MyHeritage släpper New Yorks poster om födslar, vigslar och dödsfall

MyHeritage släpper New Yorks poster om födslar, vigslar och dödsfall

Vi är glada över att kunna tillkännage publiceringen av tre nya och viktiga samlingar av historiska poster: födslar, vigslar och dödsfall i New York City. Dessa omfångsrika samlingar är några av USA:s viktigaste samlingar med personuppgifter som finns tillgängliga på nätet idag, och MyHeritage är det enda släktforskningsföretaget som innehar indexet för dessa poster med skannade bilder. Efter en årslång process med att skapa detta helt nya index är vi glada att kunna dela samlingen med dig. New York City har spelat en central roll i berättelsen om USA som nation och i de personliga berättelserna om otaliga amerikanska familjer. Om du har några amerikanska rötter överhuvudtaget är chansen stor att minst en person i ditt släktträd föddes, gifte sig eller dog i New York City, och kan hittas i dessa samlingar.

Sök i New York City Födslar, 1866–1909 på MyHeritage

Sök i New York City Vigslar, 1866–1949 på MyHeritage

Sök i New York City Dödsfall, 1866–1948 på MyHeritage

Samlingarna innehåller totalt 37,4 miljoner poster och inkluderar ett komplett index skapat av MyHeritage tillsammans med vackert skannade färgbilder av de ursprungliga attesterna och certifikaten.

Förutom att indexera miljontals primära individer i posterna, la vi mycket tid och ansträngning på att också göra miljontals sekundära individer indexerade och sökbara. I vigselposterna är till exempel bruden och brudgummen de primära personerna som anges i uppteckningen, medan brudens och brudgummens föräldrar är sekundära personer som vanligtvis inte är indexerade för dessa typer av uppteckningar. Men på MyHeritage har vi gjort en särskild ansträngning för att indexera dessa individer också. Med det sagt finns det ytterligare personer – till exempel vittnen till ett äktenskap eller den person som rapporterar ett dödsfall – som nämns i många av posterna men som inte indexerats, så det är alltid klokt att titta på den skannade bilden.

Låt oss fördjupa oss ytterligare i dessa samlingar:

New York, New York City Födslar, 1866–1909

Den här samlingen innehåller 7 560 069 födelseuppgifter från New York City, New York, USA, mellan åren 1866 och 1909. Posterna innehåller vanligtvis barnets namn, födelsedatum och födelseort, föräldrarnas namn och information om deras födelse.

Sök i New York, New York City Födslar, 1866–1909

New York, New York City Vigslar, 1866–1949

Den här samlingen innehåller 20 912 650 vigselposter från New York City, New York, USA, mellan åren 1866 och 1949. Registren innehåller vanligtvis namnen på brudgummen och bruden, deras födelseort, deras ålder, datum och plats för äktenskapet och namnen på deras föräldrar.

Det finns två olika typer av vigselposter i denna samling: vigselbevis utfärdade av New York Citys hälsodepartement och äktenskapslicenser utfärdade av New York Citys notarie.

NYC:s hälsodepartement utfärdade äktenskapslicenser från 1908 till till 1937. I enlighet med delstaten New Yorks lag, fick par som planerade att gifta sig en licens genom en notarie. Notarielicensen inkluderade vanligtvis ett intyg som fylldes i av paret, licensen som utfärdades av notarien och certifikatet som fylldes i av den person som utförde ceremonin.

Vi konsoliderade flertalet vigselposter för samma individer och satte ihop dem som en uppsättning, så om det finns både ett vigselbevis och en licens (som skulle hittas för åren 1908–1937) så kommer du att se båda som en del av samma post. Om det bara finns det ena eller det andra kommer du bara att se detta.

Den information som registreras i dessa två olika typer av poster är i stort sett densamma. Notariens äktenskapslicenser innehåller dock ytterligare information om parens föräldrar och yrken, vilket kan vara till stor hjälp.

Sök i New York, New York City Vigslar, 1866–1949

New York, New York City Dödsfall, 1866–1948

Denna samling innehåller 8 893 688 dödsfall från New York City, New York, USA, mellan åren 1866 och 1948. Posterna innehåller vanligtvis den avlidnes namn, födelsedatum och födelseort, ålder vid tidpunkten för dödsfallet, dödsdatum och dödsort, föräldrarnas namn och maken/makans namn.

Sök i New York, New York City Dödsfall, 1866–1948

Exempel

Vid ett webbinarium i Legacy Family Webinars regi som vi hade för ett tag sedan om New York Citys historiska dokumentsamlingar, fördjupade sig vår Content Manager, Mike Mansfield, i det nya posterna om födslar, vigslar och dödsfall i New York City och presenterade några exempel.

Vart och ett av exemplen belyser den rikedom av information som finns i New York Citys historiska samlingar. Från födslar till vigslar och dödsfall fungerar dessa poster som ovärderliga resurser för att förstå tidigare generationers liv och spåra släktskap.

Födelseattest för Sophia Wilhelmina Henrietta Wiggins

Sophia Wilhelmina Henrietta Wiggins födelseattest från 1882 avslöjar mer än bara hennes födelsedatum och födelseort. Den innehåller viktiga uppgifter som hennes föräldrars namn, inklusive hennes mors flicknamn – en viktig detalj för att spåra hennes anor. Dessutom listar den båda föräldrarnas födelseplatser och ger insikter om deras ursprung. I det här fallet är det bara landet, Tyskland, som anges, men det finns många poster med ännu mer detaljerade platser, till exempel det specifika grevskapet på Irland för någon med irländsk härkomst. En annan anmärkningsvärd detalj är registreringen av antalet barn som Sophias mamma har fått, och hur många som fortfarande lever, vilket kastar ljus över familjedynamik och potentiella syskon.

Födelseattest för Edward Braithwaite

Vi fortsätter till Edward Braithwaites födelseattest och ser liknande omfattande uppgifter, som till exempel barnets namn och födelsedatum. När vi tittar på den skannade bilden av posten kan vi se att det innehåller ytterligare information som föräldrarnas yrken – i det här fallet verkar fadern ha varit chaufför – och barnets etnicitet eller hudfärg; i det här fallet vitt. Vi ser också moderns flicknamn, var båda föräldrarna kommer ifrån, hur många barn de har och hur många som fortfarande lever. Dessa poster utvecklas med tiden och formuläret varierar beroende på när det skapades.

Vigselbevis för George Eugene Ottosen och Mary Emma MacKey

George Eugene Ottosens och Mary Emma MacKeys vigselbevis ger en inblick i deras äktenskap. Vid sidan av åldersskillnaden mellan brudgummen (49) och bruden (23) ger posten viktiga upplysningar som deras yrken, bostadsort, föräldrarnas namn, inklusive mödrarnas fullständiga flicknamn. George är listad som kock som kommer från Norge. Som en extra bonus innehåller registret deras underskrifter!


Som ovan nämnt består vissa vigselposter av några olika typer av poster. Det här är ett sådant exempel, och du kommer att se alternativet att bläddra igenom andra sidor. I det här fallet finns det fyra olika postsidor.

Den tredje sidan är äktenskapslicensen. Den är mestadels byråkratisk, men den innehåller ytterligare information, till exempel bostadsort som anges för både brudgummen och bruden.


Det fjärde dokumentet är det slutliga certifikatet som fylldes i av officianten, med hans information, information om ceremonin, och det innehåller också namnen på vittnena, deras adresser och deras underskrifter – en detalj som ofta förbises men som är värdefull för att belysa potentiella släktskap eller vänskapsband.

Dödsattest för Alice Mary Balchen

Alices dödsattest består av två sidor. Det ger oss mycket information, som t.ex. hennes föräldrars namn, hennes bostadsort, dödsplats, exakt dödstid och information om den behandlande läkaren. Den innehåller också information om hennes make, kyrkogården där hon är begravd, begravningsdatum, personen som begärde begravningsgudstjänsten med mera.

Erfarenheter

MyHeritage-användaren Leah Snider från USA berättade för oss att när hon tittade igenom de nyligen släppta NYC-dokumenten hittade hon en post om sin morfars farfars andra äktenskap, som hon hade letat efter i flera år. Hon var förtjust över detaljrikedomen i postens information, och var ännu mer exalterad över att se sidor med sina förfäders egna handstil inklusive deras underskrifter, förutom indexerad information som ytterligare bekräftade vad som skrivits för hand.

“Informationen som fanns i min farfars vigselbevis stämde överens med flera upopgifter som jag kände till sedan tidigare – födelsedatum och födelseort, hans första frus namn och det faktum att hon var avliden, hans yrke och hans fars namn och födelseort. Det gladde mig att få veta lite om hans andra hustru också. Allt som allt är jag ganska säker på att dessa poster handlade om min farfars far. Jag lyckades också hitta ett dödsattest för en av min farfars bröder som också bodde i New York.”


Dianne Ward från västra Australien sa att upptäckten av de nya NYC-samlingarna har blast nytt liv i hennes släktforskning: ”Bland de många poster jag har upptäckt är det en särskild pärla som sticker ut: det andra vigselbeviset för min utomäktenskapliga brylling, Heinrich Theodor Georg Liebenow”, säger Dianne. Detta fascinerande dokument kastar ljus över Heinrichs resa från Tyskland till New York, där han gifte sig med Henriette Lisette Alwine Pisch 1867. Medan jag fortfarande letar efter deras första vigselpost, var det ett anmärkningsvärt fynd att snubbla över deras andra vigselbevis.”

Mike Mansfield, vår director of Content Production, sa att ”en av höjdpunkterna i min karriär har varit att arbeta med den här samlingen.”

Vår copywriter Daniella Levy hittade sin mormors mormors födelseattest och vigselbevis i dessa samlingar: ”Det var bara tack vare det faktum att teamet indexerade sekundära personer i dessa register som jag kunde hitta födelseattesten”, säger hon, ”för det visade sig att min gammelmormor fick ett annat namn vid födseln! Det kom upp när jag letade efter hennes mamma. Båda posterna avslöjade information som hon inte kände till tidigare och hjälpte henne att identifiera och korrigera ett fel i sitt träd.

Sammanfattning

New York Citys samlingar av personuppgifter är rika resurser fulla av fascinerande information för alla som forskar om förfäder som levde i New York City under 1900-talet.

I kombination med MyHeritages många ytterligare värdefulla samlingar från New York City och från USA, kan dessa poster hjälpa till att ge en mer fullständig bild av dina förfäders liv och leda till viktiga släkthistoriska upptäckter.

Att söka i denna samling på MyHeritage är gratis. För att se posterna eller för att spara poster i ditt släktträd behöver du ett Data, Komplett-, eller Omni- abonnemang.

Om du har ett släktträd på MyHeritage kommer vår Record Matching-teknik att automatiskt meddela dig om poster från denna samling matchar dina släktingar. Du kommer då att kunna granska posterna och bestämma om du vill lägga till den nya informationen i ditt släktträd.

Sök i New York City Födslar, 1866–1909 på MyHeritage

Sök i New York City Vigslar, 1866–1949 på MyHeritage

Sök i New York City Dödsfall, 1866–1948 på MyHeritage