Foton framkallar nostalgi

Foton framkallar nostalgi

Dagens inlägg är en översättning av en text skriven av vår amerikanska community manager Emma Datny.

För ett par år sedan gav min mormor mig en skolåda fylld med några hennes mors släktklenoder och fotografier. Jag tittade igenom innehållet snabbt, men glömde sedan bort lådan helt tills alldeles nyligen.

Foton framkallar nostalgi

Min mormor har berättat historier från sin barndom för mig. Med dessa fotoupptäckter väcktes historierna till liv. Helt plötsligt vecklades en stor del av min släkthistoria ut framför mig.

Jag flyttade förra månaden. Även fast det kan vara stressigt att flytta, blev jag rejält förvånad när jag hittade den där lådan fylld med släktskatter allra längst bak i en av garderoberna.

I förra veckan satte jag mig ned med min mormor och tillsammans gick vi igenom dessa släktminnen. I takt med att vi titta på fotografierna och släktklenoderna började hon berätta historier som hon aldrig tidigare hade nämnt om personerna och händelserna som porträtterades på fotografierna.

Gamla fotografier framkallar inte bara nostalgi, de kan även lära den yngre generationen mer om sina förfäder och varifrån de kommer. Men att förvara dessa dyrbara släktkskatter i undanstoppade lådor kan vara förödande. Äldre fotografier kan tas ifrån oss när naturkatastrofer inträffar, eller så kan de missfärgas eller blekna i takt med att de glöms bort. Det är viktigt att skydda dem och bevara dessa minnen digitalt.

Så varför inte ladda upp, skanna och dela dessa släktminnen i dag på ditt släktträd på MyHeritage? Det är ett bra sätt att få ditt släktträd online och låta det växa samtidigt som du förvarar det säkert för framtida generationer, så att de får möjlighet att lära sig mer om sitt släktarv.

Har du hittat släktfotografier nyligen? Vilka minnen framkallade de gamla släktfotografierna?

Berätta mer i kommentarsfältet nedan!