Historiska dokumentsamlingar tillagda i januari 2021

Historiska dokumentsamlingar tillagda i januari 2021

Skål för ett nytt år och en ny milstolpe! Det finns nu 13 miljarder historiska poster tillgängliga på MyHeritage! I januari lade vi till 6,5 miljoner poster från två nya amerikanska samlingar: ett födelseindex från Ohio och en militärbegravningssamling.

Här är mer information om varje samling:

Amerikanska militära begravningar från utlandet, 1917–1974

Denna samling innehåller register över militärer som är begravda eller minnesmärkta på permanenta amerikanska militärkyrkogårdar och minnesmärken som drivs av American Battle Monuments Commission. Dokumenten innehåller namnet på den avlidne, dödsdatum, rang, enhet, serienummer, militärenhet, kyrkogård eller minnesplats och annan information som kan innehålla plats och medaljer. De flesta av platserna ligger utanför USA, förutom 3 minnesmärken i Honolulu, New York City och San Francisco.

Efter första världskriget erkände regeringen behovet av en begravnings- och repatrieringspolitik för Amerikas fallna soldater. American Battle Monuments Commission (ABMC) inrättades 1923 av kongressen för att vara ansvariga för Amerikas utomeuropeiska minneskyrkogårdar och minnesmärken. Familjer tilläts välja permanent begravning av en älskads kvarlevor på en amerikansk militärkyrkogård på främmande mark eller återvändande av resterna till USA för begravning på en nationell eller privat kyrkogård. Majoriteten av familjer valde hemtransport, men cirka 30% valde permanent uppehåll på en ABMC-kyrkogård.

Dessa platser, varav de flesta uppmärksammar tjänst och offer för amerikaner som tjänade under första världskriget och andra världskriget, är bland de vackraste i världen. Ett mindre antal register i denna samling inkluderar begravningar från 1853–1917 och från 1974–2019.

Kyrkogårdarna och minnesmärkena som finns representerade i denna samling finns i USA, Frankrike, Holland, England, Belgien, Tunisien, Panama, Filippinerna, Italien, Luxemburg och Mexiko.

Nedan är en bild av den amerikanska kyrkogården Meuse-Argonne i Romagne (Meuse), Frankrike.

Meuse-Argonne American Cemetery, Romagne (Meuse), France [Credit: American Battle Monuments Commission]

Meuse-Argonne Amerikansk kyrkogård, Romagne (Meuse), Frankrike [Kredit: American Battle Monuments Commission]

En av de mer kända kyrkogårdarna är den amerikanska kyrkogården i Normandie i Colleville-sur-Mer, Frankrike.

Normandy American Cemetery, Colleville-sur-Mer, France

Normandie amerikansk kyrkogård, Colleville-sur-Mer, Frankrike

Sök i American Overseas Military Burials, 1917–1974

Ohio, födelseindex, 1959–1998

Normandie amerikansk kyrkogård, Colleville-sur-Mer, Frankrike

Samlingen innehåller ett index på 6 miljoner födelsebevis från USAs delstat Ohio. Register inkluderar barnets fullständiga namn, födelsedatum och födelseplats (stad och län), registratorns distrikt, volym och certifikatnummer som hör till barnets födelsebevis.

Sök i Ohio, födelseindex, 1959–1998

Exempel på register

Bland posterna i den amerikanska militära begravningssamlingen utanför USA, finns register över Lesley James McNair, en löjtnant som dödades i aktion under andra världskriget.

Military Burial record of Lesley J. Mcnair [Credit: American Overseas Military Burials, 1917–1974]

Militär begravningsregister över Lesley J. Mcnair [Kredit: American Overseas Military Burials, 1917–1974]

Födelseregistret för den Oscar-vinnande skådespelerskan, Halle Berry, finns i det nya Ohio-födelseindexet.

Birth record of Halle Berry [Credit: MyHeritage Ohio Birth Index, 1959–1998]

Födelseregister för Halle Berry [Kredit: MyHeritage Ohio Birth Index, 1959–1998]

Sammanfattning

Vi hoppas att dessa värdefulla samlingar erbjuder nya vägar för din släktforskning. Att söka efter dessa samlingar på MyHeritage är gratis. Om du vill se dessa poster eller spara poster i ditt släktträd behöver du ett data- eller komplett abonnemang.

Om du har ett släktträd på MyHeritage kommer vår Record Matching-teknik att meddela dig automatiskt om poster från dessa samlingar matchar dina släktingar. Du kan sedan granska posten och bestämma om du vill lägga till den nya informationen i ditt träd.

Njut av de nya kollektionerna!