Alla amerikanska folkräkningar finns nu tillgängliga på MyHeritage!

Alla amerikanska folkräkningar finns nu tillgängliga på MyHeritage!

Vi är glada att tillkännage att vi nu erbjuder alla USA:s federala folkräkningar på MyHeritage.

Folkräkningar

Dessa folkräkningar sträcker sig från varje århundrade från 1790-1930 och kompletterar den befintliga amerikanska folkräkningen från 1940 som du kan söka i gratis på MyHeritage.

Samlingen är USA:s största och viktigaste uppsättning dokument som inkluderar ett enormt sökbart index och alla inskannade bilder på de ursprungliga folkräkningsdokumenten, som omfattar 520 miljoner namn.

Börja sök i folkräkningarna nu.

En sida ur USA:s folkräkning 1790 (klicka på bilden för större version)

En sida från USA:s folkräkning 1790 (klicka på bilden för större version)

Historiska dokument är ovärderliga för alla som är intresserade av sin släkthistoria. Folkräkningarna är bland de bästa dokumenten tillgängliga i och med att de har dokumenterat nästan alla i ett visst land vid en viss tidpunkt eller datum under det året. De är rika informationskällor om alla individer som var bosatta i hushållet och erbjuder namn, ålder, adress, födelseort, yrke och utbildning.
Elvis Presley i USA:s folkräkning 1940 (klicka på bilden för större version)

Elvis Presley i USA:s folkräkning 1940 (klicka på bilden för större version)

Att hitta en person i folkräkningen öppnar ofta upp dörren till ytterligare upptäckter. Dessa samlingar hjälper personer att kliva tillbaka i tiden eftersom det ger en inblick i ena förfäders liv från 1790-1930.

Här är en infograf som skildrar livet i USA under denna tidsperiod:

Livet i USA

Dessa indexerande dokument finns nu tillgängliga för dig att söka i SuperSearch – MyHeritages digitala arkiv online. SuperSearch innehåller över 4 miljarder poster inklusive födelse-, giftermål-, döds-, begravnings-, militär- och invandringsregister. Samt årsböcker och världens största samling av tidningar.

Vår automatiska Record Matching-teknik har gått lös på de nya amerikanska folkräkningarna, så att dina släktträd på MyHeritage kommer att ta emot automatiska meddelanden när vi hittar släktingar i de amerikanska folkräkningarna. Håll ögonen öppna för fler spännande upptäckter!

De nya samlingarna inkluderar de återstående fragmenten av USA:s federala folkräkning från 1890, som mestadels förstördes i en brand.

En sida från 1890 USA:s folkräkning 1890 (klicka för att större version)

En sida från USA:s folkräkning 1890 (klicka för att större version)

Översatt på 40 språk, vilket gör MyHeritage till det enda företaget som levererar upptäckter från de amerikanska folkräkningarna till en global publik. Vi är fokuserade på att föra internationellt innehåll till vår internationella publik. Du kan förvänta dig att hitta betydande dokumentsamlingar från många länder inom den närmsta framtiden och därefter.

Den information som avslöjas i folkräkningen triggar automatiskt igång en  dominoeffekt av nya upptäckter inom MyHeritages globala nätverk av släktträd ock dokument. En sammanfattning av dokumenten kan ses över gratis och användare kan välja prisvärda förbrukningskrediter, eller dataabonnemang för fullständig, obegränsad tillgång till allt historiskt material.

En sida ur USA:s folkräkning 1910 (klicka för större version)

En sida från USA:s folkräkning 1910 (klicka för större version)

Den amerikanska federala folkräkningen sker var tionde år.  Folkräkningarna släpps till allmänheten var 72 år. Om det finns personer i din släkt som har bott i USA under dessa år, vilket gäller för de flesta av våra användare, kommer du att hitta dem här, lära dig mer om dem och kanske upptäcka ytterligare information om släktingar som du inte tidigare kände till. Med dessa folkräkning görs det möjligt för familjer världen över att spåra information om sina  förfäders liv mellan 1790-1930 och upptäcka släktinformation i USA:s historia.

Vi bjuder in dig att söka i vår databas för att leta nya upptäckter som kommer lägga till karaktär och personlighet till ditt släktarv.

Har du amerikanska förfäder som du skulle vilja släktforska om? Leta efter nya dokument och rapportera dina upptäckter till stories@myheritage.com.

Kommentarer

E-postadressen hålls privat och kommer inte att visas.

 • Jan Nicolaisen

  maj 2, 2013

  Hej I am gone windows 8. When can you deliver in that programe

  • Sara

   maj 3, 2013

   Hej Jan,

   Du kan bruka programmet med windows 8.

   Family Tree Builder er blevet testet grundigt på Windows 7, men for nylig opgraderede Microsoft deres Windows-operativsystem og Windows 8 er her allerede. Nogle problemer kan opstå, når du bruger softwaren i Windows 8, indtil vi har afsluttet test, men denne FAQ vil give dig en løsning på at klare de fleste af de almindelige problemer, du kan støde på.

   Et par trin kræves:

   1) Find din genvej til Family Tree Builder på skrivebordet på din computer, højreklik på det, vælg derefter “Egenskaber”.

   2) Du vil her se flere forskellige faner, naviger til fanen ”Kompatibilitet” .

   3) Så ændres følgende:

   Markere feltet “Kør dette program i kompatibilitetstilstand for:” og vælg “Windows XP”.

   Markere feltet “Kør dette program som administrator”.

   Klik på OK.

   Softwaren skulle fungere som forventet, når disse trin følges.

   Lycka till!

 • Boel Sandberg-Rekola

  maj 10, 2013

  Hej.
  Jag kommer att använda den här ”samlingen”! Min farfars farbrors son emigrerade till Canada? USA? 1876. Hans avkomlingar skulle det vara roligt att få reda på och om möjligt få kontakt med någon av dem!
  Tackar på förhand för att man får denna möjlighet!

  • Sara

   maj 15, 2013

   Hej Boel,

   Du kan göra sökningar i samlingen via vår sökmotor SuperSearch. Den hittar du här: http://www.myheritage.se/research

   Vänligen Sara