Första världskrigets gömda hjältar

Första världskrigets gömda hjältar

När vi minns de många män som gick ut för att slåss i första världskriget, är det viktigt att också minnas de lite mindre kända hjältarna som också kämpade för sitt land under kriget.

Många modiga kvinnor – läkare, sjuksköterskor och soldater – tjänstgjorde på slagfälten och riskerade sina liv för att rädda andra.

Heroiska kvinnor från första världskriget

För att fortsätta att uppmärksamma första världskrigets hundraårsjubileum vill vi nu lyfta fram några av dessa hjältemodiga kvinnor.

Helen Charlotte Isabella Gwynne-Vaughan

År 1918 blev denna engelska botanist och mykolog den första kvinnan att ta emot den brittiska imperieorden. Hon tjänstgjorde även  som kommendant i det kungliga flygvapnet för kvinnor.

Edith Cavell

Edit var en brittisk sjuksköterska som räddade livet på soldater från båda sidorna. Hon arresterades av tyskarna för att ha hjälpt hundratals av de allierade styrkorna att fly från Belgien till Nederländerna och dömdes till döden. Hon avrättades i oktober 1915.

Flora Sandes

Hon är den enda brittiska kvinnan att officiellt tjäna som soldat i första världskriget. År 1916 blev hon allvarligt skadad i strid av en granat och fick den högsta utsmyckning av den serbiska militären, den Karageorgevitjs stjärnas orden. Efter kriget blev hon befordrad till kapten.

Elsie Inglis

Läkaren Inglis startade det skotska kvinnosjukhusets enhet, vilken var en av de få kvinnliga medicinska enheterna vid frontlinjerna.

Evelina Haverfield

En brittisk suffragett och biståndsarbetare som grundade kvinnornas nödenhet 1914, en organisation som hjälpte kvinnor att bli läkare, sjuksköterskor och motorcykelbudbärare så att de kunde hjälpa till under kriget. Hon tjänstgjorde även som sjuksköterska i det skotska kvinnosjukhuset i Serbien.

Vi saluterar alla de modiga kvinnor som hjälpte i kriget och på slagfälten.

Har du några kvinnliga förfäder som tjänstgjorde i kriget? Dela dina berättelser och minnen med oss ​​i kommentarsfältet nedan eller på vår Facebooksida.