Amerikanska årsböcker i färg

Amerikanska årsböcker i färg

För några månader sedan släppte vi MyHeritage In Color™, som låter användare färglägga sina gamla familjefoton automatiskt. Släktforskare runt om i världen blev förälskade i denna funktion, och under de första tre månaderna färglades 10 miljoner foton av MyHeritage-användare! Efter att vi släppt MyHeritage In Color™ var en av idéerna från vårt team att tillämpa denna teknik också på register och poster, i fall där svartvita foton är rikliga och färger skulle kunna förbättra bilderna. Vi fokuserade vår uppmärksamhet på den enorma amerikanska årbokssamlingen på MyHeritage, som sträcker sig över 290 miljoner namn på 36 miljoner årbokssidor och som täcker åren 1890 till 1979.

Idag är vi glada att meddela att vi har färglagt hela den amerikanska årbokskollektionen, och för att fira detta ögonblick öppnar vi GRATIS åtkomst till våra amerikanska årsböcker under en hel månad!

Sök i amerikanska årsböcker gratis nu

Vanligtvis krävs det ett data-  eller komplett abonnemang på MyHeritage för att få tillgång till årsboksposterna. Genom denna underbara freebie kan vem som helst få tillgång till årsböckerna gratis, utan att ens behöva registrera sig, till och med 23 maj 2020. Och årsböckerna är nu färglagda!

Varför gör vi det här? Vi vill hjälpa vårt samhälle i dessa utmanande tider med Coronavirus, och ge människor en rolig aktivitet att göra, då de är isolerade hemma. Något som har med släktforskning att göra, som är roligt och som är gratis.

Ta tillfället i akt att komma ihåg dina egna gymnasieår eller söka efter dina nära och kära i samlingen. Slå upp en high school där du kanske känner någon, har familj eller kanske själv har gått där, eller njut och skratta åt de otroliga frisyrerna som var på modet då.

Sök i årsböckerna – nu i färg

Följ länken nedan för att söka i samlingen:

Search MyHeritage U.S. Yearbooks for Free Now

Vi har färglagt årsbokssidorna med hjälp av MyHeritage In Color™ -teknologin.

När du söker i årsböckerna visar vi en symbol på varje miniatyrbild (som representerar en årsbokssida) i sökresultaten för att påminna dig om att det finns en färglagd version.

Sökresultat i amerikanska årsböcker (klicka för zoom)

Sökresultat i amerikanska årsböcker (klicka för zoom)

Det är denna symbol som vi pratar om:

Sökresultat i amerikanska årsböcker (klicka för zoom)

Sökresultat i amerikanska årsböcker (klicka för zoom)

För konsekvens är det samma symbol som vi använder på miniatyrbilder i dina album för att indikera att foton har färgats med MyHeritage In Color™.

Vi förklarar hur du får åtkomst till årsboksposter med ett fint exempel.

Skådespelerskan Sally Fields årsbok från Birmingham High School från 1964 kan hittas i vår samling. Om du är nyfiken kan du komma åt den posten direkt.

Här är sidan där hon visas – i färg:

Den färglagda versionen är övertygande och livlig, men vi gillar också den ursprungliga svartvita sidan:

Lyckligtvis behöver du inte välja eftersom du får båda!
(P.S. Visst är frisyrerna underbara?!)

Så här ser registersidan ut:

Klicka på den orange ”Spara post” -knappen för att spara en post till en person i ditt släktträd.

Det finns ett nytt meddelande med en rosa bakgrund som förklarar att färgerna på årsbokssidan simulerades med MyHeritage In Color™. Du kan avvisa detta meddelande efter att ha läst det. En växlingskontroll i det övre högra hörnet låter dig se antingen den färglagda versionen eller det svartvita originalet på varje årsbokssida.

Du kan också ”hoppa” till andra sidor i samma årsbok och se dem i färg också.

Växla mellan den färglagda och svartvita versionen av varje sida.

Växla mellan den färglagda och svartvita versionen av varje sida.

Längst ner i posten berättar vi om andra sidor i samma årsbok där samma person visas:

Fler sidor (förekomster) av samma person i årsboken

Fler sidor (förekomster) av samma person i årsboken

Med hjälp av den enkla referens längst ner för fler händelser, kan vi besöka sidan 146 där vi förundras över detta underbara foto av Sally Field som hoppar i luften!

Följande foto visar att Sally Field var en cheerleader och färgläggningen gör att det verkligen kommer till liv!
Här är originalet:

När du navigerar till andra sidor i årsboken visas de som standard i svartvitt. Du kan färglägga varje årsbokssida genom att klicka på färgläggnings-knappen längst upp till höger.

Nedladdning av årsbokssidor

För att ladda ner originalet eller den färglagda versionen, gå först till helskärmsläge:

Klicka på zoomknappen för att få full skärmNär du väl är i fullskärmvisning kan du ladda ner valfritt foto (original eller färg) med nedladdnings-ikonen som vi har markerat med grönt nedan:

Nedladdning av original eller färglagda bilder

Nedladdning av original eller färglagda bilder

Upprätthålla äktheten

För att upprätthålla äktheten för de ursprungliga årsboksposterna ersätter eller modifierar de färglagda versionerna inte de ursprungliga sidorna, utan de visas dessutom, och du kan växla mellan de färglagda och originalversionerna. När du sparar en post i ditt släktträd på MyHeritage skapar det en citering till den ursprungliga svartvita posten för att säkerställa att du och andra användare alltid kan se originalet. De färglagda sidorna är markerade med en palettsymbol i det nedre vänstra hörnet för att indikera att färgerna har simulerats med konstgjord intelligens och inte är originalfärgerna. Dessa färger gissas av avancerade algoritmer och de kan vara felaktiga!

Färglagda foton har en palettesymbol i det nedre vänstra hörnet för att påminna dig om att deras färger är simulerade

Färglagda foton har en palettesymbol i det nedre vänstra hörnet för att påminna dig om att deras färger är simulerade

Dela med nära och kära

Har du hittat en fascinerande bild av dig själv eller av någon nära? Vi har lagt till ett nytt alternativ för att göra det enkelt att dela på sociala medier. Att dela årsbokssidorna som du upptäcker är ett utmärkt sätt att återansluta med tidigare klasskamrater och hålla kontakten med släktingar i när och fjärran.

Vi uppmuntrar dig att dela färglagda årsboksfoton med din familj och vänner.

För att underlätta delningen har vi lagt till en Dela-knapp i varje årsbokspost:

Nytt: Dela en årsbokspost

Nytt: Dela en årsbokspost

Klicka på Dela-ikonen för att dela via Facebook, Twitter eller via direktlänk. Om du använder mobilappen eller tittar på din släktplats från en webbläsare på din mobiltelefon har du också möjlighet att dela via WhatsApp.

Vi tillåter dig att dela en hel årsbokssida eller beskära en del av den bild du är intresserad av och bara dela den delen.

Beskär och dela

Beskär och dela

När du delar en årsbokssida eller ett foto kommer en länk att tillhandahållas för andra som gör att de kan se den sidan gratis, även efter att årsbokssamlingen senare återgår till betal-läge. Delningen använder den färglagda versionen men tillåter alla som ser den delade sidan att växla och se den ursprungliga svartvita versionen också.

Dela för att vinna!

Under den kommande månaden kommer alla som delar en MyHeritage-årsbokssida på Twitter, Facebook eller Instagram med hashtaggarna #LookingGood och #FreeYearbooks och taggar @MyHeritage att delta i en dragning. Varje vecka väljer vi ut en lycklig vinnare som får ett gratis MyHeritage komplett abonnemang! De kommer att ha gratis tillgång till allt innehåll och alla funktioner på MyHeritage, inklusive 12 miljarder historiska poster, Smart Matches™, Record Matches, Instant Discoveries™ och mycket mer.

Sammanfattning

MyHeritage fortsätter att innovera!

Först introducerade vi färgläggning av svartvita foton med funktionen MyHeritage In Color™.

Nu använde vi färgteknologin på MyHeritage U.S. Yearbook-kollektionen, som sträcker sig över 290 miljoner namn på 36 miljoner årbokssidor, och täcker åren 1890 fram till 1979. Ur ett forskningsperspektiv kan information från årsböcker vara oerhört värdefullt. Det kan vara magiskt att se foton av din förfader under deras utbildningsår. Att se dem i färg gör upplevelsen ännu mer meningsfull – det hjälper till att göra det förflutna levande.

För att fira detta unika färginnehåll som är exklusivt för MyHeritage, har vi gjort årsböckerna gratis i en hel månad till och med den 23 maj 2020. Att söka i årsböckerna är ett fint sätt att spendera tiden och förbättra ditt släktträd.

Hjälp oss att sprida ordet om de gratis årsböckerna och dela dina favoritbilder från samlingen på sociala medier.

Avslutningsvis vill vi tacka Jason Antic och Dana Kelley från DeOldify som uppfann färgläggningstekniken som driver MyHeritage In Color™. Utan dem hade detta inte varit möjligt!

Sök i de amerikanska årsböckerna gratis nu

Ha det så kul,

era vänner på MyHeritage