Halvsyskon förenas efter mer än 80 år genom MyHeritage DNA!

Halvsyskon förenas efter mer än 80 år genom MyHeritage DNA!

Torsten Simander, 85, föddes utanför äktenskapet den 15 mars 1934 i kökssoffan hemma hos sina morföräldrar där han även växte upp i tron om att de var hans föräldrar, tills den dagen han överlämnades till sin mor Lisa och en styvfar. Torsten var då 7 år. Eftersom denna styvfar inte var Torstens riktige far undrade han vem hans far var och fick reda på att det var en man vid namn Bertil Simander, född 1913, som hade erkänt faderskapet av Torsten.

Se den emotionella återföreningen här:

Torsten växte upp, gifte sig och fick barn och när hans son Stefan var 17 ville han gärna träffa sin farfar. Familjen åkte och besökte Bertil Simander som hade erkänt Torsten som sin son. Det blev ett fantastiskt möte för hela familjen. De hann ses några gånger till innan Bertil gick bort 1978. Torsten som enda barn fick ärva stugan och hela familjen bytte efternamn från styvfaderns Johansson till Simander.

halvsyskon

Torsten Simander med sonen Stefan

Genom Stefan Simanders släktforskning och ett MyHeritage DNA-test som togs för något år sedan uppdagades att Bertil Simander inte alls var Torstens biologiska far!
Efter ytterligare några DNA-tester och uppladdningar till MyHeritage hittade Stefan en kusin och tre biologiska halvsyskon till sin far!

Hitta nya släktingar med MyHeritage DNA-test eller ge bort ett DNA-kit i julklapp – beställ redan idag!

Torsten med sina morföräldrar

Torsten med sina morföräldrar

Torstens och hans halvsyskons gemensamma far hette Henry Siggelin, född 1910 i Stora Ringome i Alva där han också avled 1995. Ingen inblandad hade nog en aning om omständigheterna, antagligen inte ens Torstens mor Lisa.

Två av halvsyskonen bor i Stockholm och två på Gotland. Detta besked kom som en chock för familjen, Torsten som i hela sitt liv trott att hans far var Bertil Simander fick nu ett livsomvälvande besked med en helt ny pappa, men när allt hade sjunkit in ville syskonen förstås träffas.

halvsyskon

Berit Holmström fd Siggelin, halvsyster

Stig Siggelin, halvbror

Stig Siggelin, halvbror

Allan Siggelin, halvbror

Allan Siggelin, halvbror

I lördags – den 26 januari – sågs alla syskonen i Stockholm. MyHeritage flög in de två syskonen som bodde på Gotland så att de skulle kunna få ha en magisk familjeåterförening, alla tillsammans. Sonen Stefan var med också.

Torsten berättar hur det kändes:

Det har varit väldigt omvälvande men mycket positivt. Jag tycker att det är berikande att få flera syskon även om det är sent i livet

TV4-nyheterna var där och filmade denna fina och unika händelse, klicka för att se inslaget!