Vi presenterar tabellvy för söksresultat på historiska poster

Vi presenterar tabellvy för söksresultat på historiska poster

Vi är glada att kunna meddela att vi har lagt till en ny vy för dina sökresultat när du använder vår sökmotor för historiska poster. Med den nya vyn, kallad Table view, är det nu enklare än någonsin att söka igenom vår skattkammare med över 16 miljarder historiska poster och hitta de historiska dokument som är intressanta för dig.

Den nya tabellvyn är mer komprimerad än den klassiska kortvyn, vilket innebär att varje sida vanligtvis visar fler resultat. Tabellformatet hjälper dig att lättare identifiera relevanta resultat.

Ny tabellvy för sökresultat (klicka för att zooma)

Ny tabellvy för sökresultat (klicka för att zooma)

Undersök din släkthistoria

För att påbörja en sökning, besök sökformuläret genom att klicka på Forskning på MyHeritage-webbplatsens navigeringsfält, eller gå till Släktforskning med historiska dokument – SuperSearch – MyHeritage. Ange dina sökkriterier, såsom en förfaders för- (och mellannamn), efternamn, födelseår och valfri plats för en livshändelse som är associerad med den personen (inga av dem är obligatoriska fält), och klicka på Sök-knappen.

För att påbörja en sökning, besök huvudsökformuläret genom att klicka på Forskning på MyHeritage-webbplatsens navigeringsfält, eller gå till Släktforskning med historiska dokument – SuperSearch – MyHeritage. Ange dina sökkriterier, såsom en förfaders för- (och mellannamn), efternamn, födelseår och valfri plats för en livshändelse som är associerad med den personen (inga av dem är obligatoriska fält), och klicka på Sök-knappen.

Kortvy och tabellvy

När dina sökresultat visas kommer du att märka en växling i det övre högra hörnet på sidan. Klicka på denna växel för att växla mellan den nya tabellvyn (höger) och den klassiska kortvyn (vänster).

Växla mellan sökresultatvyerna, markerade i rött. Den nya tabellvyn är till höger (klicka för att zooma). Bilden ovan visar resultat med kortvyn.

Växla mellan sökresultatvyerna, markerade i rött. Den nya tabellvyn är till höger (klicka för att zooma). Bilden ovan visar resultat med kortvyn.

Du kan växla mellan de två vyerna när som helst i din sökning. Din senaste vy kommer att sparas åt dig (bevaras) – till exempel om du lämnar webbplatsen och kommer tillbaka vid ett annat tillfälle.

Om du klickar på ett kort i kortvyn, eller på valfri rad i tabellvyn, öppnas posten på en ny flik och visar alla detaljer. Detta gör att du kan fortsätta arbeta med huvudlistan med resultat utan att tappa orienteringen.

De viktigaste funktionerna i Tabellvyn

Precis som med kortvyn låter tabellvyn dig också begränsa dina sökresultat efter kategori eller samling. Du kan göra det genom att använda panelen till vänster på sökresultatsidan. Du kommer att märka att sökresultaten kommer att ändras i enlighet med detta, och du kan begränsa din sökning ytterligare genom att klicka på ytterligare underkategorier och samlingar som visas i panelen.

Begränsa din sökning (klicka för att zooma)

Begränsa din sökning (klicka för att zooma)

En av de mest användbara funktionerna i tabellvyn är att den automatiskt anpassar sig och visar de lämpligaste kolumnerna i enlighet med sammanhanget.

I exemplet nedan, när du söker i kategorin Födelse, äktenskap och död, inkluderar resultaten som visas i tabellvy följande kolumner: Namn, Födelse, Död, Släktingar, Mer detaljer och Bild.

Tabellvy, sökresultat i kategorin Födelse, äktenskap och död (Klicka för att zooma)

Tabellvy, sökresultat i kategorin Födelse, äktenskap och död (Klicka för att zooma)

I exemplet nedan visar sökresultaten i kategorin Skolor och universitet olika kolumner: Namn, Skola, Mer information och Foton.

Tabellvy, sökresultat i kategorin Skola och universitet (Klicka för att zooma)

Tabellvy, sökresultat i kategorin Skola och universitet (Klicka för att zooma)

Som jämförelse visar samma resultat i kortvyn hälften av antalet resultat per sida, eftersom kortvyn är mindre komprimerad än tabellvyn:

Kortvy, resultat av samma sökning (klicka för att zooma)

Kortvy, resultat av samma sökning (klicka för att zooma)

Slutsats

Den nya tabellvyn för historiska posters sökresultat ger en mer komprimerad lista över sökresultat, organiserade efter kolumner, som vissa av våra användare kommer att tycka är lättare att använda. Det finns ingen anledning att kompromissa, eftersom båda vyerna är tillgängliga för dig och du kan växla när som helst från den ena till den andra för att använda den vy du föredrar för sökningen.

Eftersom den är bättre lämpad för större skärmar är tabellvyn för närvarande endast tillgänglig på ”skrivbordet” och inte i mobilappen eller när du tittar på din familjewebbplats via en webbläsare från din mobiltelefon eller surfplatta.

Att söka i historiska dokumentsamlingar på MyHeritage är gratis. För att se de flesta register eller för att spara poster i ditt släktträd behöver du ett Data- eller Komplett-abonnemang.

I framtiden planerar vi att lägga till sorteringsalternativ efter de olika kolumnerna som visas i tabellvyn, så att du snabbare kan gå in i de resultat som är mest intressanta för dig. Vi älskar feedback och tar gärna emot förfrågningar från våra användare för att ytterligare förbättra sökupplevelsen på MyHeritage.

Lycka till!