Earth Hour: För kommande generationer

Earth Hour: För kommande generationer

Earth hour har vuxit till att bli en stor årlig internationell kampanj de senaste åren och nu på lördag är det dags igen. Earth hour organiseras av världsnaturfonden (WWF), med syfte att uppmärksamma dagen miljöproblem.

Earth Hour (bildkälla: WWF)

Earth Hour (bildkälla: WWF)

Under Earth Hour 2012 deltog minst 147 länder. Stockholms slott och delar av Turning Turso släktes ner under förra årets kampanj. Och runt 2/3 av Sveriges kommuner valde även att delta.

Nu på lördag klockan 20.30 kan du välja att, tillsammans med miljoner människor  välden över, visa att du tar dagens miljöproblem på allvar genom att släcka ner alla dina lampor under en timmes tid.

Som släktforskare tycker även vi att detta är ett viktigt ämne. När vi tänker på våra förfäder och försöker förstå deras liv, vet vi att en dag kommer våra ättlingar att forska om oss.

I vilket skick vill vi att de ska uppleva planeten som vi lämnar åt dem? Vi bör ställa oss själva denna fråga med kommande generationer i åtanke. Vilken typ av planet vill vi att de ska leva på? Detta bör vara något som engagerar oss alla.

Delta därför på lördag för att visa att du bryr dig om planetens framtid och din släkt.

Vad tycker du om Earth Hour? Kommer du att delta? Berätta mer nedan eller på vår Facebooksida.