig mer om våra olika abonnemangsplaner här.

Slutsats

Vi är väldigt glada över att lansera DeepStory och lägga till nästa generations storytelling till MyHeritage. Vi hoppas verkligen att du kommer att ha nöje av det.

DeepStory ger dig möjligheten att skapa fantastiska videobiografier och berätta dina familjehistorier som aldrig förr. DeepStory ansluter sig till vår serie av fotoverktyg i världsklass, som låter våra användare få känna samhörighet med sina förfäder på ett helt nytt sätt. MyHeritage In Color™, Fotoförbättraren och Fotoreparation hjälper dig att se dina förfäders ansikten i levande färger och enastående klarhet. Deep Nostalgia™ låter dig animera deras ansikten och se dem röra sig. Nu tar DeepStory våra fotoverktyg till nästa nivå.

Vårt mål på MyHeritage är att göra släkthistoria mer tillgänglig och njutbar för miljontals människor över hela världen, och vi är stolta över att leda visionen och innovationen för att göra detta till verklighet.

Som med alla nya funktioner är detta bara den första utgåvan och många förbättringar är planerade. Vi planerar att lägga till undertexter i LiveStories, ge dig ett dra & släpp-gränssnitt för att ordna om kapitel i redigeraren, lägga till en fotoväljare så att du enkelt kan välja vilken bild som helst från dina befintliga foton på MyHeritage, lägga till markeringar av personer i foton, och mycket mer. Om du har feedback och förslag vill vi gärna höra från dig i kommentarerna.

Vi vill tacka D-ID för att ha skapat den fantastiska teknik som DeepStory bygger på. Vårt samarbete med D-ID som började med Deep Nostalgia™ har nått nya höjder med DeepStory, och vi planerar redan vårt nästa spännande projekt tillsammans.

Testa DeepStory idag och låt oss veta vad du tycker!