Lyssna på emigrantvisan

Lyssna på emigrantvisan

Denna vackra sång är gjord av Jan Johansson. En jazzmusiker som under sitt korta liv släppte åtskilliga album, flera med temat hembygd och ursprung. Bland annat Jazz på svenska (1964) och Musik Genom Fyra Sekler (1968).

Emigrantvisa finns med på albumet Jazz på svenska. På samma skiva finns ett av Johansson mest kända alster Visa från Utanmyra, som är känd som signaturmelodi i TV-serien Hem till byn.

Jan Johansson föddes den sextonde september 1931 i Söderhamn i Gävleborgs län och dog olyckligt i en trafikolycka, 37 år gammal när han var på väg till en spelning.

Klippet nedan är från en liveinspelning från 1961.

Kommentarer

E-postadressen hålls privat och kommer inte att visas.

 • Anna-Clara Olofsson

  oktober 18, 2011

  Tack för en fin film och nu hoppas jag att det kan finnas fler musikskatter – jag söker något om Björn Hagström som föddes i Härnösand 1900 och reste med Gripsholm till New York flera gånger – han avled i New York endast 52 år gammal. Tänk om det kan finnas något inspelat med honom – han var pianist.

  • Sara

   oktober 18, 2011

   Hej Anna-Clara,

   Det kommer definitivt att dyka upp fler musikskatter på bloggen framöver.

   Om du letar efter en specifik person, rekommenderar jag att du tar en titt på den här länken: http://www.myheritage.se/myheritage-oversikt

   Lycka till!

   Sara