Släktforskning och DNA – gratis webbinarium

Släktforskning och DNA – gratis webbinarium

Släktforskning och DNADen 12 september är det dags för ett nytt kostnadsfritt webbinarium. Den här gången kommer att vi ta upp det spännande ämnet DNA. Ett ämne som verkar öka i intresse och popularitet hela tiden. Vi kommer att prata om hur DNA fungerar. Och om hur du kan använda dig av DNA när du släktforskar. Vi kommer även gå igenom de olika DNA-testerna som finns tillgängliga och förklara hur de funkar och även förklara skillnaden mellan de olika sorterna. Många menar att ett DNA-test kan hjälpa en att ta sig vidare när man har fastnat i sin släktforskning, till exempel om det finns en okänd fader med i en av trädets grenar.

Webbinariet hålls tillsammans med Anverket. Anverket drivs av den erfarne släktforskaren Niklas Lindberg och han kommer bland annat att introducera sitt DNA-arbete och prata om de tjänster han kan erbjuda den som är nyfiken på att använda DNA i sin släktforskning.

Dessa ämnen och mycket mer kommer att tas upp under webbinariet.

  • När är det dags?  Den 12 september 2013
  • Hur länge tänker ni hålla på? Mellan 19:00-20:00
  • Var kan jag registrera mig gratis? Här: http://bit.ly/17ooC7G

Om du har en fråga till MyHeritage eller Anverket som har anknytning till webbinariets tema, kan du skriva frågan i kommentarsfältet nedan och vi kommer att försöka svara på frågan under frågestunden.