MyHeritage släpper två dokumentsamlingar från Österrike och Östeuropa

MyHeritage släpper två dokumentsamlingar från Österrike och Östeuropa

Vi är glada att meddela om tillägget av 10,7 miljoner österrikiska romersk-katolska kyrkoposter i två nya samlingar som inte finns på andra kommersiella webbplatser. Den första är ett index över register från olika samhällen runt Österrike-Ungern samt Östeuropa, som täcker dagens Österrike, Ungern, Tjeckien, Polen och Tyskland. Den andra fokuserar på Wien, Österrikes huvudstad och några närliggande områden. Samlingarna innehåller viktiga register – dop, äktenskap och begravningsregister – som spänner över fyra århundraden, från 1500-talet till 1900-talet. Samlingarna är ovärderliga för alla som vill lära sig mer om sitt arv från Österrike och Östeuropa.

Områdena som omfattas av denna samling styrdes av Habsburgs monarki, som började 1273, steg till sin bredaste omfattning under Karl V i mitten av 1500-talet och delades sedan i två: en västeuropeisk region och en central-östeuropeisk region, som täcker Österrike, Ungern, Böhmen och de omgivande områdena. Dokumentationen i denna samling kommer från kyrkorna i den centralöstra europeiska Habsburg-anläggningen, där romersk katolicism var den rådande religionen.

Här är mer information om varje samling:

Österrike-Ungern, romersk-katolska index, 1612–1966

De 6,8 miljoner posterna i denna samling består av dop-, äktenskaps- och begravningsregister för det romersk-katolska samfundet i Östeuropa. Dopsposterna inkluderar barnets namn, dopdatum och plats. Äktenskapsposter inkluderar namnet på bruden och brudgummen, namnen på brudens föräldrar, namnen på brudgummens föräldrar, datum och plats för äktenskapet. Begravningsregister inkluderar den avlidnes namn, begravningsdatum och plats.

Täckningen av denna samling inkluderar register från det moderna Österrike (inklusive de historiska områdena Nedre Österrike, Oberösterreich, Steiermark, Tyrolen, Salzburg och Kärnten), Ungern, Tjeckien (Böhmen och Moravien), Polen och Tyskland. Denna samling inkluderar inte Wien.

Sök i  Österrike-Ungern, romersk-katolska index, 1612–1966

Österrike, Wien – katolska kyrkans registerindex, 1585–1918

Denna samling med 3,8 miljoner poster innehåller ett index över romersk-katolska kyrkans dop, äktenskap och begravningar från staden Wien, Österrike och några närliggande områden. Dessa register innehåller individens fullständiga namn, datum och plats för händelsen (dop, äktenskap eller begravning), eventuella kommentarer och olika indikatorer om posterna, som bok och sidnummer. Platsen för evenemanget inkluderar normalt församlingens namn, samt distriktet i Wien.

Wien är uppdelat efter distrikt (Bezirk), och alla har ett namn och nummer. Dopuppgifterna inkluderar församlingar från följande distrikt: 1–10, 12–13, 15–16 och 18–21; äktenskapsposterna inkluderar församlingar från alla distrikt i Wien utom distrikt 20; och begravningsregisterna inkluderar församlingar från distrikt 1–3, 9–10 och 21. Ett urval av äktenskapsposter avser områden utanför Wien i antingen Nedre Österrike, Övre Österrike eller militära områden.

Sök i Österrike, Wien Katolska kyrkan registerindex, 1585–1918

Exempelregister

Begravningsregistret för den världsberömda kompositören Wolfgang Amadeus Mozart finns i Österrike, Wien, Katolska kyrkans registerindex, 1585–1918. Dokumentet visar datum för begravning; hans ålder vid döden, 36; och hans gravplats, Sankt Stephan, i Wien.

Burial Record of Wolfgang Amadeus Mozart

Begravningsregister över Wolfgang Amadeus Mozart

Sammanfattning

Dessa två nya samlingar är en viktig resurs för alla som söker mer information om sina förfäder från Österrike och Östeuropa.

Att söka i samlingarna på MyHeritage är gratis. Om du vill se dessa poster eller spara poster i ditt släktträd behöver du ett Data- eller Komplett-abonnemang. Om du har ett släktträd på MyHeritage kommer vår Record Matching-teknik att meddela dig automatiskt om poster från dessa samlingar matchar dina släktingar.

Vi hoppas att du kommer att ha glädje av de nya samlingarna!