Vi firar 365 historiska dokumentsamlingar som lagts till eller uppdateras under 365 dagar

Vi firar 365 historiska dokumentsamlingar som lagts till eller uppdateras under 365 dagar

Vi är glada över att tillkännage en monumental prestation på MyHeritage. Under det senaste året har vi lagt till totalt 347 nya samlingar och uppdaterat 18 samlingar till vår ständigt växande databas med historiska dokument! Det stämmer – i genomsnitt läggs en samling till eller uppdateras per dag, under ett helt år, med totalt 373 miljoner poster tillagda. Vårt engagerade team har arbetat obevekligt för att fortsätta lägga till nya, rika och mångsidiga samlingar för att hjälpa våra användare att göra genombrott i sin släktforskning.

Samlingarna inkluderar ett brett utbud av dokument från hela världen – och varje enskild post bland dessa miljoner kan vara nyckeln till att bryta igenom din genealogiska ”tegelvägg”, vilket banar väg för att lära dig mer om dina förfäder.

Tillägget av dessa nya samlingar, plus uppdateringar av befintliga samlingar, har avsevärt utökat vår databas. Vi gör stora framsteg i vårt åtagande att ge dig de bästa resurserna för din släktforskning.

Sök i våra historiska samlingar nu

För att fira denna milstolpe vill vi gärna rikta ljuset på några av de värdefulla samlingarna som lagts till eller uppdateras i år från hela världen, som du kan hitta på MyHeritage:

1950 års federala folkräkning i USA – 159 miljoner poster

1950 års amerikanska folkräkning släpptes 72 år efter att uppräkningen inleddes. Folkräkningen ger fascinerande detaljer om livet för de 150 miljoner amerikaner som bodde i USA och dess territorier från 1940 till 1950. Om du hade familj som bodde i USA under denna tidsperiod kommer du sannolikt att hitta viktiga detaljer om deras liv.

Vi hittade en post för den legendariska J.D. Salinger i folkräkningen. Känd för sin tillbakadragna natur gjorde Salinger en outplånlig prägel på litteraturen med sin tidlösa roman, The Catcher in the Rye. Född Jerome David Salinger, var han redan långt in i sin författarkarriär 1950, och folkräkningsprotokollet bekräftar detta: hans yrke är registrerat som ”författare”.

JD salinger

J.D. Salinger i 1950 års amerikanska folkräkning på MyHeritage

Franska folkräkningen – 105 miljoner poster

Under det senaste året har vi lagt till 51 252 583 franska register till MyHeritage, inklusive äktenskapsregister, dödsregister och folkräkningar. Var och en av dessa samlingar ger en mängd information, och i kombination med det rika utbudet av franska samlingar som vi redan erbjöd, befäster de MyHeritages status som det bästa stället att söka efter franska register online.

Låt oss ta en titt på Frankrikes folkräkning 1931, till exempel. Denna samling innehåller register och bilder från en mängd olika departement i Frankrike. Register inkluderar vanligtvis namn, födelseår och födelseorter, släktingar i hushållet och information om bostad. Ytterligare information finns på varje posts associerade bild.

I denna samling hittar vi registret för Henri Desgranges, en fransk cyklist och sportjournalist som bodde i Neuilly-sur-Seine, Hauts-de-Seine 1931. Desgranges var den första arrangören av Tour de France. Han satte tolv världsrekord på bancykling, inklusive timrekordet på 35.325 kilometer (21.950 mi).

Henri Desgranges in the 1930 France Census on MyHeritage

Henri Desgranges i Frankrikes folkräkning 1930 på MyHeritage

Tyskland, North Rhine-Westphalia, dödsfall 1874-1938 – 21 miljoner poster

Denna exklusiva samling av dödsregister kommer från delstaten Nordrhein-Westfalen (Münster-regionen), Tyskland, från 1874 till 1938. Denna samling är en första del av folkbokföringen dödsregister som har gjorts tillgängliga av Landesarchiv NRW Department Ostwestfalen-Lippe.

Vi upptäckte August Robert Ludwig Mackes dödbok i samlingen Tyskland, Nordrhein-Westfalen, Deaths 1874-1938 på MyHeritage. Macke, en nyckelmedlem i den tyska expressionistgruppen Der Blaue Reiter, efterlämnade ett betydande arv i den tidiga 1900-talets konstscen. Född 1887 i Meschede, Tyskland, förkroppsligar Mackes innovativa användning av djärva färger och abstrakta former en ny våg av kreativa tankar och estetiska uttryck. Hans liv avslutades tragiskt vid 27 års ålder under första världskrigets första dagar. Trots hans korta karriär var hans inverkan på konstvärlden djupgående och påverkade många konstnärer i generationerna som följde.

August Robert Ludwig Macke in the Germany, North Rhine-Westphalia, Deaths 1874-1938 collection on MyHeritage

August Robert Ludwig Macke i samlingen Tyskland, Nordrhein-Westfalen, dödsfall 1874-1938 på MyHeritage

Sverige, födelseregister – 3.7 miljoner poster

Denna samling på 2 miljoner journaler innehåller födelseböcker och bilder från Sverige mellan 1850 och 1920. Med början 1858 skapades journaler av Svenska Statistiska centralbyrån, världens äldsta statistikbyrå. Registrerat är även allmänna barnets namn, födelsedatum och församling, föräldrarnas namn och hemvist.

Nedan är ett exempel på födelseboken för Greta Strindberg, en person i svensk historia känd för sina ovärderliga insatser för samhället. Hon var en pionjär inom området socialt arbete och ägnade sitt liv åt att kämpa för mänskliga rättigheter och främja social välfärd. Känd för sitt uttröttliga förespråkande, har lämnat ett bestående avtryck på många socialpolitik och reformer, särskilt inom området för barnskydd och kvinnors rättigheter. Hennes födelseregister på MyHeritage ger en inblick i hennes tidiga liv och rötter i Sverige, och belyser början på ett liv dedikerat till effektfull service och transformerande förändring.

Greta Strindberg in Sweden, Birth Records, on MyHeritage

Greta Strindberg i Sverige, födelseregister, på MyHeritage

Nederländerna, Holland-Amerika linjens passagerarlista – 2.6 miljoner poster

Nederländerna, Holland-Amerika linjens passagerarlista fångar resehistoriken för passagerare registrerade på Holland Amerika Linjen från 1900 till 1969. Denna berömda passagerarlinje och rederi underlättade resor för många individer från Nederländerna till Nordamerika. Samlingen ger värdefulla detaljer som passagerarnamn, avgångs- och ankomstdatum och platser, fartygsnamn och bokningsinformation, vilket ger en inblick i det rika researvet för dem som gav sig ut på denna transatlantiska resa.

I den här kollektionen stötte vi på en spännande post av den ikoniska Hollywoodstjärnan Katharine Hepburn, den legendariska skådespelerskan känd för sin talang och tidlösa elegans. Hepburns närvaro i den här kollektionen erbjuder en fascinerande inblick i hennes personliga historia och koppling till Holland America Line, vilket visar upp henne som både en resenär och en framstående figur inom underhållningsindustrin.

Katharine Hepburn in The Netherlands, Holland-America Line, Passenger Lists collection on MyHeritage

Katharine Hepburn i Nederländerna, Holland-America Line, samlingen av passagerarlistor på MyHeritage

1910 års folkräkning i Norge – 2.5 miljoner poster

Den helt färdigställda 1910 års folkräkningssamling på MyHeritage är en ovärderlig resurs. I samarbete med Norges Riksarkiv har vi under det senaste året blåst nytt liv i denna omfattande samling genom att komplettera den med skannade originalbilder. 1910 års folkräkning i Norge ståtar med 2,4 miljoner register, som syftar till att inkludera varje individ som räknas upp i Norge det året. Till skillnad från många folkräkningsregister, presenterar varje post i denna samling ett fullständigt födelsedatum, vilket omvandlar det till ett sekundärt födelseindex för hela Norge. Ytterligare detaljer, inklusive civilstånd, hushållsmedlemmar och folkräkningsdistriktet, ger djup till varje post.

I den här samlingen hittade vi en lista över Edvard Munch, en av de mest kända figurerna inom modern konst, mest känd för sitt ikoniska verk, Skriet. Född 1863, skulle Munch ha varit 47 år vid tiden för denna folkräkning. Spännande nog visar posten en överstruken linje, vilket indikerar att Munch inte var i sin bostad vid den tidpunkten. Detta är en påminnelse om Munchs övergående livsstil under dessa år, då han flyttade mellan Norge, Tyskland och Frankrike för att fortsätta sina banbrytande konstnärliga strävanden. Det är en fascinerande inblick i en mästares liv, vilket ytterligare förbättrar vår förståelse för mannen bakom den berömda duken.

Edvard Munch in the 1910 Norway Census on MyHeritage

Edvard Munch i 1910 års folkräkning i Norge på MyHeritage

Skottlands gravstenar och minnesmärken – 615,000 poster

Denna samling erbjuder en mängd information som härrör från gravstenar och minnesmärken över hela Skottland. Den innehåller fotografier och transkriptioner som beskriver viktiga livshändelser och familjeförhållanden för många individer med kopplingar till denna region. Transkriptioner kan innehålla namn på släktingar, födelsedatum och dödsdatum. Denna samling är särskilt betydelsefull på grund av den kulturella unika karaktären hos skotska gravstenar från 1700- och 1800-talen. De medföljande fotografierna visar ofta upp intrikata symboler huggna i mjuk sandsten, som symboliserar aspekter av den avlidnes liv, såsom deras yrke eller handel.

En gravsten som kan hittas i denna samling är Adam Smith, en berömd skotsk ekonom, filosof och författare från 1700-talet, ofta hyllad som den moderna ekonomins fader. Smith formade i grunden vår förståelse av marknadsdynamiken genom sitt koncept ”den osynliga handen”, vilket antyder att fria marknader självreglerar genom utbud och efterfrågan, vilket minimerar behovet av statliga ingripanden. I Skottland, Gravestones and Memorials-samlingen på MyHeritage kan du hitta ett fotografi av hans gravsten i Canongate Kirkyard på Royal Mile i Edinburgh.

Adam Smith in the Scotland Gravestones and Memorials collection on MyHeritage

Adam Smith i Scotland Gravestones and Memorials-samlingen på MyHeritage

Kanada, British Columbia födelser och dop – 188,000 poster

Denna samling innehåller födelse- och dopuppgifter från British Columbia, Kanada från 1773 och framåt. Registren inkluderar vanligtvis barnets namn, födelsedatum och födelseort, datum och plats för dop, namnen på föräldrarna, British Columbia Archives (BCA) mikrofilmnummer och Genealogical Society of Utah (GSU) mikrofilmnummer. Dokumenten i den här samlingen är © 2023 Royal BC Museum Corporation. Den kompletterar vår samling av dödsfall i Kanada, British Columbia och Kanada, British Columbia-äktenskap.

Emily Carr, en pionjärfigur inom kanadensisk konst, finns i samlingen Canada, British Columbia Births and Baptisms på MyHeritage. Hon var känd för sina djärva, modernistiska målningar som fångade de oländiga landskapen och den inhemska kulturen i British Columbia. Hon föddes den 13 december 1871 till Richard Carr och Emily Sanders.

Australien, New South Wales, Fängelsefångar och foton, 1870-1930 – 52,000 poster

Denna unika samling innehåller information och bilder från Gaol Photographic Description Books, som inkluderar fotografier av fångar från flera fängelser i New South Wales mellan åren 1870 och 1930. Register inkluderar vanligtvis namnet på fången, födelseår och födelseort, datumet då porträttet togs, och fångens fängelse och nummer. Dokumenten i den här samlingen är med tillstånd av staten New South Wales genom State Archives och Records Authority of NSW 2016.

En av personerna i den här samlingen är Matilda ’Tilly’ Devine, en ökänd bordellfru och chef för organiserad brottslighet, som föddes i London och senare blev en ökänd figur på Sydneys brottsplats. Hon var ofta involverad i olika kriminella aktiviteter, inklusive ”Razor Wars”. Vi upptäckte ett inlägg för Tilly i samlingen Australia, New South Wales, Gaol Inmates & Photos, 1870-1930 på MyHeritage, som dokumenterar hennes tvååriga fängelsevistelse 1925 för uppsåtlig skada. registret ger en fängslande inblick i hennes förflutna, komplett med en fysisk beskrivning och en inventering av hennes många ärr – påminnelser om hennes tumultartade liv.

Tilly Devine in the Australia, New South Wales, Gaol Inmates & Photos collection on MyHeritage

Tilly Devine i samlingen Australien, New South Wales, Gaol Inmates & Photos på MyHeritage

Vi väckte Tillys fotografi, som finns i posten ovan, till liv med hjälp av MyHeritages AI-baserade DeepNostalgia™-teknik. Den här animerade bilden visar upp en överraskande oskyldig vy, en skarp kontrast till den härdade kriminella figuren som historien minns.

Photo of Tilly Devine, colorized, enhanced, and animated on MyHeritage

Foto av Tilly Devine, färgsatt, förbättrat och animerat på MyHeritage

Israels immigrationslistor – 1.8 miljoner poster

Denna samling är den israeliska motsvarigheten till den berömda ”Ellis Island” immigrationsdatabasen för USA. Dokumenten i denna samling inkluderar namnet på invandraren och namnen på släktingar som immigrerat med dem, ursprungsland, namnet på fartyget de anlände på, ankomstdatum, namn på föräldrar, namn på släktingar som väntade dem i Israel och deras destination i Israel.

Inom den här samlingen hittade vi flera register för Golda Meir, israelisk statskvinna, politiker och Israels fjärde premiärminister. Född i Kiev, immigrerade hon till det brittiska mandatet Palestina 1921 och reste flera gånger, vilket resulterade i flera immigrationsregister under åren.

Golda Meir, listed as Golda Meyerson in the Israel Immigration Lists collection on MyHeritage

Golda Meir, listad som Golda Meyerson i Israel Immigration Lists-samlingen på MyHeritage

MyHeritage släktträd – 5.6 miljarder poster

MyHeritage släktträds-samling innehåller användargenererade släktträd. Denna ständigt expanderande och föränderliga resurs är värdefull för alla som försöker odla sitt släktträd. Även om uppgifterna kan skilja sig åt beroende på vad varje användare vet om sin familj och släkt, erbjuder samlingen en rik källa till information om familjekopplingar och historia. Sekretess har högsta prioritet, så detaljer om levande människor hålls privata. Samlingen erbjuder också en chans för användare att ansluta, dela information och upptäckta gemensamma förfäder.

Denna samling uppdateras ständigt när nya släktträd läggs till eller uppdateras dagligen.

Vi vill tacka våra användare för att de var en del av denna resa med oss. Er passion för släktforskning och familjehistoria driver oss att ständigt förbättra och utöka våra samlingar. Vi ser fram emot vad nästa år av dokumenttillskott kommer att medföra och de familjehistoriska upptäckter som kommer att följa med.

Det som utmärker MyHeritage är inte bara mängden dokument utan även den globala omfattningen av våra samlingar. Kom ihåg att varje ny post är en potentiell ledtråd, en möjlig koppling, en väg till att förstå mer om dina förfäder och var du kommer ifrån. Fortsätt forska med oss, för på MyHeritage lägger vi till nya samlingar varje dag – och vilken som helst av dem kan ha nyckeln till ditt förflutna.

Lyssna på vår nya Facebook Live-serie för att hålla dig uppdaterad om alla de senaste historiska dokumenten som vi har lagt till MyHeritage. Två gånger i månaden, den första och tredje tisdagen, sänder vi live med MyHeritages contentexperter, Mike Mansfield och Myko Clelland. Ingen registrering krävs, kom bara till facebook.com/myheritage vid schemalagd tid för att se live:n.

Lycka till med sökandet, och vi ser fram emot ännu ett år av tillväxt och upptäckt!