Fernandos resa: Snöbollseffekten av ett MyHeritage DNA-test

Fernandos resa: Snöbollseffekten av ett MyHeritage DNA-test

I mars 2022 berättade vi historien om Fernando Hermansson Carabali och Ivan Andreas, bröder som hittade varandra tack vare ett MyHeritage DNA-test — och den efterföljande upptäckten av ytterligare ett par systrar som bor i Spanien.

Det hade varit en otrolig historia även om den hade stannat där.

Men det gjorde det inte.

Det enda DNA-testet som Fernando tog utlöste en rad livsförändrande upptäckter, inte bara för Fernando, utan också för människorna i hans vidare kretsar.

Fernandos framgång med DNA-testet inspirerade hans ex-fru att prova det också – och hon hittade en syster.

Sedan gjorde Fernandos adoptivfar, som själv var adopterad, ett test och hittade sin egen biologiska far.

Till slut lyckades Fernando hitta sin mamma och reste till Cali, Colombia för att träffa henne för första gången.

Vi har producerat en kort dokumentär som följt honom på hans resa och som berättar hur varje upptäckt gjorde plats för nya upptäckter. Se dokumentären nedan:

Fernandos berättelse visar hur magin med DNA-upptäckter kan resonera bortom din egen berättelse och påverka människorna omkring dig. Livet för människor över flera kontinenter blev rikare, familjekretsar breddades och tidigare sår började läka – allt tack vare ett enkelt MyHeritage DNA-test.

Du kan också höra mer om Fernandos berättelse i vår podcast, Blast From My Past, avsnitt 5: The Colombian Link.

Har du gjort en fantastisk upptäckt genom MyHeritage? Vi vill gärna höra om det! Skicka den till oss via det här formuläret eller maila oss på historia@myheritage.com.