Nya historiska dokument tillagda i januari och februari 2022

Nya historiska dokument tillagda i januari och februari 2022

2022 har börjat bra! Under de senaste två månaderna har vi lagt till 277 miljoner nya poster från 34 nya samlingar. Från Frankrike har vi lagt till Filae-släktträdsprofiler, civila födelse- och dödssamlingar från Val-de-Marne, ett index över dödsannonser och en Legion of Honor-samling. Från Norge har vi lagt till en dödsregistersamling. Vi har publicerat 5,8 miljoner judiska historiska poster från 28 historiska dokumentsamlingar, genom ett samarbete med JewishGen. Med den här uppdateringen har det totala antalet poster på MyHeritage klättrat upp till 16,8 miljarder. Många av samlingarna inkluderar högkvalitativa skanningar av originalbilderna tillsammans med MyHeritages rika index.

Nedan delar vi mer information om kollektionerna från Frankrike och Norge. För att läsa mer om våra nyligen publicerade samlingar av judiska historiska dokument, se vårt separata inlägg: MyHeritage lägger till 28 samlingar av judiska historiska dokument.

SamlingBeskrivning Antal poster Exklusivt för MyHeritageLänk för sökning

Filae släktträdsregister
A compilation of lineage-linked tree profiles submitted by Filae.com users269,395,313 poster
Ej exklusivtSök i samlingen nu

Frankrike, Val-de-Marne, Civila födelser
An index of civil births in the French department of Val-de-Marne from 1792 to 1900 with images709,948 poster
Ej exklusivtSök i samlingen nu

Frankrike, Val-de-Marne, Civila dödsfall

An index of civil deaths in the French department of Val-de-Marne from 1792 to 1937 with images1,171,403 posterEj exklusivtSök i samlingen nu

Frankrike, Hederslegion
An index of individuals accepted into the Legion of Honour since 1802 and who died before 1977 with images


366,331 posterEj exklusivtSök i samlingen nu

Frankrike, Index över döds- och begravningsannonser
An index of obituaries and funeral notices published in France between 1910 and 20175,639,021 posterEj exklusivtSök i samlingen nu

Norge, dödsregister
An index of death registrations in Norway from 1927 to 1941 with images591,777 posterEj exklusivtSök i samlingen nu

Filae släktträdsregister

Vi är glada över att kunna meddela att 269 miljoner släktträdsprofilsposter från Filae har lagts till i MyHeritage-databasen med historiska register. Detta tillkännagivande kommer efter MyHeritages förvärv av Filae förra året, och det efterföljande tillägget av 844 miljoner exklusiva historiska poster från Filae som redan har laddats upp till MyHeritage.

Filae släktträdssamling är en sammanställning av ursprungsslänkade trädprofiler som delas i ett skrivskyddat läge för att hjälpa släkthistoriker att upptäcka rika detaljer och viktiga ledtrådar för att främja deras genealogiska forskning.

Släktträdsprofiler inkluderar vanligtvis för- och efternamn, datum och platser för födelse, äktenskap och dödsfall. Individer i den här samlingen är vanligtvis kopplade till sina föräldrar, make/maka, syskon och barn. Den här samlingen är viktig för alla med franska rötter, eftersom de sannolikt kommer att kunna hitta information om sina franska förfäder inom den och få kontakt med sina franska släktingar. Denna samling uppdateras automatiskt för att återspegla ändringar som gjorts av de ursprungliga träden på Filae av deras respektive insändare.

Släktträdsprofiler är viktiga, eftersom de ofta är mycket detaljerade och kan hjälpa dig att upptäcka eller lära dig mer om hela grenar av din familj. De låter dig också få kontakt med de levande släktingar som sköter dessa träd. Behandla dem med försiktighet eftersom vissa användare gör misstag när de bygger sina släktträd.

Varje trädprofil innehåller en länk tillbaka till samma post på Filae. För att komma åt posterna på Filae krävs en prenumeration på Filae, men detta är ett utmärkt sätt att bläddra i hela trädet och att kontakta levande familjemedlemmar som hanterar träd som innehåller relevant information om din familj.

Länder och ursprung

Även om majoriteten av släktträdsprofilerna har lagts till av användare i Frankrike, kan du också hitta trädprofiler från andra platser i världen i den här samlingen.

Integritet

Av integritetsskäl kommer endast avlidna personer att visas i sökresultat på MyHeritage och i Record Matches i denna samling.

Sök i Filae släktträdsregister

Frankrike, Val-de-Marne, Civila födelser

Denna samling innehåller civila födslar i det franska departementet Val-de-Marne från 1792 till 1900. Civila uppgifter samlades in av statliga myndigheter i Frankrike med början 1792. De innehåller många detaljer som barnets namn, deras födelsedatum, födelseort och föräldrarnas namn, inklusive moderns flicknamn.

Dessa förlossningar registrerades vanligtvis av barnets far några dagar efter barnets födelse. Om pappan var frånvarande registrerade en släkting eller vän vanligtvis födelsen i stället för pappan. Marginalnoteringar kan hittas om en korrigering gjordes för ett barn som fötts utom äktenskapet. Om ett barn dog vid födseln kanske du bara hittar det i dödsregister istället för i födelseboken.

Sök i Frankrike, Val-de-Marne, Civila födelser

Frankrike, Val-de-Marne, Civila  dödsfall

Denna samling av en miljon register innehåller civila register över dödsfall i det franska departementet Val-de-Marne från 1792 till 1937. Civila vitala register samlades in av statliga myndigheter i Frankrike med start 1792. De innehåller många detaljer om de avlidna, som t.ex. namn, födelsedatum, födelseort, dödsdatum samt namnen på föräldrarna och maken i förekommande fall.

Dessa dödsfall registrerades vanligtvis inom en eller två dagar efter bortgången i samma stad eller stad där personen dog. Vanligtvis kommer dessa register att ha två sekundära individer, och minst en av dem kommer att vara en nära släkting till den avlidne. Den registrerade informationen är föremål för fel eftersom uppgiftslämnaren kan ha haft felaktig information. Om ett barn är dödfött hittar du barnets information i dessa register i den stad där dödfödseln inträffade. En soldat som avlidit hemifrån kan också hittas i dessa journaler i den ort där soldaten föddes, men journalen kan inte ha förts in förrän ett eller två år efter dödsfallet.

Sök i Frankrike, Val-de-Marne, Civila dödsfall

Frankrike, Hederslegion

National Order of the Legion of Honor, är den högsta civila och militära förtjänstordningen i Frankrike. Det grundades 1802 av Napoleon Bonaparte och har kontinuerligt underhållits av alla senare franska regimer och regeringar. Denna samling innehåller information om individer som accepterats i Hederslegionen sedan 1802 och som dog före 1977. Indexet innehåller medlemmars namn, födelseorter och födelseår. Ytterligare detaljer som finns på varje posts associerade bild kan inkludera fullständigt födelsedatum, fullständigt dödsdatum, bostadsadress och information om deras nominering till Orden.

Originalakterna förvaras i Archives Nationales eller på Grand Chancery of the Legion of Honour.

Sök i Frankrike, Hederslegion

France, Index över döds- och begravningsannonser

Denna samling av 5,6 miljoner poster är ett konsoliderat index över dödsannonser och begravningsmeddelanden som publicerats i Frankrike mellan 1910 och 2017. Dessa register inkluderar namnet på den avlidne, deras dödsdatum och -ort, publiceringsdatum och -ort samt källan till publikationen .

Sök Frankrike, Index över döds- och begravningsannonser

Norge dödsregister

Denna samling innehåller indexerade dödsregister från Norge från 1927 till 1941 och tillhörande bilder av register där dessa dödsfall registrerades. De indexerade registerna, för varje avliden person, innehåller deras namn, födelsedatum, kön, civilstånd, hemvist, dödsdatum, begravningsdatum och begravningsplats. De associerade bilderna innehåller ytterligare information om den avlidne, till exempel deras yrke. Dödsorsak och religiös tillhörighet (kolumn 12 och 13 på tillhörande bilder) har redigerats i enlighet med norska integritets- och dataskyddsbestämmelser.

Ministrar i den evangelisk-lutherska kyrkan i Norge fick i uppdrag att registrera alla dödsfall som inträffade i deras jurisdiktioner på de förtryckta registerformerna som finns i denna samling. Dessa skickades till Statistiska centralbyrån och arkiverades sedan av Norges Riksarkiv. Blanketterna organiserades av Riksarkivet länsvis eller landskapsvis och endast delvis församlingsvis.

Denna samling tillhandahålls i samarbete med Norges Riksarkiv.

Sök i Norges dödsregister

Exempel

Frankrike, Index över döds- och begravningsannonser innehåller uppteckningen av André Turcat, en berömd fransk pilot, känd för att flyga det första Concorde-planet.

Death notice record of André Turcat [Credit: MyHeritage France, Index of Obituaries and Funeral Notices]

Dödsnotis för André Turcat [Kredit: MyHeritage Frankrike, Index över dödsannonser och begravningsmeddelanden]

Val-de-Marne, civila födelse-samlingen innehåller den franska sångerskan och motståndskämpen från andra världskriget, Germaine Berthe Sablon. Uppteckningen inkluderar hennes födelsedatum, 19 juli 1899, och hennes fars och mors namn och ålder vid tiden för hennes födelse: Adelmar Fabulus Sablon, 28 år, och Jeanne Antoinette Labourier, 28 år.

Birth record of Germaine Berthe Sablon [Credit: MyHeritage France, Val-de-Marne, Civil Births]

Födelseregister över Germaine Berthe Sablon [Kredit: MyHeritage Frankrike, Val-de-Marne, Civilfödelser]

Den norska dödsregistreringssamlingen inkluderar den norska industrimannen Samuel Eyde. Samuels ingenjörsfirma var ansvarig för att använda vattenkraft för att producera kaliumnitrat och kiselkarbid. Hans dödbok inkluderar hans födelsedatum, 29 oktober 1866; det faktum att han var gift vid tiden för döden; hans hemvist, Aasgärden I, Barle, Oslo, Norge; hans dödsdatum, 21 juni 1940; och hans gravplats, Vår Frelsers kyrka, Oslo, Norge.

Death record of Samuel Eyde [Credit: MyHeritage Norway Death Registrations]

Dödsregister över Samuel Eyde [Kredit: MyHeritage Norge, dödsregister]

Sammanfattning

Tack vare tillägget av dessa samlingar kommer miljontals människor världen över som använder MyHeritage nu att få större möjligheter att upptäcka sin släkthistoria. Vi hoppas att dessa värdefulla samlingar erbjuder nya vägar för din släktforskning. Att söka i dessa samlingar på MyHeritage är gratis. För att se dessa register eller spara poster i ditt släktträd behöver du ett data- eller ett komplett-abonnemang.

Om du har ett släktträd på MyHeritage kommer vår Record Matching- och Smart Matching-teknik att meddela dig automatiskt om poster från dessa samlingar matchar dina släktingar. Du kommer sedan att kunna granska posten och bestämma om du vill lägga till den nya informationen i ditt träd.

Njut av de nya kollektionerna!