Åkterskapa släktbilder: ett sätt att hedra anfäder

Åkterskapa släktbilder: ett sätt att hedra anfäder

Fotografier är en stor inspirationskälla till att hitta släktlikheter, från förr och nu. Har du någonsin fått höra att du liknar en anfader?

Vi tittar ofta på gamla fotografier och vill lära oss historierna bakom ansiktena i vårt släktträd. Christine McConnell bestämde sig för att ta det hela ett steg längre och ”bli” sina anfäder. Du kan se hennes vackra porträttserie här.

Hon hedrar sju generationer av kvinnor på moderslinjen genom att återskapade dessa fotografier med sig själv som modell sida vid sida med fotografierna. Likheterna är kusliga och visar hur släktband kan vara framträdande, även gällande utseende.

Christine McConell

Gammelmormors mormor Martha (född 1821) (Fotokälla: Christine McConell)

Att återskapa fotografier kan göra din släkthistoria levande och är ett intressant sätt att skapa en länk till de anfäder du aldrig har träffat.

Att bevara dessa fotografier är också viktigt och du kan enkelt göra det genom att ladda upp dem direkt till din släktplats på MyHeritage.

Har du någonsin återskapat fotografier på dina anfäder eller från din barndom? Berätta om dina erfarenheter i kommentarsfältet nedan.