Dotter återförenas med sin far dagar före hans död

Dotter återförenas med sin far dagar före hans död

Vi är stolta över att hjälpa familjer att återförenas med sina förlorade (och ibland totalt okända) släktingar. I en känslomässig återförening som nyligen ägde rum tack vare MyHeritage DNA, träffade Sandra Tirone sin far för första gången – efter 44 år. Hennes far, George, som låg på sin dödsbädd, introducerades till barnbarnen som han inte visste existerat.

Se deras känslomässiga återförening här:

Sandra Tirone, 45, från Montreal, Kanada, hade inte mycket information om sin far, George Tirone, eller hans sida av hennes familj. George hade skiljt sig från Sandras mamma när Sandra var ett litet spädbarn och de förlorade kontakten.

Sandra sökte sin far i över tre årtionden. Hennes mamma hade gått bort och kunde inte erbjuda mer information. Hon anställde även en privat utredare vid något tillfälle, men han kunde inte hitta George. Hon antog att hennes pappa inte var intresserad av att komma i kontakt.

Jag trodde inte att min far letade efter mig och jag hade försonat mig med den tanken.

År 2018 föreslog Sandras man, Guy Ohana Foster, att hon skulle ta ett DNA-test. Hon överförde sedan sitt råa DNA-data till MyHeritage där hon fick matchningar nästan omedelbart. Den närmaste matchningen på faderns sida var en första kusin, Lynn Penlington i Ontario, som var adopterad och letade efter sin biologiska familj.

Sandra hjälpte Lynn med sin forskning på MyHeritage och de två kunde pussla ihop Lynns biologiska familj. Hon hittade syskon, mostrar, farbröder och kusiner (hennes föräldrar hade dött några år tidigare). Under forskningen för Lynn upptäckte Sandra viktiga ledtrådar som ledde henne till sin egen faster.

Sandra fann modet att ringa sin faster för första gången och hoppades på ledtrådar om sin pappa.

Första gången jag pratade med min faster i telefon, kändes det som om vi alltid hade känt varandra. Hon pratade precis som jag, samma intonation.

Sandras faster hade viktiga nyheter.

Din far har letat efter dig i åratal, han lever men mår inte bra.

George hade sökt efter Sandra i många år, men han var på Kelownas sjukhus och mådde inte bra. Genom Sandra’s altruistiska handling att hjälpa sin kusin hittade hon äntligen fadern som hon hade letat efter i över 30 år.

Sandra och hennes familj flög till Kelowna för att besöka George på sjukhuset. Det var för henne ofattbart att hon äntligen skulle träffa sin pappa efter så många år.

Jag har sökt honom i hela mitt liv. Jag trodde aldrig jag skulle hitta honom. Det är ett mirakel för honom. Det är ett mirakel för mig. Det är överväldigande.  

George hade hjärtsvikt, diabetes och flera andra tillstånd, men det dämpade inte hans glädje då han träffade sin dotter och såg sina barnbarn för första gången.

Aldrig någonsin trodde jag att jag hade barnbarn.

Att träffa sin pappa, krama honom och se sina barn krama honom var en dröm som kom i uppfyllelse för Sandra, efter så många års sökande. Hon hoppades på ett mirakel så att de skulle kunna spendera tid tillsammans och att han skulle lära känna sina barnbarn.

Att veta var du kommer ifrån är ovärderligt!

Tyvärr fick de bara tre dagar tillsammans, ödet tog en sorglig vändning. Några dagar efter att de träffades dog George. Sandra uppskattar att hon kunde återförenas med sin far innan han dog och hon är så tacksam att ha kunnat återförenas med sin fars sida av familjen.