MyHeritage forskar i Malou von Sivers släkt

MyHeritage forskar i Malou von Sivers släkt

Journalisten och programledaren Malou von Sivers har en väldigt spännande och intressant släkthistoria och MyHeritage hjälpte Malou att forska i hennes fascinerande släkt.
Tillsammans med Peter Sjölund presenterade vi hennes släktträd, familjehistoria och DNA-testresultat i ett inslag på programmet Malou efter tio.

Se hela inslaget här:

I inslaget kan vi följa Malous släktträd på faderns och moderns linje och vi dyker djupare i några av hennes förfäders liv och historia.

Här är ett exempel:

Malous morfarsfar gjorde en rejäl resa, från samhällets botten till betrodd järnvägstjänsteman

August Andersson Dahlström föddes 1846 en backstuga i Gränna socken. Backstugusittarna, som de kallades, ägde ingen mark och inget hus. De ägde bara hushållets få ägodelar. Bouppteckningen efter Augusts föräldrar visar att de bara hade en kopparkittel, två järngrytor, tio tallrikar och ett får. Men också tre spinnrockar och en vävstol.

August får som 20-åring tjänst som banvakt i Jönköping och sedan som banvakt i Ölme, Värmland. Banvakten ansvarade för en sträcka av järnvägen och att den hölls i ordning.

Malou

Ölme station, där August var banvakt 1871-1873

1873 blir August banmästare i Karlstad. En banmästare utförde inspektion av banan för att se till att allt var i ordning och såg till att banvakterna skötte sitt jobb. Familjen flyttar därefter till Solberga station i Nässjö.

Malou

Solberga station i Nässjö

Därefter flyttar de vidare till Nyköping och sedan Eskilstuna. I Eskilstuna avancerar August 1910 till överbanmästare. Han avlider i Eskilstuna 1913 och har då hunnit bli far till inte mindre än 13 barn.

Ett till exempel:

Ida Matilda Andersdotter, Malous mormors mormor, född i Bo socken var gift med bokbindare karl Andersson. nanna var deras enda barn. De hade ett till barn, Elin Alexia, men hon dog vid ett års ålder.

Idas make dog då deras dotter var 11 år, så hon blev ensam med ett barn. Ida och hennes dotter flyttade till örebro 1880. !888 förlovar sig Nanna med Fredrik Agernon Ericson.
Fredrik Algernon blir en välkänd köpman i örebro och ägare till en framgångsrik livsmedelsbutik och han annonserar mycket i lokaltidningarna. Här kan vi se en av annonserna.

Vill du också forska i din släkt och göra spännande upptäckter?
Registrera dig på MyHeritage och få en två veckors gratis provperiod!