Res till det förflutna med gratis invandrings- och resedokument!

Res till det förflutna med gratis invandrings- och resedokument!

Med sommaren i full gång är det här en bra tid att lära sig om de vägar som dina förfäder reste. MyHeritage erbjuder gratis tillgång till alla invandrings- och reseposter från 24–28 juni 2021. Genom att lära dig mer om deras resor lär du känna dina förfäder på ett mer meningsfullt sätt.

Människor har migrerat genom historien, men tills för ett eller två sekel sen, var det farligt och dyrt att resa, och man gjorde det endast om det var absolut nödvändigtt – för att fly undan krig, hungersnöd eller annan orolighet eller för att tjäna pengar. Eftersom ny teknik gjorde det snabbare och säkrare att resa på 1800-talet började de övre klasserna resa för fritid, och människor som annars skulle ha tillbringat hela sitt liv i samma by där deras farföräldrar föddes började lämna desdsa byar för att uppnå bättre förmögenheter. . Många av oss härstammar från dessa modiga äventyrare.

Var kom dina förfäder ifrån? Vart tog de vägen?

Nu har du ett fantastiskt tillfälle att ta reda på det.

Kategorin Immigration & resor på MyHeritage omfattar 57 samlingar med 181 280 020 historiska poster från hela världen. De inkluderar register över passagerarankomster, naturaliseringsregister, gränsövergångar, emigrationsregister, pass och fängelseposter.

Dessa register är ofta viktiga för släktforskare – att upptäcka detaljer om exakt var dina förfäder kom ifrån kan hjälpa dig att förstå var du ska leta efter ytterligare poster om deras barndom och deras familjer i det ursprungliga landet. I dokumenten i denna samling kan du hitta information om resan, till exempel namnet på fartyget de seglade med och staden de seglade från, utöver personliga uppgifter – som namn och yrken för resenärerna själva och för deras familjemedlemmar.

Normalt är de flesta av dessa poster gratis att söka, men endast MyHeritage-användare med ett Data- eller Komplett-abonnemang har full tillgång. Från och med idag till 28 juni kan vem som helst få tillgång till dem helt gratis.

Redo för ditt eget äventyr för att upptäcka dina förfäders resor? Klicka här för att börja söka i Immigration & rese-poster på MyHeritage!