DNA Quest-projektet blir globalt

DNA Quest-projektet blir globalt

Gratis DNA-kit till adopterade: ANSÖK HÄR

Förra månaden lanserade vi DNA Quest, ett nytt pro bono-initiativ för att hjälpa adoptivbarn och deras biologiska familjer att återförenas genom genetisk testning.

Initiativet, som ursprungligen lanserades i USA, fick ett fantastiskt gensvar. Mer än 10,000 ansökningar har hittills lämnats in, för att erhålla ett gratis DNA-kit, utifrån kvoten på 15,000 gratis DNA-kits som MyHeritage har utlovat, värt mer än en miljon dollar.

Då sista datumet för ansökningar är i slutet av april 2018 och det fortfarande är cirka 3 veckor kvar, har vi beslutat att öka projektets omfattning. Efter väldigt många förfrågningar vi har fått, om att utöka DNA Quest världen över, kommer från och med idag, detta projekt vara tillgängligt inte bara i USA utan världen runt. Detta innebär att människor nu är berättigade att ansöka till DNA Quest-projektet oavsett bostadsort och oavsett var adoptionen ägde rum.

DNA Quest-projektet är skapat av MyHeritage, i samarbete med en högkvalitativ rådgivande kommitté, som inkluderar toppexperter inom genetisk släktforskning och adoption.

Information om DNA Quest-initiativet, inklusive en detaljerad FAQ och ett ansökningsformulär finns på projektets webbplats, https://www.dnaquest.org/.

Se här när vi för första gången meddelar om DNA Quest-projektet:

Vem kan delta
Deltagande i DNA Quest är öppet för adopterade som söker efter sina biologiska familjemedlemmar, eller någon som söker en familjemedlem som har blivit adopterad. Prioritering kommer att ges till dem som inte har råd med genetisk testning, och till dem som ansöker först.

Hur man ansöker
Adoptivbarn och familjemedlemmar som letar efter sina biologiska släktingar kan ansöka om ett gratis MyHeritage DNA-kit på DNAQuest.org till och med den 30 april 2018. Deltagarna kommer att väljas ut och deras kostnadsfria DNA-kit kommer att skickas till dem senast i maj 2018. Resultat förväntas redan i juli 2018.

Om du redan har tagit ett DNA-test med ett annat företag, är du välkommen att ladda upp ditt DNA-data på MyHeritage gratis och också delta i detta initiativ.

Sammanfattning
Vi är väldigt glada över att expandera DNA Quest globalt, och hjälpa familjer att återförenas genom kraften i genetisk släktforskning. Vi ser fram emot de livsförändrande återföreningar som säkert kommer att äga rum, som ett resultat av DNA Quest.

Hjälp oss att sprida ordet på sociala medier, sprid nyheterna om DNA Quest som har blivit globalt och inkludera en länk till webbplatsen www.dnaquest.org  så att vi ska kunna förvandla dröm till verklighet för familjer runt om i världen.