Webinarserie med Peter Sjölund

Webinarserie med Peter Sjölund

Nu har vi avslutat vårens och sommarens webinarieserie med Peter Sjölund!

Det var ett fantastiskt samarbete som gav väldigt mycket lärdom, guidning och material till våra användare. Peter, som är Sveriges främste DNA-expert, är en fantastisk pedagog som lyckas omvandla det till synes krångliga till okomplicerat och enkelt att jobba med. Han är även författare, utbildare och föreläsare inom DNA-släktforskning. Nyligen har Peter, genom enormt mycket släktforskningsarbete, lyckats lösa ett dubbelmord i Linköping, som polisen har  försökt lösa sedan 2004 och gästat nästan samtliga av de stora nyhetsprogrammen på TV.

Vi började med ett webinarie i april förra året och fortsatte i år med en serie på 5 webinarier som höll på från mars till juli.

Alla webinarier är tillgängliga för alla på vårt utbildningscenter, och de är helt gratis.

För dig som vill ha tillgång till alla verktyg och funktioner på MyHeritage, kan du beställa det kompletta abonnemanget här.

Här kommer listan på webinarierna med länkar – gå in och titta och lär dig att utnyttja MyHeritage-verktygen på bästa sätt!

Från DNA-match till Släkting

Ett test hos MyHeritage DNA hittar mängder av släktingar som du inte visste att du hade. Men hur är du släkt med alla dessa människor som finns i din matchningslista? I detta webinarium lär du dig bedöma vilka DNA-matchningar som är intressanta och hur du använder MyHeritages DNA-verktyg för att ta reda på hur ni är släkt. Vi går även igenom vilken information du själv bör bidra med för att hjälpa dina matchningar hitta släktskapet med dig.

Så jobbar du med din matchningslista och kromosomläsare

Det viktigaste resultatet från ditt DNA-test är dina matchningar. Det är personer som du delar bitar av DNA av med och därmed är släkt med på något sätt. I detta webinarium lär du dig grunden för att ta reda på hur ni är släkt, nämligen hur du kan använda all information i matchingslistan och hur du ska förstå vad kromosomläsaren visar.

Så jobbar du med gemensamma matchningar och platser

För att hitta hur du och en DNA-matchning är släkt är verktyget Gemensamma Matchningar en viktig nyckel. I detta webinarium lär du dig ett smart sätt att använda Gemensamma Matchningar och hur du kan få hjälp av Gemensamma Platser som Myheritage hittar i era släktträd.

Så jobbar du med AutoGruppering och Hypoteser

Låt Myheritage göra grovjobbet åt dig! Med verktygen Autogruppering och Theories of Family Relativity™ kan du få dina DNA-matchningar sorterade och till och med få en hypotes för hur ni är släkt – helt automatiskt! I detta webinarium lär du dig använda dessa verktyg och förstå vad de visar.

Så jobbar du med Triangulering

Triangulering är den gyllene nyckeln för att verkligen ta reda på hur du är släkt med en DNA-matchning och faktiskt kunna bevisa att ni är släkt på just det sättet. I detta webinarium lär du dig förstå och använda det kraftfulla och avancerade trianguleringsverktyget hos Myheritage.

Så tolkar du DNA-resultaten om du har rötter där alla är släkt med alla

Lär dig tolka dina DNA-resultat då ”alla är släkt med alla”. Peter Sjölund guidar dig igenom listan och matchningarna och förklarar hur du ska tolka släktskapet och fortsätta vidare.

Vi hoppas att du njuter av dessa webinarier – berätta gärna vad du har gjort för upptäckter i din släktforskning!

Kommentarer

E-postadressen hålls privat och kommer inte att visas.

  • Yvonne Götesson

    augusti 18, 2020

    Väldigt intressant. Härstammar från norra Blekinge och södra Kalmar och Kronoberg län.