Nytt: Förbättringar av Photo Tagger

Nytt: Förbättringar av Photo Tagger

I augusti 2022 introducerade vi Bildtaggaren, en kostnadsfri funktion som gör det enkelt för dig att tagga flera bilder av samma individ på en gång. Den släpptes först på MyHeritages mobilapp och sedan även på MyHeritages webbplats. Nu kan vi tillkännage att vi släpper nya förbättringar till denna kraftfulla funktion: nu kan du komma åt taggningsförslag från flera viktiga platser på MyHeritages webbplats.

Tidigare kunde du bara hitta förslag på att tagga bilder på den dedikerade sidan för Bildtaggaren, som du kan komma åt från menyn “Bilder” på webbplatsen eller mobilappen. Nu kan du även se och bekräfta taggningsförslag när du visar alla bilder som innehåller en specifik person eller när du går igenom ett fotografi i taget.

De nya förbättringarna är tillgängliga för alla användare som har aktiverat Bildtaggaren och har fått taggningsförslag. Om du inte har provat Bildtaggaren ännu ska du läsa våra tidigare inlägg för att få reda på hur du använder den på webbplatsen MyHeritage eller på mobilappen.

Här är ytterligare några platser där taggningsförslag numera visas:

Sidan som visar alla bilder av en specifik person

Du kan komma åt den här sidan på två sätt: genom att klicka på “Visa alla” i avsnittet Bilder och videor på denna persons profilpanel i släktträdet eller genom att välja den här personen under filtret “Personer” i avsnittet “Mina bilder”.

En ny remsa har lagts till överst på sidan:

The new Photo Tagger banner, highlighted in green

Den nya Bildtaggar-bannern, markerad med grönt (klicka för att zooma)

Klicka på knappen “Granska” på bannern för att gå igenom förslagen på bildtaggningar för den här personen:

All photo tagging suggestions for a person

Alla förslag på bildtaggningar för en person (klicka för att zooma)

På den här sidan kan du lätt bekräfta eller avvisa ytterligare taggningsförslag för den här personen.

Sidan med ett fotografi

Nu kan du komma åt Bildtaggarens taggningsförslag när du visar ett enskilt fotografi från avsnittet “Mina bilder” på din släktplats. Förslagen visas i fältet på höger sida som du kan se markerat i grönt nedan:

New photo tagging suggestions on the single photo page

Nya förslag på bildtaggningar på sidan för ett fotografi (klicka för att zooma)

Klicka på förslaget för att bekräfta det och sedan på “Ja” i popup-fönstret som visas över fotografiet.

Confirming or rejecting a tagging suggestion from the photo page

Bekräfta eller avvisa ett taggningsförslag från fotosidan (klicka för att zooma)

Om du klickar på de tre punkterna bredvid förslaget öppnas en meny. Med hjälp av denna meny kan du välja att visa detta enskilt i släktträdet eller avvisa taggningsförslaget.

The three dot “More” menu on a tagging suggestion

Trepunktsmenyn “Mer” på ett taggningsförslag (klicka för att zooma)

Om du klickar på “Nej” eller väljer “Avvisa taggningsförslag” från menyn “Mer” tas detta taggningsförslag bort.

När du har bekräftat ett taggningsförslag visas det i listan över individer som förekommer på fotografiet.

Ytterligare taggningsförslag på fotosidan

Nu är det möjligt att granska alla ytterligare taggningsförslag för en individ som redan har taggats på ett givet fotografi. Detta alternativ visas i menyn som öppnas när du klickar på de tre punkterna bredvid dennes namn, som du kan se nedan markerat med grönt.

Viewing additional tagging suggestions for a person

Visa ytterligare taggningsförslag för en person (klicka för att zooma)

Om du klickar på “Visa taggningsförslag” får du fram alla taggningsförslag för den personen.

Tillgänglighet

Bildtaggaren är en kostnadsfri funktion som för närvarande finns tillgänglig på MyHeritages webbplats och på den kostnadsfria MyHeritage-mobilappen för iOS och Android. Taggningsförslag från sidan med ett fotografi finns för närvarande tillgängliga när du använder MyHeritages webbplats på dator, men de kommer snart att finnas tillgängliga för den mobila webbplatsen och mobilappen.

Integritet

Integritet har högsta prioritet på MyHeritage och är strikt skyddat. Taggningsförslag som associeras med ett namn tillhandahålls endast för personer som är märkta som avlidna i ditt släktträd. Dessutom är Bildtaggaren endast tillgänglig för släktplatsskapare, och inte för personer som du kan ha lagt till som medlemmar eller som hanterar din släktplats. Bildtaggaren fungerar bara i ihop med din egen släktplats och på dina egna fotografier. Det är ett produktivitetsverktyg som gör det möjligt för dig att tagga dina egna bilder snabbare.

Innan den här funktionen används ombeds användare att ge sitt samtycke så att Bildtaggaren kan skapa modeller för ansiktsigenkänning för personer i dina bilder. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke på platsens inställningsmeny genom att klicka på Min integritet och Innehåll. Om du åter vill ge ditt samtycke följer du samma steg och markerar kryssrutan för att aktivera Bildtaggaren, eller besök sidan Bildtaggaren och godkänn villkoren där.

Förslagen om bildtaggningar lagras tillfälligt på MyHeritage för att maximera integriteten. Om du inte öppnar Bildtaggaren och varken godkänner eller avvisar taggningsförslagen på tre månader kommer alla förslag att raderas. Du kan gå tillbaka till sidan Bildtaggaren och få taggningsförslagen beräknade på nytt.

Ladda upp och tagga dina bilder idag

Att tagga historiska bilder är ett utmärkt sätt att hantera och organisera dina bilder och förbättra ditt släktträd. Denna nya uppdatering gör det möjligt för dig att ta del av kraften i Bildtaggaren och tagga dina bilder snabbt och enkelt när du visar enskilda fotografier. Ladda upp dina familjebilder idag för att uppleva den fulla kraften i MyHeritages fotoverktyg när du färglägger, förbättrar och animerar dem, och taggar alla dina bilder på en gång. Mer innovationer för historiska fotografier är på väg och kommer snart!