Whitney Houston, ärvde sångens gåva

Whitney Houston, ärvde sångens gåva
Whitney Houston

Whitney Houston

I morse vaknade världen upp till den sorgliga nyheten att en av vår tids bästa och mest gripande röster har slocknat. Personligen tyckte jag att det var väldigt tråkigt att höra om Whitney Houstons bortgång, eftersom hon var en av de artister som jag lyssnade mest på när jag växte upp.

Det första som slog mig var att jag ville utforska hennes släkthistoria och försöka ta reda på var ifrån hennes vackra röst kom.

Whitney hade afrikanskt, holländskt och indianskt påbrå. Houstons mamma är en amerikansk Grammyvinnande soul- och gospelsångare vid namnet Cissy Houston. Cissy har haft en väldigt framgångsrik karriär som bakgrundssångare till artister som Elvis Presley, Mahalia Jackson, Wishbone Ash och Aretha Franklin. Men även som soloartist. Cissy Houstons gammelfarfars farfars var holländsk.

Cissy Houstons pappa, Nitcholas Drinkards mor, Susan Bell Drinkard (född Fuller, 1876) var halvholländsk och halvafroamerikansk. Och Nitcholas far, John Drinkard, Jr. (född 1870), var indian. Bland hans förfäder kan man bland annat hitta en afroamerikansk familj som ägde mycket mark i den amerikanska sydstaten Georgia.

Drinkards-familjen ägde stora områden åkermark under en tid då den var ovanligt att mörkhyade människor ägde stora ytor mark. Tillgången utarmades stegvis, i takt med att små portioner av marken såldes för att lösa juridiska konflikter med släktingar.

Som barn anslöt Whitney Houstons mamma sig, till sin syster Anne och bröderna Larry och Nicky i gospelgruppen the Drinkard Four. Cissy Houstons andra syster, Lee är mor till de kända sångarna Dee Dee och Dionne Warwick.

Houston växte med många stjärnor. Förutom sina kända mostrar, är soulsångaren Aretha Franklin hennes gudmor.

Det är tydligt att Houston ärvt sångens gåva.

För att se Whitney Houstons släktträd ta en titt nedan:

Whitney Houstons släktträd. (Klicka på bilden för att se hela trädet)

Whitney Houstons släktträd. (Klicka på bilden för att se hela trädet)

Källa: wikipedia