Släktforskardagarna 2018 – Växjö

Släktforskardagarna 2018 – Växjö

Snart slår portarna upp för släktforskardagarna i Växjö. Den 1-2 september är det dags och självklart kommer MyHeritage att vara på plats på Monter 146.
De två dagarna erbjuder föreläsningar, workshops, en massa utställare, tävlingar och mycket annat.

Årets tema är migration – utvandring och invandring.

Släktforskardagarna i Växjö

Växjö

Platsen för släktforskardagarna är Fortnox Arena som har byggts från grunden enbart för sporten innebandy. Det är en av de första arenorna i världen som byggts på detta sätt. Arenan används även (förutom innebandy) till skolgymnastik, konserter, mässor, konferenser, utbildningar och kulturarrangemang.

Vår monter

Vid MyHeritages monter kan du komma och ställa frågor, dela dina funderingar och idéer, lära dig om MyHeritage och även öppna ett konto, om du inte redan har ett. Vi hjälper dig att teckna ett basabonnemang utan kostnad. Vi kommer också att erbjuda specialpriser, speciellt för släktforskardagarna, på både betalabonnemang och DNA-kits. Du som vill köpa ett DNA-kit och göra testet på plats kommer att kunna göra det med vår hjälp.

I vår monter kommer du att hitta personal från MyHeritage samt Kaj Winberg, en hängiven MyHeritage-användare som även undervisar i släktforskning hos SeniorNet i Sigtuna/Märsta. Kom förbi och säg hej – monter 146!

Missa inte vårt lotteri!  

Delta i vårt gratislotteri under släktforskardagarna och tävla om fina priser! Vi lottar ut abonnemang och DNA-kit! Be om en lott när du besöker vår monter, alla är välkomna att delta så länge det finns lotter kvar.

Växjö under släktforskardagarna

När du har besökt släktforskardagarna kanske du vill ta en tur runt i Växjö och se vad staden har att erbjuda. Här finns å ena sidan puls, shopping och nöjesliv, å andra sidan mysiga gränder, kullerstenar och kultur. I Växjö finns det sjöar, ett prisbelönt gastrohotell, naturreservat och mycket mer.
I Växjö finns en av Sveriges kanske längsta gågator på ca 700 meter. Här omkring hittar du flera andra gågator och en blandning av små, unika butiker, kedjor, second hand och specialbutiker. Matställen av alla sorter finns – allt från restauranger med i Guide Michelin till indiskt, mexikanskt och hembakat – och förstås något småländskt. På helgerna händer det ofta något särskilt för barnen.

Släktforskardagarna i Växjö

Växjö

 

Släktforskardagarna i Växjö

På Grand Samarkand i Växjö, Smålands bästa köpcentrum, hittar du ett 70-tal butiker, kaféer och restauranger.

Växjö är också en kulturstad, här finns gallerier, museer och konserthus. Besök till exempel Smålands Museum som är Sveriges äldsta landsortsmuseum. I anslutning ligger Sveriges Glasmuseum. Du kan också åka med Sveriges äldsta vedeldade ångare; Ångaren Thor.

Här kan du läsa om förra årets upplevelser från släktforskarmässan i Halmstad.

Vi ser fram emot att träffa dig i Växjö!