Vi introducerar Reimagine: En innovativ fotoapp från MyHeritage

Vi introducerar Reimagine: En innovativ fotoapp från MyHeritage

Vi är glada att kunna presentera den banbrytande nya mobilappen för familjefoton, Reimagine. Reimagine använder MyHeritages kraftfulla AI-teknik för att förbättra historiska foton, har en kraftfull fotoskanner som snabbt kan skanna hela sidor i albumet. Reimagine finns tillgänglig för både iOS och Android.

Titta på videon nedan för att se vad Reimagine kan göra:

Det första steget för att bevara familjefoton som förvaras i fotoalbum och skolådor är att skanna dem. Därför kan du med Reimagine skanna, förbättra och dela dina foton, och njuta av nostalgin. Reimagine har en innovativ funktion för att skanna flera sidor, som utvecklats av MyHeritages AI-team. Det gör att du snabbt och enkelt kan skanna hela albumsidor eller flera foton med ett enda tryck. Skannern använder sedan modern, molnbaserad AI-teknik för att automatiskt identifiera de olika bilderna och klippa dem, vilket sparar timmar av arbete jämfört med traditionella skannrar. Skannade foton sparas i ett album i appen och säkerhetskopieras i ditt konto på MyHeritage.

Med endast några tryck kan ett skadat gammal svartvitt foto skannas och återställas, förbättras, färgläggas och till och med animeras. De förbättrade bilderna, och de skannade originalversionerna, kan delas med familj och vänner på sociala medier eller via din släktplats på MyHeritage.

Varför ska du använda Reimagine?

Många användare som hittade MyHeritage genom funktioner som Deep Nostalgia™ och MyHeritage In Color™ har uttryckt en önskan om en app endast för foton, som har ett mer prisvänligt abonnemang.

Med Reimagine kan du bevara, förbättra och dela familjefoton från en enda app. Den stilrena designen och funktionerna för appen lätt att använda. Den ledande skannern, lagringskapaciteten och de AI baserade fotoförbättringsverktygen gör Reimagine till ett passande hem för både gamla och nya familjefoton. Mer information om Reimagines prisvärda abonnemang hittar du i avsnittet Pris nedan.

Reimagine stödjer för tillfället 11 språk: Engelska, franska, tyska, spanska, nederländska, danska, portugisiska (Brasilien), svenska, norska, italienska och finska. Fler språk kommer att läggas till framöver.

Ladda ner Reimagine från App Store eller Google Play.

Integrering med MyHeritage

Om du redan har ett konto hos MyHeritage kan du logga in på Reimagine med samma e-post och lösenord som du använder för MyHeritage. Användare som har flera släktplatser kan välja släktplats för sina foton, eller skapa en ny släktplats för Reimagine, om de föredrar att separera bilderna från sin MyHeritage släktplats.

Fördelarna med att koppla appen med en existerande släktplats är att släktingar som är medlemmar i din släktplats också kan se innehållet du lägger till eller skapar med Reimagine. Dessutom finns alla lagrade bilder på den valda släktplatsen i MyHeritage tillgängliga för förbättringar i appen och det går att söka efter taggade personer i bilderna.

Den nya funktionen för fotoskanning finns endast i Reimagine och är inte tillgänglig i MyHeritages mobilapp. Reimagine är endast till för foton, och även om många av våra populära fotofunktioner finns tillgängliga på båda plattformar vill vi utmärka Reimagine som en specialiserad app för fotografier. Det innebär att vi i framtiden kan lägga till nya funktioner och upplevelser som endast finns tillgängliga i Reimagine.

Kom igång!

Ladda ner Reimagine-appen och registrera dig, eller logga in med ditt MyHeritage-konto. När du har loggat in trycker du på plusknappen längst ner på startsidan för att skanna eller ladda upp dina fotografier.

Reimagine app home screen

Reimagine-appens startsida (klicka för att zooma in)

För att lägga till fotografier från en enhet trycker du på Ladda upp foton och följer instruktionerna på skärmen. För att skanna fotografier eller album klickar du på Skanna foton.

Accessing the photo scanner on the Reimagine app

Gå till fotoskannern i Reimagine-appen (klicka för att zooma in)

Första gången du använder fotoskannern visas en kort vägledning där du får tips för hur du uppnår bästa resultat. Till exempel att placera albumet på en plan yta, använda indirekt ljus för att undvika bländning och att hålla telefonen still när du skannar dina foton. Du kan skanna flera lösa foton eller hela albumsidor samtidigt. Fotografierna klipps automatiskt ut och sparas i appen och på din släktplats.

När du skannar fotografier till ett nytt album visas en animering medan fotona skannas och klipps ut. Du kan stänga av animeringen när du vill om du vill skanna snabbare utan en visuell påminnelse.

Reimagine automatically detects and crops individual photos

Reimagine hittar och klipper automatiskt ut de individuella fotona (klicka för att zooma in)

Tryck på den runda knappen i mitten av den nedre delen av skärmen för att skanna fler albumsidor eller bilder.

Tap the round button to scan more photos

Tryck på den runda knappen för att skanna fler foton

Du kan se hur många foton du har skannat och klippt hittills längst ner till höger på skärmen, till höger om miniatyrbilden. Du kan skanna fler sidor eller bilder direkt. Du behöver inte vänta tills bilderna har hittats och klippts ut. Det sker bakom scenen och antalet bilder som kan behandlas (visas i lila) uppdateras automatiskt. Tryck på miniatyrbilden när som helst för att se dina bilder.

När du är klar trycker du på Klart längst upp till höger på skärmen.

Tap “Done” when you’re finished scanning

Tryck på KLART när du har skannat klart (klicka för att zooma in)

När du är klar tas du till ett album i appen där fotona som du precis har skannat visas.

Album of photos scanned with Reimagine

Album med skannade foton i Reimagine

Tryck på ett fotografi i albumet för att öppna det. Första gången du öppnar ett foto i Reimagine visas en vägledning som förklarar de olika fotofunktionerna. Du kan gå tillbaka till vägledningen när som helst genom att trycka på menyikonen längst upp till höger på skärmen.

Photo feature tutorial

Vägledning för fotofunktioner (klicka för att zooma in)

För att använda fotofunktionen trycker du på funktionens ikon längst upp på skärmen, som markeras nedan i rött. Du kan även spela in ljud för att berätta historien bakom fotografiet med mikrofonknappen, som visas nedan i grönt.

Accessing the photo features in Reimagine

Använda fotofunktioner i Reimagine (klicka för att zooma in)

Nedan jämförs originalfotografiet och det förbättrade fotot sida vid sida:

Before and after colorization and enhancement

Före och efter färgläggning och förbättring (klicka för att zooma in)

Färghjulet utför flera funktioner beroende på originalfotot. Om originalfotot är svartvitt kan du färglägga bilden genom att trycka på fotot. Om originalfotot är ett färgfoto som bleknat med tiden, vilket ofta sker med fotografier från 1970-, 80- och 90-talen kan de blekta färgerna återställas. Om färgerna redan är perfekta märker du inga ändringar. Färgåterställning är en unik funktion som endast finns tillgänglig på Reimagine och MyHeritage.

Before and after color restoration (click to zoom)
Before and after color restoration (click to zoom)
Before and after color restoration (click to zoom)

För att lägga till information om bilden, som namn, datum eller plats trycker du på ett av fälten längst ner på skärmen, eller på menyikonen Redigera fotoinformation. Ange uppgifterna och tryck på bocken längst upp till höger för att spara ändringarna.

Entering a photo’s details

Ange fotoinformation (klicka för att zooma in)

Tryck på menyikonen för fler alternativ, som visas nedan:

Options from the “More” menu (click to zoom)

Alternativ från menyn Mer (klicka för att zooma in)

Tagga fotografier

För tillfället går det inte att tagga personer i Reimagines app. För att tagga personer i fotografierna du har laddat upp i Reimagine måste du gå till släktplatsen i MyHeritage i en webbläsare eller via MyHeritages mobilapp. Fotona som du har skannat eller laddat upp i Reimagine finns där att tagga. Du kan tagga flera foton direkt med Bildtaggaren eller tagga varje fotografi individuellt. Alla bilder som du taggar på din släktplats går att söka efter via namn (på de taggade personerna) i Reimagines app. Taggarna visas inte i Reimagine ännu, men vi planerar att lägga till den här funktionen i framtiden.

Tryck på förstoringsglaset längst upp till höger för att söka efter foton via personer eller platser. Det fungerar som ett filter.

Searching for photos

Sök efter foton (klicka för att zooma in)

Skriv in ett namn i sökrutan eller tryck på ett namn eller en plats i listan.

Filtering photos by people or places

Filtrera fotografier efter personer eller platser

Om du trycker på ”William John Smith” visas alla foton som William är taggad i.

All photos

Alla bilder på William John Smith

Dela dina foton

Du kan enkelt dela dina foton från Reimagine på sociala medier. Öppna ett foto och tryck på delningsikonen längst upp på skärmen. Du kan välja om du vill dela det förbättrade fotot, originalfotot eller en jämförelsebild med båda fotografierna.

Reimagine share icon

Delningsikonen när du öppnar ett foto (klicka för att zooma in)

Du kan även dela ett eller flera foton direkt från vyn Alla Foton eller från ett specifikt album. Tryck på och håll in ett foto för att välja det, och tryck sedan för att välja fler foton som du vill dela. Efter det trycker du på delningsikonen längst upp på skärmen.

Selecting and sharing photos

Välja och dela bilder (klicka för att zooma in)

Ansvarsfull AI

Som en del av MyHeritages arbete för ansvarsfull och etisk användning av AI läggs ett särskilt märke till längst ner till vänster på bilder som har förbättrats av AI. Vi implementerade den här åtgärden när vi lanserade fotofunktionerna på MyHeritage, och vi använder samma ikoner, en palett, en trollstav, en boll i rörelse och ett bandage, i Reimagine. Paletten visar att fotot har färglagts eller att färgerna har återställts. Trollstaven representerar förbättring, bollen animering och bandaget reparation.

Icons differentiate improved photos from the originals

Ikonerna skiljer förbättrade foton från originalfoton

Dessa ikoner gör att användare, och personer de delar fotot med, enkelt kan skilja mellan originalfotot och det fotografi som har förbättrats av AI. Ikonerna visas också i fotots miniatyrbild i albumet, så att du enkelt kan se vilka bilder som har förbättrats med en eller flera funktioner. Originalfotona ändras och ersätts inte. De förbättrade fotona sparas alltid separat.

Pris

Vem som helst kan skanna ett begränsat antal albumsidor utan kostnad, för att se hur fotoskannern fungerar. Att förbättra ett begränsat antal fotografier med fotofunktionerna är också gratis. Du kan skanna och förbättra ett obegränsat antal bilder med ett abonnemang.

Ett årligt abonnemang på Reimagine kostar endast 49,99 USD (eller motsvarande i den lokala valutan) och börjar med en 7 dagars gratis testperiod, så att användare kan prova appen innan de bestämmer sig. Ett månadsabonnemang kostar 7,99 USD per månad och inkluderar inte en gratis testperiod. Med båda alternativen kan obegränsat du använda Reimagines funktioner.

Användare med MyHeritages kompletta abonnemang kan färgsätta, förbättra, animera och reparera ett obegränsat antal fotografier i Reimagine och har även obegränsad fotolagring. Att skanna hela albumsidor är en ny funktion som är unik för Reimagine-appen, och därför krävs ett Reimagine-abonnemang för att skanna ett obegränsat antal fotografier även för personer med MyHeritages kompletta abonnemang. Under en period får personer med MyHeritages kompletta abonnemang 25 % rabatt på Reimagines årliga abonnemang.

Vi blickar framåt

Reimagine lanserades precis och vi arbetar redan på spännande nya funktioner och förbättringar, som bättre verktyg för att organisera dina fotografier, fototaggning och delning. Har du några förslag, feedback eller en bra idé på en ny funktion? Har du ett behov som inte uppfylls, som att skanna negativfilmer eller diabilder? Vi vill gärna höra dina tankar! Du kan kontakta oss i appen genom att trycka på Skicka feedback eller skicka ett e-postmeddelande till vårt produktteam på reimagineappfeedback@myheritage.com. Vem vet? Din feedback kan påverka framtida versioner av appen.

Dela gärna Reimagine-appen med vänner och familj, och betygsätt den i App Store och Google Play. Och glöm inte att berätta för oss vad du tycker!

Ladda ner Reimagine idag

Med Reimagine kan du hantera alla familjefoton, gamla som nya. Reimagine kombinerar det bästa från MyHeritages existerande fotofunktioner och innovativa skanningsmöjligheter. Det är en perfekt fotoapp för släktforskare, och ett bra sätt för fler att dyka ner i sin släkthistoria.

dLadda ner Reimagine, skanna enkelt dina fotoalbum, se dem i appen och prova våra otroliga fotofunktioner. Det har aldrig varit enklare att göra dina minnen levande än med Reimagine!

Taggar: ,