Framgång med DNA Quest: Syskon möts för första gången på Nya Zeeland!

Framgång med DNA Quest: Syskon möts för första gången på Nya Zeeland!

I mars 2018 lanserade vi DNA Quest, ett pro bono-initiativ för att hjälpa adopterade och deras biologiska familjer att återförenas genom genetisk testning. Gensvaret på projektet var otroligt. MyHeritage-användare öppnade sina hjärtan och delade sina historier  och sina förhoppningar om framtiden med oss, inklusive återförening och samhörighet. Vi gav tusentals gratis MyHeritage DNA-kit till behöriga deltagare.

Vi är glada att dela en av de många livsföränderliga återföreningar som har skett tack vare DNA Quest. Utan hjälp av detta viktiga initiativ kunde halvsyskonen Susan och Terry, båda från Nya Zeeland, ha spenderat år utan att veta att den andra fanns. De bodde bara en timme bort från varandra!

Se det spännande ögonblicket när de träffades här:

DNA Quest ansökning

När Susan Butler, 52, från Te Puke, Nya Zeeland, ansökte om DNA Quest tidigare i år, ville hon inte ha för höga förhoppningar. Hon hade ursprungligen tänkt på DNA Quest, inte för sig själv, men för sin svägerskas mor Judy, 70, som inte vet någonting om sin biologiska familj. Susan bestämde sig för att försöka sig själv också.

Även om Susan har känt både sin biologiska mor, nu avliden, och sin biologiska far, med vilken hon är i kontakt med, kvarstår frågor. Hon trodde att hennes far hade ytterligare barn. Hon undrade om hon hade okända syskon någonstans i världen.

Jag förväntade mig egentligen inte att upptäcka något nytt, bara att få reda på min etnicitet.

Överraskande Resultat

När Susan fick sitt MyHeritage DNA-resultat såg hon att hon hade en mycket nära matchning med en man som hon aldrig hört talas om, Terry Smith. Hon ringde omedelbart sin biologiska far Bruce för att höra om namnet sa honom något. Han kände inte igen namnet.

Susan skickade meddelanden till 15 olika Terry Smiths via Facebook messenger och frågade om de hade tagit ett DNA-test året innan. Nästa dag fick hon ett svar från Terry Smith, 51, i Whakatane, Nya Zeeland, som sa att han hade tagit ett DNA-test förra året och laddat upp sina resultat på MyHeritage. Terry hade velat se om ett DNA-test skulle hjälpa honom att hitta sin biologiska pappa eftersom hans mamma inte ville ge honom namnet på pappan.

Jag frågade hur gammal han var och han sa 51, jag bara visste att han antagligen var min bror!

Efter att ha fått reda på Terrys mors namn ringde Susan Bruce igen för att se om han kom ihåg Terrys mamma.

Han bekräftade att detta var en kvinna han hade varit med en gång — och så upptäckte han att han hade en son!

Terrys mor hade aldrig sagt till hans far att hon var gravid, så båda sidor var överraskade. Susan blev introducerad till en halvbror för första gången, men far och son, Bruce och Terry, blev också chockade över att upptäcka varandra.

Återföreningen

Det var ganska emotionellt för Susan och Terry när de talades vid i telefon för första gången. De kom överens om att träffas så snart som möjligt, vilket var ganska enkelt eftersom Terry bor endast 40 minuter bort från Susan och 30 minuter från sin far Bruce. Utan att slösa bort tid, möttes de alla nästa dag.

Vi kunde definitivt se att våra ansikten hade samma drag.

DNA Quest

Susan och Bruce möter Terry (höger) för första gången.

Både Susan och Terry känner sig välsignade att ha fått denna möjlighet att upptäcka sin biologiska familj. Det har förändrat deras liv på sätt som de inte hade kunnat föreställa sig.

Susan says:

Jag vill säga tack så mycket, från mig själv, min bror Terry och från min far Bruce, vi känner oss välsignade. Det har varit fantastiskt att upptäcka att jag har en bror. För Terry har det också fyllt ett stort tomrum i hans liv. Jag är så glad att han och vår far Bruce redan har bildat en nära relation.

DNA Quest

Terry och Susan lär känna varandra.

Terry kunde knappt tro att efter 51 år hade han äntligen fått träffa sin far och sin syster.

För mig, att ha hittat min syster och min pappa, är det stort. 51 år utan en pappa och helt plötsligt har jag hela denna andra sida av familjen. Det har totalt förändrat mitt liv.

Nya Zeeland Herald skrev nyligen om Susan och Terrys spännande historia. Tusentals människor har deltagit i DNA Quest, och under de närmaste veckorna ser vi fram emot att dela fler berättelser om familjeåterföreningar, tack vare det här fantastiska initiativet.