MyHeritage släpper miljoner exklusiva historiska dokument från Pernambuco, Brasilien

MyHeritage släpper miljoner exklusiva historiska dokument från Pernambuco, Brasilien

 

Brasilien, Pernambuco födslar och dop, 1800–1920

De 4,9 miljoner posterna i samlingen kommer från kyrkor och stadsarkiv från delstaten Pernambuco, Brasilien. De innehåller ursprungliga födelsebevis och dopregister samt ett index över födelsebevis. Registren sträcker sig över åren 1800 till 1920 och innehåller barnets namn, kön, födelsedatum och ofta andra viktiga detaljer som information om fadern, modern och dopet.

Årintervallet i samlingsrubriken representerar de år som omfattas av majoriteten av posterna. Vissa poster kan dock vara från tidigare eller senare år.

Sök i Brasilien, Pernambuco födslar och dop, 1800–1920


Brasilien, Pernambuco äktenskap, 1800–1960

Dessa 1,9 miljoner poster kommer från kyrkor och stadsarkiv från delstaten Pernambuco, Brasilien. De innehåller original vigselbevis samt ett index över vigselbevis. Registren sträcker sig över åren 1800 till 1960 och innehåller brudparets namn, deras datum och födelseort, och ofta parens föräldrars namn också.

Årintervallet i samlingsrubriken representerar de år som omfattas av majoriteten av posterna. Vissa poster kan dock vara från tidigare eller senare år.

Sök i Brasilien, Pernambuco äktenskap, 1800–1960

Brasilien, Pernambuco dödsfall, 1930-2017 (uppdaterat)

I mars 2020 lade vi till denna Pernambuco döds-samling. Den här månaden har vi lagt till 2,8 miljoner fler poster till den befintliga samlingen och totalt uppnått 6 miljoner poster. Samlingen innehåller kyrkogårdar, kyrkor och stadsarkiv från delstaten Pernambuco, Brasilien. De innehåller ursprungliga dödsbevis samt ett index över dödsbevis. Registren sträcker sig över åren 1930 till 2017 och kan innehålla den avlidnes namn, kön, dödsdatum, ålder vid dödsfall och ofta andra viktiga detaljer som information om den avlidnes make, far, mor och barn.

Årintervallet i samlingsrubriken representerar de år som omfattas av majoriteten av posterna. Vissa poster kan dock vara från tidigare eller senare år.

Kyrkogårdsregistren är från följande kyrkogårdar:

– Santo Amaro 

– Dos Ingleses

– Parque das Flores

– Casa Amarela

– Tejipió 

– Varzea

 

Sök i Brasilien, Pernambuco dödsfall, 1930-2017

Exempel på poster

Födelsepostsamlingen innehåller födelsejournalen för den brasilianska författaren Osman Lins da Costa, känd för sina romaner, noveller och pjäser. Hans födelseregister inkluderar födelsedatum och dopdatum samt hans fars och mors fullständiga namn.

Birth record of Osman Lins da Costa [Credit: MyHeritage Pernambuco Births and Baptisms, 1800–1920]

Födelseregister för Osman Lins da Costa [Kredit: MyHeritage Pernambuco Births and Baptisms, 1800–1920]

Äktenskapssamlingen innehåller dokumentet om Paulo Freire och hans äktenskap med Elza Maria Costa Oliveira. Paulo var en pionjär inom utbildningsfilosofi och bidrog starkt till området kritisk pedagogik med sin bok, Pedagogik för de förtryckta, som fortfarande är en av de mest populära böckerna inom samhällsvetenskap.

Äktenskapsregistret innehåller Paulos och Elzas födelsedatum och hemvist samt deras föräldrars namn.

Marriage Record of Paulo Regluo Neves Freire & Elza Maria Costa Oliveira [Credit: MyHeritage Pernambuco Marriages, 1800–1960]

Äktenskapsregister för Paulo Regluo Neves Freire och Elza Maria Costa Oliveira [Kredit: MyHeritage Pernambuco Marriages, 1800–1960]

Dödssamlingen innehåller posten för den berömda Pernambuco-konstnären, Vicente Murillo La Greca. La Greca är född och uppvuxen i Recife och lämnade hemstaden vid 18 års ålder för att studera konst först i Rio de Janeiro och senare i Rom, Italien. Senare i livet återvände La Greca till Recife för att hjälpa till att hitta ett konstmuseum.

La Grecas dödsregister innehåller datum för hans död, ålder vid dödsfallet och dödsort. Vårt index innehåller dessa detaljer och ger också ett ungefärligt födelsedatum.

Death record of Vicente Murillo La Greca [Credit:MyHeritage Pernambuco Deaths, 1930–2017]

Dödsregister för Vicente Murillo La Greca [Kredit:MyHeritage Pernambuco Deaths, 1930–2017]

Sammanfattning

Pernambuco-samlingarna kan erbjuda nya ledtrådar och insikter för dem som är intresserade av att lära sig mer om sina rötter i Brasilien.

Det är gratis att söka i samlingarna på MyHeritage. För att se dessa poster eller spara poster i ditt släktträd behöver du ett Data- eller Komplett-abonnemang. Om du har ett släktträd på MyHeritage meddelar vår Record Matchings-teknik dig automatiskt om poster från dessa samlingar matchar dina släktingar.

Njut av de nya samlingarna!