MyHeritage gör exklusiva skandinaviska poster tillgängliga online

MyHeritage gör exklusiva skandinaviska poster tillgängliga online

Vi är glada att kunna meddela att vi har börjat införliva vårt löfte att digitalisera och göra miljoner exklusiva historiska poster från Skandinavien tillgängliga. Majoriteten av dessa poster har aldrig tidigare indexerats.

Dessa poster är sökbara i  MyHeritages SuperSearch och MyHeritageanvändare kommer nu automatiskt att få matchningar till de poster som är relevanta för deras släktträd.

Med detta sökbara index av poster, som publiceras online för första gången, får vi i Sverige möjlighet att utforska vår släkthistoria och lära oss mer om våra anfäders liv.

De nya samlingarna är följande:

Husförhörslängder, 1880-1920:

Dessa husförhörslängder är de primära registrerarna i den svenska kyrkan, som listar de boende i varje församling, deras familj och viktiga livshändelser som födslar, vigslar och dödsfall. Samlingen innehåller 54 miljoner poster och 5 miljoner färgbilder. 22 miljoner av dessa poster är redan tillgängliga online. De resterande posterna är planlagda att göras tillgängliga online innan slutet av juni 2015.

Nedan finns en karta över de län som har lagt till i dag, de är markerade med orange fetstil. Här är några kommentarer om kartan:

 • Västra Götalands län: 1998 bilades detta län genom sammanslagningen av Göteborgs och Bohus län, Älvsborgs län och delar av Skaraborgs län.
 • Dalarnas län: 1997 döptes detta län om från att tidigare ha hetat Kopparbergs län.
 • Skåne län: 1997 bildades detta län genom en sammanslagning av Kristianstads län och Malmöhus län.

Husförhörslängder

Danska poster:

I december meddelade vi att MyHeritage hade inlett ett samarbete med riksarkivet i Danmark för att digitalisera över 120 miljoner poster, inklusive alla danska folkräkningsregister från 1787-1930 och församlingsregister från 1646-1915. Från och med i dag finns hela den danska folkräkningen 1930 (3,5 miljoner poster) tillgänglig online! Kvarstående folkräkningar och församlingsregister kommer att göras tillgängliga under 2015 och 2016.

Den danska folkräkningen 1930 är en guldgruva av historisk information för alla som har rötter i landet. Och då ska vi inte glömma Grönland och Färöarna.

Pssst… Vi arbetar med att göra ännu fler uppgifter tillgängliga från flera av de nordiska länderna inom kort!

Har du rötter i några av dessa län? Börja sök i våra nya samlingar och låt oss veta vad du upptäcker!

Kommentarer

E-postadressen hålls privat och kommer inte att visas.

 • Harriet Hellberg

  februari 18, 2015

  För att söka i de här posterna som ni skriver om kräver väl att man betalar för just detta. Jag betalar bara för min webbplats och kan inte söka i historiska dokument tex. I och för sig har jag både arkivdigital o scar så jag klarar mig. Men tycker det är bra att nämnda saker läggs in här.

  • Sara

   februari 19, 2015

   Hej Harriet,

   Tack för din kommentar.

   Att göra sökning är möjligt utan att betala extra, men för att kunna ta sig en närmare titt på en enskild post i samlingen krävs ett dataabonnemang.

   Vänligen Sara

 • Karin Eklund

  februari 18, 2015

  När kommer ni lägga till Finland?

  • Sara

   mars 24, 2015

   Hej Karin,

   Tack för min fråga.

   Vi har redan samlingar från Finland. Här hittar du dessa: .

   / Sara

 • Wiveca Svensson

  mars 2, 2015

  Och vad kostar ett dataabonnemang när man är medlem

  • Sara

   mars 24, 2015

   Hej Wiveca,

   Tack för din kommentar. Ett årsabonnemang kostar 1 400kr.

   Vänligen Sara

 • Janne karlsson

  mars 3, 2015

  Hej jag har köpt Premium plus men får upp att jag skall betala när jag söker när jag forskar på personer. Hur gör man för att begränsa sökande trots att jag kompletterar sökandet. Jag har sökt på 10 personer och inte hittat någon . Jag skall ju inte behöva söka bland flera tusen namn som inte ens är snarlika.
  Besviken Janne

  • Sara

   mars 24, 2015

   Hej Janne,

   Tack för din kommentar.

   Du har ett PremiumPlusabonnemang och för att kunna söka uppgifter krävs ett dataabonnemang. Här kan du läsa vidare om skillnaden på de två abonnemangen: .

   Här kan du få lite generalla tips på hur du söker i vår sökmotor SuperSearch: .

   Vänligen Sara

 • Bo Persson

  mars 3, 2015

  Hej. Har ni någon licens för kursledare till tex lägre pris? Inser att det är dags att visa vad MyHeritage kan, leder kurser hos Medborgarskolan. Har nybörjare, fortsättning 2 och 3. Men skall man ta upp ert system så måste man lära sig själv först hur det fungerar.